reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Kamireszel wygrzewaj sie w łóżeczku , łykaj prochy i pij dużo mleczka z czosnkiem - to naturalny antybiotyk . i zdrowiej nam szybciutko :tak:

reklama
Nocanka trzymam kciuki żeby wszystko odbyło się po Twojej myśli :tak:, pamiętaj że najważniejsze to być pod kontrolą.

Kamireszel życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-).

Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach!

Hej dziewczynki, mam do was pytanie z innej beczki. Dziś rano wstałam z okropną opryszczką na ustach, w lewym kąciku. Nigdy w zyciu nie miałam takiego czegoś. Zawsze wszyscy dookoła łapali a ja nic. A tu dziś taka niemiła niespodzianka. Straszne to jest boli i piecze. A najgorsze, że czuję, że mi się robi też w prawym kąciku. Co robić??? Czy to może jakoś źle wpłynąć na dzidzie? Napiszcie proszę bo trochę sie niepokoję. pozdrawiam.

Regina z tego, co ja słyszałam, to opryszczka jest groźna dla maleństwa, jeśli znajduje się na drogach rodnych kobiety. Tak czy inaczej idź do apteki po jakiś specyfik bezpieczny w ciąży i ją wylecz.

Regina - z opryszczką nie ma żartów. Co prawda ta na utach jest niegroźna, ale jak się przeniesie na narządy rodne i nie zdążysz jej wyleczyć, to cesarka murowana. Kp sobie zovirax, działa szybko i skutecznie.
Kamireszel - nie zazdroszczę tej alergii :no:Wiem co to za świństwo, bo mój mąż też ma i jak go czasem złapie , to aż mi go szkoda :-( A w ciąży to musi być szczególnie uciążliwe. Trzymaj się!
Nocanka - nie martw się, na pewno wszystko jest pod kontrolą, w końcu jesteś w szpitalu i już oni o Ciebie i maleństwo zadbają.Trzymam kciuki!

Hej dziewczynki, mam do was pytanie z innej beczki. Dziś rano wstałam z okropną opryszczką na ustach, w lewym kąciku. Nigdy w zyciu nie miałam takiego czegoś. Zawsze wszyscy dookoła łapali a ja nic. A tu dziś taka niemiła niespodzianka. Straszne to jest boli i piecze. A najgorsze, że czuję, że mi się robi też w prawym kąciku. Co robić??? Czy to może jakoś źle wpłynąć na dzidzie? Napiszcie proszę bo trochę sie niepokoję. pozdrawiam.

te w kacikach ust to chyba jednak zajady sa. Jesli sie nie myle, do wyskakuja one przy niedoborze zelaza, ale pewnosci nie daje. Poczytaj w necie co na nie najlepiej. Ja miewalam w dziecinstwie.

poprawiam sie, zajady pojawiaja sie w wypadku niedoboru zelaza I witaminy B2 :tak:

LECZENIE DOMOWE
Wskazane jest włączenie preparatów wielowitaminowych, zwłaszcza zawierających żelazo i witaminy z grupy B. Miejscowo można stosować dostępne bez recepty maści obojętne i przyspieszające regenerację naskórka (maść tranowa, maści z witaminą A, Linomag, Bepanthen, Solcoseryl).

Ostatnia edycja:
Regina - z opryszczką nie ma żartów. Co prawda ta na utach jest niegroźna, ale jak się przeniesie na narządy rodne i nie zdążysz jej wyleczyć, to cesarka murowana.
Opryszczka z czerwieni wargowej nie przenosi się na narządy płciowe, ponieważ zmiany zależnie od lokalizacji są wywoływane przez dwa rożne typy wirusa. [HSV-1 (Herpes simplex typ I) opryszczka na twarzy głównie granica czerwieni wargowej; HSV-2 (Herpes simplex typ II)- zakażenie narządów płciowych]

Co do rzekomej opryszczki Reginy, to lokalizacja rzeczywiście bardziej wskazuje na "zajad". Pod uwagę trzeba by wziąć również ewolucję zmiany. W przypadku opryszki jest to świąd-> pęcherzyk->pęknięcie pęcherzyka-> ranka
(Na zajady, które mnie tez dopadły w trakcie ciąży, pomogło mi smarowanie kropelkami z wit. A i E, choć nie wiem, czy to jest powszechnie uznany sposób leczenia tego typu zmian)

Dziękuję dziewczyny za opinie. Zobaczę co się jutro będzie działo, może zniknie tak szybko jak i niespodziewanie jak sie pojawiło, a jak nie to kierunek apteka. Słodkich snów :)

reklama
Minutka, nie stresuj się, będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za ciebie!!!
Regina, ja używałam w takich wypadkach Vratizolin. Posmarowałam ze 2 razy i było po krzyku :-D

Do góry