reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczynki- swietne wiesci oby tak dalej az sie dobrze czyta!

ja jutro mam wizyte i tez oczekuje dobrych wiesci szczegolnie dotyczacych polozenia dzieciatka, poki co problemow spania ciag dalszy, dzisiejsza noc przesla sama siebie, oprocz regularnych wizyt w toalecie zaliczylam ciagly ucisk na zebra i przy tym straszny bol do tego pobolewanie brzucha i ze spania byly nici a o 8.30 w pracy byc musialam...ehhh no to soebie ponarzekalam

reklama
Andzia Fenoterol to lek przeciwskurczowy FENOTEROL - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl Duzo dziewczyn go bierze w ciazy kiedy pojawiaja sie kurcze i macica twardnieje. Moje chyba wszystkie znajome na Fenoterolu jechały.

To zemnie chyba szczęściara ( odpukać w niemalowane) bo skurczy niemiałam.
A mam pytanko z jakich względów decydujecie sie na cesarke , rozumiem że niektórym ze względów zdrowotnych jest to zalecane , ale jesli wszystko jest w porzątku to co wami kieruje ?

i ja juz po wizycie jakos przezylam mały wazy uwaga 2800g kolos wszystko gotowe na poród teraz tylko czekac i zaciskac nogi do 38 tyg bo wczesniej musialabym rodzic w szpitalu ... wiec tak czy siak pierwsza niebede :) a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?
Przeczytalam gdzie ze jest to zalecane badanie, ale moj lekarz mnie nie skierowal, a powiedzial ze to juz wszystkie badania ktore potrzeba to mam.

I tak sobie czytam, ale hbs nie mam zrobione? Powinnam:confused::confused::confused:

agata a powiedz mi zbadali cię czy tylko usg miałaś, co powiedzieli na to że odszedł ci czop?

ja byłam w sobote u lekarza powiedziałam że mam skurcze i bóle jak przy miesiączce on tylko pomacał brzuch i powiedział że za 2 tyg to ja już małego będę miała na świecie
I nic zero leków czy choć powiedzenia że mam leżeć w polsce to pewnie by mnie już zatrzymali na oddziale albo choć przebadali a tu nicccccccc

Wczoraj natomiast dostałam mocnych skurczy i ból przez cały dzień mi towarzyszył przy skurczach dużo mocniejszy ( ból jak na miesiączke w dole brzucha tyle że mocniejszy) w ciągu jednej godziny naliczyłam 7 skurczy, naszczęście dziś przeszło, ból nadal jest ale nie czuje skurczy, przynajmniej tak często
W dodatku tak mi się wydaję że brzuch zmienił kształt tak jakby mały zjechał w dół i nawet jak leże i lekko nacisnę na samym dole bzucha to czuje ból jakby coś tam było ( może to główka i mały się już wstawia w kanał, albo może szyjka już się mocno skróciła)
Wizyte mam dopiero w szpitalu 14 maja tylko czy ja wytrzymam:szok:

Agata a co do wielkości dziecka to moja maluda też pewnie już ma tyle co twoje maleństwo bo w 32 tyg mały ważył 2500kg

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?
Przeczytalam gdzie ze jest to zalecane badanie, ale moj lekarz mnie nie skierowal, a powiedzial ze to juz wszystkie badania ktore potrzeba to mam.

I tak sobie czytam, ale hbs nie mam zrobione? Powinnam:confused::confused::confused:
ja robiłam... powiedział mi ze to badanie trzeba miec do szpitala....dodatkowo jeszcze hiv robiłam:tak:

a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

Super, ze wizyta przebiegla pomyslnie. A ten paracetamol to i podczas porodu Ci zaoferuja. :-D:-D

---------------------

Ogolnie dziewczynki swietnie, ze u Was dobre nowiny.
Ja ogolnie juz nie mam sily na nic, kompletnie na nic. Spac nie moge, siedziec nie moge stac nie moge i juz odliczam dni i mam nadzieje, ze urodze troszke wczesniej niz zaplanowane. :baffled: Chodze wsciekla jak osa :wściekła/y:
Wczoraj dodatkowo zdalam sobie sprawe ,ze ktos mi pieniazki z konta podprowadzil.
Musialam wystac sie dzis godzine w banku aby wszystko zglosic :angry::angry:
Cale szczescie to nie duza suma i wczesnie sie zorietowalam. Teraz musze czekac na nowa karte i jakies 3 tygodnie na zwrot pieniedzy :wściekła/y:

Trzymajcie sie cieplutko kobietki i dbajcie o brzuszki i o siebie ;-)

i ja juz po wizycie jakos przezylam mały wazy uwaga 2800g kolos wszystko gotowe na poród teraz tylko czekac i zaciskac nogi do 38 tyg bo wczesniej musialabym rodzic w szpitalu ... wiec tak czy siak pierwsza niebede :) a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

to zaciskaj mocnoooo:happy2: a swją drogą to może jakiś mały zakładzik która pierwsza sie rozpakuje?:-D:-D:-D

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?:confused::confused::confused:

HBS jest konieczny do szpitala , niewiem czemu twój gin tego niezalecił - zrób lepiej na własną ręke

ja byłam w sobote u lekarza powiedziałam że mam skurcze i bóle jak przy miesiączce on tylko pomacał brzuch i powiedział że za 2 tyg to ja już małego będę miała na świecie
I nic zero leków czy choć powiedzenia że mam leżeć w polsce to pewnie by mnie już zatrzymali na oddziale albo choć przebadali a tu nic

:baffled::baffled::baffled: kuba rozprówacz z tego gina:baffled::baffled: całe szczeście ze polscy lekarze mają zupełnie inne podejście do ciężarnych.

reklama
dilajla nic nie zrobila polozna pomacala tylko w dole brzucha miesiac temu mialam badanie i bylo rozwarcie na 2 palce z kawalkiem na skurcze kazala mi brac paracetamol i wiecej pic stwierdzila ze moze infekcja jakas oczywiscie wyprowadzilam ja z bledu bo nie boli mnie ani nie piecze przy siku no to pomyslala i stwierdzila ze to musza byc skurcze przepowiadajace w takim razie Ja mam tak samo ze czuje cos tam ale obstawiam ze to szyjka sie skrocila bo u wieloródek głowka wstawia sie w trakcie porodu ...

Super, ze wizyta przebiegla pomyslnie. A ten paracetamol to i podczas porodu Ci zaoferuja. :-D:-D

---------------------

Ogolnie dziewczynki swietnie, ze u Was dobre nowiny.
Ja ogolnie juz nie mam sily na nic, kompletnie na nic. Spac nie moge, siedziec nie moge stac nie moge i juz odliczam dni i mam nadzieje, ze urodze troszke wczesniej niz zaplanowane. :baffled: Chodze wsciekla jak osa :wściekła/y:
Wczoraj dodatkowo zdalam sobie sprawe ,ze ktos mi pieniazki z konta podprowadzil.
Musialam wystac sie dzis godzine w banku aby wszystko zglosic :angry::angry:
Cale szczescie to nie duza suma i wczesnie sie zorietowalam. Teraz musze czekac na nowa karte i jakies 3 tygodnie na zwrot pieniedzy :wściekła/y:

Trzymajcie sie cieplutko kobietki i dbajcie o brzuszki i o siebie ;-)

Dominika Olke czeka rozmowa z mezem a kara tez bedzie ukróce jej towarzystwo dopiero sie zacznie ja wreszcie odpoczne a ona bedzie w domu zapierdzielac nie musze mowic ze stracilam do niej zaufanie calkowicie bo kilka dni temu jakbym wyczula cos bo uprzedzalam do tego na wszelki wypadek moj M ma kupic dzis testy na narkotyki teraz juz spodziewam sie wszystkiego niestety

Ostatnia edycja:
Do góry