reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja odbebnilam dzis wizyte u poloznej i niestety mam zle wiesci:-(
malenstwo wciaz glowka w gorze... czyli tzw ustawienie posladkowe! a tak bardzo liczylam na dobre wiesci, nawet sie dobrze nakrecalam a bo czkawke czulam nizej i to pewnie pupcia mi sie w zebra wbija a tu nic niestety glowka mnie nawala po zebrach!
Cwiczenia nie dzialaja:-(
wiem, ze wciaz jeszcze moze sie przekrecic i wiele osob mi mowilo ze do ostatniej chwili nic nie wiadomo, bo w ostatnich 5 min moze fikolka wykonac, jednak jest mi smutno! tak bardzo nie chce cesarki:-(
Wiem ze to chyba troche paranoja,ale mam odczucie jakbym troche zawiodla nie moc jej urodzic silami natury! chyba jestem przewrazliwiona...
Poza tym to serduszko slyszalam, mocz i cisnienie wporzadku
Wiem ze najwazniejsze jest by dzidzia byla zdrowa nie wazne jakim sposobem dostanie sie na swiat i to tak naprawde jest dla mnie najwazjniejsze!
Ale chyba jestem troche masochistka, bo mimo iz strach jest to chcialabym przejsc przez ten caly proces porodu!
ehhh no nic bede cwiczyc caly czas! mam nadzieje ze cos sie zmieni!

Dziwni są ci lekarze:baffled:, jeden bada co wizytę, drugi wcale, ja szczerze przyznam że mam już dość tego badania wewnętrznego co wizytę:no:. Ja dziś robiłam morfologię i mocz, wyniki dopiero jutro, ale już mam dość jakoś już wymiękam:-(, jest mi ciężko, rwa kulszowa dokucza,skurcze w łydkach, nie mogę w nocy spać i zaczynam mieć doła:-:)-:)-( żeby jeszcze 3 tygodnie

Sorki, ale coś mnie wzięło na żale
Gumisia ty masz dosc badania wewnatrznego a ja to bym sie pisala na takie bo przez cala ciaze tutaj nikt mi miedzy nogi nie zgladal...na szczescie bylam w PL u gina i okazalo sie ze mialam malutka infekcje grzybicza, dal antybiotyk i cacy

A swoja droga czy wy tez macie takie napady ze czasami dostajecie dusznosci, serce wam kołacze, nagła dylerka rak i takie uczucie wenatrz wkurzenia i niespokojnosci? Mnie to dopada o roznych porach dnia i nocy i nie mam pojecia co to moze byc.
Irka- ja mam takie napady, jakby niepokoju, strachu, nawet mnie na wymioty lapie...bez powodu...moze to te hormony!

Minutka- sprobuj sie pokurowac czosnkiem jak nie przepadasz to proponuje zapiekanka w sandwichu badz w piekarniku z serem, az tak bardzo smak czosnku sie nie udziela a naprawde pomaga! mi pomoglo bo tez ostatnio sie meczylam

kalina tutaj nikt ci nic nie da a jedyny zloty srodek to paracetamol i wiecej pic ... wrrr

ha paracetamol- proponowali mi to na astme! no comment!!!

reklama
Ja odebrałam dziś swoje wyniki mocz ok, hemoglobina 11,1 a hematokryt 33 teraz oby do wizyty, Mały kopie tak że aż brzuch mi skacze i widzą wszyscy w domu-komiczne:-), a co do skurczy to tez mam takie przy zmianie pozycji i bez zmiany, są mocniejsze i zaczynają promieniować do krzyża:szok::szok::szok: tyle tylko,że mam ich mało ok 4-5 dziennie więc mam nadzieję że dotrwam do końca 36 tyg.

Gratuluję tym co mają dobre wieści i trzymam kciuki za smutne brzuchatki

Kalina bądź dzielna, trzymaj się:-)

Ja odbebnilam dzis wizyte u poloznej i niestety mam zle wiesci:-(
malenstwo wciaz glowka w gorze... czyli tzw ustawienie posladkowe! a tak bardzo liczylam na dobre wiesci, nawet sie dobrze nakrecalam a bo czkawke czulam nizej i to pewnie pupcia mi sie w zebra wbija a tu nic niestety glowka mnie nawala po zebrach!
Cwiczenia nie dzialaja:-(

Jeszcze z mrozonka mozesz potestowac. Przykladasz cos mrozonego do gory brzucha pare razy dziennie aby dzidza uciekla glowka do ciepla czyli w dol macicy.

Ze niby mozna wczesniej urodzic? To ja sie pisze... mam dosc dzwigania tej kulki przed soba niech sie i ojciec wykaze! ;-)

Wiem na 100% , ze tu w UK polozne olej rycynowy na przyspieszenie zalecaja.
Ja tam wole homeopatie bo gdyby na skurcze nie zadzialalo a sraczka nadal by byla to ja dziekuje. ;-)

To ja poczekam az ktos to wczesniej przetestuje :-D

hehehe ale sie usmiałam:-D:-D:-D:-D:-D
nie wiem jak to by zadziałało teraz- w ciąży, ale hmmmmm można przetestować za jakieś 3 tyg (bede w 38tyg)
Zaszkodziś chyba nie powinno...... a moze pomoże..... a jak wystrzele z 2-rurki....????:confused::confused::confused::confused::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

reklama
Do góry