reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Agatko, trzeba dmuchać na zimne, i oby było wszystko ok!!!! a za błedy muszą być konsekwencje!!! gdyby coś to podaj jej mój przykład i może jej się odechce wygłupów...

reklama
To zemnie chyba szczęściara ( odpukać w niemalowane) bo skurczy niemiałam.
A mam pytanko z jakich względów decydujecie sie na cesarke , rozumiem że niektórym ze względów zdrowotnych jest to zalecane , ale jesli wszystko jest w porzątku to co wami kieruje ?

Pierwszą cesarkę miałam bo trzeba było ratowac życie dziecka ( zanikał puls malego ). Mam 34 lata i nie moge spobie pozwolic na jakiekolwiek komplikacje, a tym bardziej na strate kolejnego dziecka. Krótko mówiąc najwazniejsze dobro dziecka, a przy cc to najwyżej ja jestem narazona na powiklania :-) Poza tym naturalnego porodu o wiele bardziej sie boję niz cesarki.

i ja juz po wizycie jakos przezylam mały wazy uwaga 2800g kolos wszystko gotowe na poród teraz tylko czekac i zaciskac nogi do 38 tyg bo wczesniej musialabym rodzic w szpitalu ... wiec tak czy siak pierwsza niebede :) a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

Paracetamol cudowny lek :-D
Waga dziecka powalająca. Trzymaj sie kupy Agata, a my będziemy trzymać kciuki za Ciebie ;-):-D

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?
Przeczytalam gdzie ze jest to zalecane badanie, ale moj lekarz mnie nie skierowal, a powiedzial ze to juz wszystkie badania ktore potrzeba to mam.

I tak sobie czytam, ale hbs nie mam zrobione? Powinnam:confused::confused::confused:

HBS trzeba mieć zrobiony na bank.

agata a powiedz mi zbadali cię czy tylko usg miałaś, co powiedzieli na to że odszedł ci czop?

ja byłam w sobote u lekarza powiedziałam że mam skurcze i bóle jak przy miesiączce on tylko pomacał brzuch i powiedział że za 2 tyg to ja już małego będę miała na świecie
I nic zero leków czy choć powiedzenia że mam leżeć w polsce to pewnie by mnie już zatrzymali na oddziale albo choć przebadali a tu nicccccccc

Wczoraj natomiast dostałam mocnych skurczy i ból przez cały dzień mi towarzyszył przy skurczach dużo mocniejszy ( ból jak na miesiączke w dole brzucha tyle że mocniejszy) w ciągu jednej godziny naliczyłam 7 skurczy, naszczęście dziś przeszło, ból nadal jest ale nie czuje skurczy, przynajmniej tak często
W dodatku tak mi się wydaję że brzuch zmienił kształt tak jakby mały zjechał w dół i nawet jak leże i lekko nacisnę na samym dole bzucha to czuje ból jakby coś tam było ( może to główka i mały się już wstawia w kanał, albo może szyjka już się mocno skróciła)
Wizyte mam dopiero w szpitalu 14 maja tylko czy ja wytrzymam:szok:

Agata a co do wielkości dziecka to moja maluda też pewnie już ma tyle co twoje maleństwo bo w 32 tyg mały ważył 2500kg

Czyżbysmy miały pierwszą w kolejce do rozpakowania ?;-):-) Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko po Twojej mysli poszło :tak:

...Wczoraj dodatkowo zdalam sobie sprawe ,ze ktos mi pieniazki z konta podprowadzil.
Musialam wystac sie dzis godzine w banku aby wszystko zglosic :angry::angry:
Cale szczescie to nie duza suma i wczesnie sie zorietowalam. Teraz musze czekac na nowa karte i jakies 3 tygodnie na zwrot pieniedzy :wściekła/y:

Ja jakis czas temu zgubiłam kartę bankomatową. Całe szczęscie kasa na koncie pozostala nietknieta, zdazyłam zablokowac karte i zmienic wszelkie limity. Teraz jakos zmobilizowac sie nie mogę, żeby sobie nowa wyrobić. Jeszcze dodatkowo lista hasel jednorazowych mi sie wyczerpala no i nawet zakupów na allegro robic nie mogę dopuki nie dojda nowe :dry:

Tricolor, jesli pierwszą ciążę miałaś zakończoną cc, to byłoby to ryzykowne, jakbyś miała rodzić sn. Ale mimo to życzę ci aby wszystko dobrze się skończyło :-) będzie dobrze rozchmurz się kochana!!!

A ja pomimo tego że miałam cc w pierwszej ciąży ( zagrożenie życia dziecka, doszło do zaniku tętna i w 36 tyg miałąm cc)
Teraz jednak nie chcą mi tu zrobić cc niby jak dziecko będzie duże to zrobią, ale przy tych moich skurczach i bólach to ja chyba i tak niebawem urodze, choć pewnie bym się zdziwiła jakbym jeszcze przenosiła ciąże, ale to chyba nierealne

Na początku gratuluję wszystkim dziewczynom dobrych wiadomości! I tylko takie mają się pojawiać na tym forum. Zrozumiano?! :-)

Fenoterol to lek przeciwskurczowy FENOTEROL - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - www.przychodnia.pl Duzo dziewczyn go bierze w ciazy kiedy pojawiaja sie kurcze i macica twardnieje. Moje chyba wszystkie znajome na Fenoterolu jechały.
No ja też go łykam. Moja gin mówiła, że odstawiamy go, jak minie 37 tydzień i wtedy "niech się dzieje wola Nieba" :-)

Czesc dziewczęta!
Mam pytanie, robilyscie moze hbs?
Przeczytalam gdzie ze jest to zalecane badanie, ale moj lekarz mnie nie skierowal, a powiedzial ze to juz wszystkie badania ktore potrzeba to mam.

I tak sobie czytam, ale hbs nie mam zrobione? Powinnam:confused::confused::confused:
Ja miałam robione HBs w 10 tygodniu ciąży. Wyniki mam wpisane do karty ciąży. W pierwszej ciąży też miałam to badanie na początku. Do porody szłam z kartą ciąży i ostatnimi wynikami badań (morfologia, mocz cukier), no i nie mówili nic, że mi czegoś brakuje. No ale ja rodziłam sn, więc może przy cc są inne procedury.

Witam mamuski i od razu gratuluję Wszystkim dobrych wieści, trzymajmy się juz niedługo:-):szok:

Tricolor-trzymaj się swojej decyzji, czasem tak jest że podświadomie sama wiesz co dla Ciebie najlepsze, a jesli dodatkowo gin jest za cc to ja nie miałabym wątpliwości:-)

Kalina-moi rodzice zastosowali taką metodę do fajek na naszej trójce, bracia wypalili wiecej,ja wypaliłam tylko 1 fajkę i nigdy więcej:tak::-), polecam taki sposób

i ja juz po wizycie jakos przezylam mały wazy uwaga 2800g kolos wszystko gotowe na poród teraz tylko czekac i zaciskac nogi do 38 tyg bo wczesniej musialabym rodzic w szpitalu ... wiec tak czy siak pierwsza niebede :) a na moje okropne skurcze oczywiscie paracetamol :)

Agatko super że wszystko pomyślnie :-), zaciskaj nogi !!!:-D

Mi lekarz zlecił zrobienie hbs na ostatniej wizycie i powiedział, że mam mieć ten wynik do szpitala .

Dziwni są ci lekarze:baffled:, jeden bada co wizytę, drugi wcale, ja szczerze przyznam że mam już dość tego badania wewnętrznego co wizytę:no:. Ja dziś robiłam morfologię i mocz, wyniki dopiero jutro, ale już mam dość jakoś już wymiękam:-(, jest mi ciężko, rwa kulszowa dokucza,skurcze w łydkach, nie mogę w nocy spać i zaczynam mieć doła:-:)-:)-( żeby jeszcze 3 tygodnie

Sorki, ale coś mnie wzięło na żale

reklama
Ciesze sie za wasze wyniki dobre :) u mnie tez wszystko dobrze wizyte mialam wczoraj.
mirabella-A co do HBS to ja mialam zrobic po 32 tyg i wynik miec ze soba do szpitala, podobno to wazne badanie, dziwne ze Twoj lekarz jeszcze ci tego nie kazal zrobic.

pozdrawiam i wszystkim zycze dobrych wiesci od lekarzy :)))))

Do góry