reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ksenia ma za to ciut ponad kilogram i nadal jest dziewczynką - buzi nie chciała pokazać, ale mamy jej dziewczęcość na 3D :-D
Niestety łożysko się nie podniosło, nadal jest przodujące, dokładnie to jest napisane, że na ścianie tylnej, dolny biegun pokrywa ujście wewnętrzne. Czyli jednym słowe lipa i na 99% cesarka. Mam nadzieję, że jakoś mi się to fajnie poukłada i że nie zawiodę młodej z komunią!

Kalina Ty zorganizowana kobieta jesteś :-) Do poludnia komunią, a potem do szpitala rodzic najwyżej pojedziesz. Spoko ;-):-D

reklama
Kalina, wiec corcia nie zrobila Ci psikusa i nie stala sie nagle synkiem:-D;-) Coz skoro cal,y czas lozysko Ci przoduje, to jedynym plusem jest tak, ze cesarke mozesz miec tak zaplanowana, by nie kolidowala z komunia malej:tak:

Coz skoro cal,y czas lozysko Ci przoduje, to jedynym plusem jest tak, ze cesarke mozesz miec tak zaplanowana, by nie kolidowala z komunia malej:tak:

Właśnie to cholerka nie jest do końca tak, bo my mamy tę komunię w terminie totalnie od czapy - wszyscy mają na początku maja, a młoda ma 7 czerwca. A ja mam termin na dokładnie 3 tygodnie później, czyli na 28 czerwca.

Z tym łożyskiem to jest tak, że mniej więcej od 36. tygodnia siedzi się w szpitalu aż do rozwiązania. A komunia wypada na początku 38. tygodnia. I teraz pozostaje rozgryźć naszą cudowną, jednak kierującą się dziwnymi prawami, służbę zdrowia - bo czy oni mnie tam będą tyle trzymać? Podobno taka pacjentka to tylko kasa dla szpitala, jak się nic nie dzieje, bo tylko żre, a kasa z NFZ leci :baffled:

Tau, jeśli chcesz być konkurencyjna dla teściówki, możemy dla Ciebie zorganizować katalog najbardziej śmierdzących potraw :rofl2:

No to wrocilam z USG i sama nie wiem co mam o tym myslec ;-).
Tymkowi wciaz nic nie odpadlo i pewnie juz nie odpadnie :-D, ale za to jak dalej bedzie rosl w tym tempie to ja dziekuje - moze ktoras jest chetna do urodzenia slonika?:szok:
25 marca wazyl 2100
dzisiaj 3 kwietnia (9 dni pozniej) wazy (UWAGA) 2498 :eek:
Obwod glowki i brzuszka jak na 35tydz +5 dni
Nozka i raczka jak 33-34tydzien
Termin z USG 15.05.09
Polozenie glowkowe, lozysko na przedniej scianie bez cech ablacji! :happy:

Tau, możesz małemu uszczknąć trochę gramów i dać mojej... bo ja byłam w czwartek u gina i moja bździągwa ma tylko 1140 g w 29 tygodniu ciąży! jestem zrozpaczona!!!!

Kalinko kochana, będzie dobrze!!!1 nie martw się na zapas!!!

Ostatnia edycja:
No hej dziewczyny, wiem że się praktycznie w ogóle nie odzywałam ale mamy remont chaty i syf jest taki że hej. Poszłam w czwartek do lekarza i moje maleństwo okazało się chłopcem ( w końcu znamy płeć)ogólnie z dzidzią ok tylko już się łobuz obrócił główką do dołu (ale to może się jeszcze zmienić) no ale szyjka zaczęła się skracać i grozi mi przedwczesny poród:-(martwię się cholernie, bo jestem typem człowieka który na miejscu nie potrafi usiedzieć a co dopiero leżeć i wypoczywać nie wiadomo ile. No ale trzeba się wziąć w garść i przystopować. Za 2 tyg znowu do lekarza, mam nadzieję że będzie już lepiej, trzymajcie kciuki!!! POzdrawiam czerwcóweczki

No hej dziewczyny, wiem że się praktycznie w ogóle nie odzywałam ale mamy remont chaty i syf jest taki że hej. Poszłam w czwartek do lekarza i moje maleństwo okazało się chłopcem ( w końcu znamy płeć)ogólnie z dzidzią ok
szyjka zaczęła się skracać i grozi mi przedwczesny poród:-(martwię się cholernie No ale trzeba się wziąć w garść i przystopować. Za 2 tyg znowu do lekarza, mam nadzieję że będzie już lepiej, trzymajcie kciuki!!!

Gratuluję Synka :tak:!
Kciuki oczywiście trzymam, na pewno wszystko będzie dobrze!:-)

Kalinko, i poważnie lekarz nie miał zastrzeżeń co do wagi Twojej laleczki???? mój się trochę zdziwił, a porównywałam z Julinką to tamta była półtora raza większa!!! miała 1,80 kg w 30 tc...

Nie, nie miał zastrzeżeń, co więcej, komputer (ten od pomiarów) wyliczył, że waga/wymiary odpowiadają właśnie temu tygodniowi ciąży.
Aha, w moim usg jest też uwzględniony błąd pomiarów i przy każdej wartości widnieje +/- 15%, czyli w wypadku wagi mojej córci jest to +/- 162 g, w wypadku Twojej wagi - jeszcze większa wartość. To są tylko szacunki, głowa do góry :-D

Basiu, gratuluję Synusia. A szyjką się nie przejmuj - to już bliżej, niż dalej, w końcu każdej z nas się skróci ;-);-);-) Pewnie to przez ten remont. Jak poleżysz i odpoczniesz, spokojnie doczekasz terminu! :happy:

reklama
Czlowiek zawsze jest niezawodolony - to za duzy, to za mala, kobiecie nigdy nie dogodzi :-D:-D:-D

Oj Tau, wolno nam :-D w końcu w ciąży jesteśmy :-D
Basiu, 3mamy kciuki! powodzonka!!!
Kalina, chyba już się przewrażliwiłam totalnie... porównuję z tamtą i głupieję... schowam głęboko usg Julkowe nie będę się stresować i pozostawię sprawę swojemu biegowi... Ja swojego ginka w czwartek przypiliłam aby mniej więcej podał mi pomiary, to powiedział, że jest to w normie, ale w dolnej granicy... po świętach w 32 tc będę mieć połówkowe usg i wtedy już trochę się upewnię na czym stoję...

Ostatnia edycja:
Do góry