reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczyny, moja Ginka nie daje żadnych skierowań tylko mówi co mam zrobić, za wszystko płacę sama więc to odemnie zależy co mam robione a co nie. Jak szłam zrobić morfologię to przy okazji kupiłam w aptece glukozę ( bodajże ok 4-5 PLN) a za pobranie krwi zapłaciłam dokładnie 9 PLN więc nie są to zawrotne sumy ..... nawet w dobie kryzysu ;-)

reklama
Ja tez za wszystkie badania place sama...tyle ze lekarz za kazdym razem pisze mi jakie badania mam zrobic - taki urok chodzenia do ginekologa prywatnie :-)

Mam takie może głupie pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie. Zawsze na wszystko mnie kierował-ale na obciążenie głukozą nie dostałam od niego polecenia.
Nocanka- to poprostu idziesz bez żadnej karteczki i sama mówisz co chcesz aby Ci przebadali?Czy jak?
Następna wizytę mam 10 marca, a zależało mi by aby się przebadać. Piszecie ze to sie bada miedzy 24-28 tyg. I sie zastanawiam, czy nie pojsc sama do laboratorium. Pierwszy raz chodze prywatnie- i tak myslalam,ze mimo wszystko trzeba dostac wytyczne od lekarza.
Czyli moge sobie to kupic w aptece i przebadac na własna ręke w laboratorium?Czy lepiej zadzwonić do doktora?Poradźcie mi proszę.

Lenka - mozesz sama zrobic - nie potrzebujesz skierowania od lekarza. Glukoze kupuje sie w aptece - ja zaplacilam chyba 3 zl za 75 g. A potem w laboratorium powiesz ze chcesz zrobic test obciazenia glukoza i pielegniarka powinna Ci wszystko wyjasnic. Pamietaj ze trzeba to robic na czczo - jak przy normalnym pobieraniu krwi.

Nika77-Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź. Czasem jestem taka nie poradna. No więc w przyszłym tyg pomyślę o tym badaniu:) Bede spokojniejsza- tym bardziej,ze przed ciąża nie przepadałam za słodyczami a teraz codzień muszę coś schrupać. Troszkę się boję,ale trzeba wierzyć,ze wszystko będzie dobrze jak do tej pory.

Lenka nie martw sie tylko na zapas...ja tez slodyczomaniaczka nigdy nie bylam, a teraz codziennie cos slodkiego jem i to w sporych ilosciach:-D A wyniki wyszly rewelacyjne, wiec nie masz co sie zamartwiac ;-) Widocznie organizm potrzebuje tego co w slodyczach zawarte :tak:

A ja chodze do lekarza prywatnie ale nie płace za badania bo on mi pisze skierowanie ale z tyłu na skierowaniu podbija pieczatke z ośrodka zdrowia.Zazwyczaj bierze ode mnie ksiazeczke wypisuje badania a ja na drugi dzien podjezdzam do niego i odbieram z pieczatka z przychodni i takim o to sposobem za badania nie płace choc faktycznie nie sa to duze sumy ale..suma sumaru i sie nazbiera...:-)

A ja mam wizyte juz w czwartek i wlasciwie tez juz powinnam miec zrobiona glukoze, chyba ze zrobia mi to badanie przy okazji nastepnej wizyty. Juz nawet nie pamietam, kiedy pilam te slodkosci:baffled: w pierwszej ciazy.

A ja mam wizyte juz w czwartek i wlasciwie tez juz powinnam miec zrobiona glukoze, chyba ze zrobia mi to badanie przy okazji nastepnej wizyty. Juz nawet nie pamietam, kiedy pilam te slodkosci:baffled: w pierwszej ciazy.

a ja czekam na "wyrok" w środę, bo właśnie mam wizytę:tak: (na którą idę z wynikami glukozy 50g.). Nie wiadomo czy się stresować, że lekarz nie zlecił badania czy później wynikiem:-D.

reklama
Dziewczyny czy wy tez macie takie napady dusznosci? Czasami brakuje mi tchu i musz sie połozyc nigdy tak nie miałam. Wogole ostatnio zle sie czuje czesto boli mnie brzuch jestem wiecznie zmeczona nic mi sie nie chce.

Do góry