reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczyny gin. kazał mi zrobić badanie na posiew bakteriologiczny moczy bo cos tam było za dużo, miała któraś to? i jak wyjdzie ze zly wynik to kazal sie naychmiast zgłosic po antybiotyk. matko, juz nie nadazam z tymi badaniami :angry:

Tacjano, znowu pozwolę dodać swoje 3 grosze :-D mnie przeważnie cały czas wychodził zły mocz ze względu na obecność białka i bardzo obfitą florę bakteryjną, przez co nie dało się zobaczyć elementów morfotycznych, mój gin mówi znów że bakterie będą zawsze a żeby zredukować ich ilość przepisał mi AMOTAKS. To taki antybiotyk, a teraz jak robię wyniki po tej kuracji, to po białku ani śladu, i bakterie gdzieś wsiąkły :-) więc mocz mam spoko jedynie krew mi została :-(

reklama
Ja mam wizytę u mojej gin 8 maja i tak się zastanawiam, czy powinnam się do niej wcześniej, jeśli w badania moczu mi wyszło:
ciała Ketonowe ++ (przedtem nieobecne)
Urobilinogen wzmożony (przedtem w normie)
Na szczęście żadnego białka i glukozy w moczu nie mam, bakterie nieliczne (to przez całą ciążę miałam). Co myślicie?

Ja mam wizytę u mojej gin 8 maja i tak się zastanawiam, czy powinnam się do niej wcześniej, jeśli w badania moczu mi wyszło:
ciała Ketonowe ++ (przedtem nieobecne)
Urobilinogen wzmożony (przedtem w normie)
Na szczęście żadnego białka i glukozy w moczu nie mam, bakterie nieliczne (to przez całą ciążę miałam). Co myślicie?

Nanya mi wyszły ciała ketonowe +++ (przedtem też nieobecne) reszta w normie Poczytaj co pisały Dziewczyny mnie to uspokoiło :tak:, wizytę mam w środę to dam znać co gin powiedział :-).

Dzięki za info, madziumba. Najwyżej zadzwonię w poniedziałek do mojej gin i się jej zapytam, czy potrzebne jest jakieś leczenie. Na razie postaram się tym nie przejmować :tak:

A ja tez mialam dzisiaj wizyte u lekarza, i niestety nie mam dobrych wiesci dla siebie. Mam skurcze, ktore wymykaja sie spod kontroli i ten tepy bol w kroczu, ktory moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Wiec zalecenie lekarza - LEZEC. Dla mnie to prawie jak wyrok, bo strasznie doluje sie siedzac calymi dniami sama w domu... Mam nie chodzic, bo jak sie nie poprawi to za 10 dni podczas nastepnej wizyty zostane wyslana na patalogie. Dolujace :-:)-:)-(

Trudno, musisz sie poświecic i leżec skoro tak lekarz zadecydował. To juz niedługo więc spokojnie wytrzymasz :-)

Wiecie, że od początku ciąży mam idealny mocz? (Odpukać!!!)

To tak samo jak u mnie :-)

A ja od rana nie wiem co się ze mną dzieje,ciśnienie mam w normie ale tętno ponad 100 i czuję się strasznie słabo,kręci mi się w głowie :-(.Chyba nici z dzisiejszych zakupów dla synusia :-(...

dobry,

czy ktoras z Was odczuwa ostatnio moze takie delikatne, ale wkurzajace niemilosiernie bole w podbrzuszu? Takie troche jakby okresowe, jak mialam na poczatku ciazy. Sa tak od ok 4 dni, moze z raz na dzien, poboli przez dluzszy czas, zestresuje matke :crazy: i potem spokoj. To normalka?

EDIT: o matko boska, czy ja dobrze swoj liczniczek odczytuje i czy mi sie wlasnie zacza 36tydz???? :szok:

reklama
Dzieki wam wszystkie za wsparcie:-) Postaram sie stosowac do zalecen doktorka :tak: Chociaz tak bardzo bym chciala chociaz do parku na godzinke wyjsc posiedziec na laweczce...:sorry:

Do góry