reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Widzę, że tu niezła dyskusja się zrobiła - ileż ja straciłam! :-D

A oto mój skromny przypadeczek - chciałam pracować do końca ciąży, jednak firma zrobiła mnie w konia z podwyżką i premią. I się trochę obraziłam :tak: A tak naprawdę, to przekalkulowałam sobie, że nie opłaca mi się wstawać o 6 rano, zabierać czas córce, męczyć się na stojąco w środkach komunikacji miejskiej (brzuszek mam od tygodnia, ale w kurtce nadal średnio widać), narażać się na działanie zgubne wszechobecnego wirusa grypy, płacić kilkanaście zł za obiad itd...

Inaczej wszystko wygląda jak się ma pozytywne podejście, a inaczej - jak Ci po prostu przykro i czujesz się oszukana. Ot co!

A moja lekarka niezbyt chce mi dawać zwolnienia, bo chłop jak dąb ze mnie, anemii nawet nie mam! :happy:

Ach, i mając opłaconą prywatną opiekę medyczną, ciążę prowadzę w NFZ, bo mam tak naprawdę super (mimo to, że nie chce zwolnienia dawać ;-)) lekarkę i mam pod nosem..

Uff.. tyle :-D

reklama
A ja sie wciaz pocieszam, ze dziala dobrze! Tym bardziej ze mieszcze sie w przedzial wagowy odpowiedni do danego tygodnia :-D:-D.

:tak:

Tau ja też będę obstawać przy tym, że działa bez zarzutu;-):tak::-D. Podobnie do Ciebie mam wagę dla mojego tygodnia ciąży przewidzianą:-)

Tak jak napisała Tricolor jest spora róznica wagi rano na czczo i wieczorem. Jako miarodajny traktuję poranny wynik:-)

Kalina, no i dobrze zrobiłaś, odpoczywaj sobie, nie chcieli to nie...niech żałują:tak:
Ja jestem na zwolnieniu od stycznia. Zaczął mi twardnieć brzuch, szczególnie kiedy się zdenerwowałam i lekarka powiedziała że powinnam odpocząc. I posłuchałam jej rady. To praca, która nigdy nie wychodzi z głowy, nawet w domu:sorry2:zawsze jest poczucie czegoś do zrobienia... przynajmniej nie muszę teraz wykonywać części obowiązków:-) z mojego "dwuczłonowego" etatu;-)

Ostatnia edycja:
Inaczej wszystko wygląda jak się ma pozytywne podejście, a inaczej - jak Ci po prostu przykro i czujesz się oszukana. Ot co!

pod tym i ja sie podpisuje :tak:
Podwyzka, i to pokazna ponoc, zostala mi obiecana na rozmowie we wrzesniu. Byla umowa, ze od stycznia bedzie juz wiecej, bo tak od stycznia co roku podwyzszaja. Gdybym byla madrzejsza, wyklocilabym sie o wieksza kase natychmiast, od wrzesnia, a tak to jak porzadny, lojalny pracownik przystalam na styczen. I co....i wielkie G mam z tej swojej lojalnosci...

Sluchajcie dziewczyny, mam taki problem - od kilku tygodni towarzyszy mi okropne swedzenie skory i to nie tylko w miejscach gdzie skora sie rozciaga jak brzuch piersi ale glownie na lydkach, udach, plecach. Czasami bywa to nie do zniesienia, a nasila sie wieczorami. Martwie sie, bo slyszalam ze jednym z objawow cholestazy ciazowej jest swedzenie skory. Lekarza mam w srode, a martwie sie o to ...

Watki - Nasze zdrowie i Nasze samopoczucie sa od teraz polaczone i maja jak widac zmieniona nazwe. I tu prosze moje kochane foremki pisac o zdrowiu i samopoczuciu a takze o wizytach u lekarza, poloznej, badaniach, wynikach ...i.t.d. Nie chce widziec takich postow na watku glownym :tak::tak::tak: beda przenoszone, kasowane, tepione w zarodku. ;)

witajcie dziewczyny, ja tez mam termin na czerwiec, czuje się dobrze ale ostatnio męczą mnie mdłości, to dziwne bo jestem w 23 tygodniu. Mieszkam w Irlandii i w dodatku słyszałam o listerii, ze tu trzeba na nią uważać i się przeraziłam, oczywiście z powodu tych mdłości wkręcam sobie różne głupoty. Zrobiłam sobie rachunek sumienia co w ostatnich dniach skonsumowałam i co może być związane z tą bakterią.

Witaj Madzia - rzadko sie pojawiasz u nas .... A co do mdlosci to nie ma reguly. Moja przyjaciolka miala je baaardzo dlugo. i bez wyraznej przyczyny. A co do listerii w Irlandii to nie slyszalam ze tu jest wieksze zagrozenie a mieszkam tu 4 lata...

reklama
Dziewczynki no to i ja się pożalę. Strasznie mi ostatnio brzuch twardnieje, i to tak że nie mogę wytrzymać. Robi sie twardy jak kamień i dłuższy czas muszę leżeć żeby przeszło. Zaczełam brać magnez i nospę ale jakoś narazie nie widzę rezultatów. Nie wiem co mogę zrobić oprócz leżenia plackiem.:-(
Kabaretka- ja też słyszałam że może to być objaw cholestazy. Warto to sprawdzić u lekarza bo podobno może być nieciekawie.

Do góry