reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja juz tez po usg, jestem szczesliwa bo z mała wszystko ok tylko jest młodsza o tydzien czyli ma niecałe 36 tygodni (rosnie bo ostatnio wygladała na około 35). Wazy ok 3kg. Niepotrzebie sie tak stresowałam przez ten tydzien.

no to super wieści

opis takeigo masazu:
"Tę technikę można stosować codziennie, zaczynając od 34tyg. żeby rozciągnąć tkankę w rejonie pochwy i krocza, przygotowując je na poród.
Zawsze myj dłonie przed i po wykonaniu tego ćwiczenia. Usiądź lub połóż się wygodnie na plecach, podkładając ręcznik pod biodra. Wsuń nawilżony oliwką kciuk do pochwy na głębokość 3-4cm. Masuj łagodnie u dołu oraz po bokach. Naciągaj ściany pochwy aż poczujesz mrowienie. Wytrzymaj to naprężenie przez 2 minuty. Utrzymując naprężenie łagodnie masuj ruchem posuwistym dolną część pochwy przez 3-4min. W trakcie masażu staraj się nie dotykać ujścia cewki moczowej, gdyż może to grozić infekcją dróg moczowych."

Carmi ty sie chyba zadużo brzydkich ffilmów naoglądałaś:-D:-D albo to przez te sny twoje:-D:-D

a ja po wczorajszej wizytce - wszystko idealnie , szyjka długa i zamknięta , tętno idealne , wyniki badań też , na usg mam sie stawić w czwartek do szpitala , ginek zrobi mi odrazu ktg tak więc dopiero w czwartek okaże sie jaki młody już duży:tak:

Gratuluje wszystkim dobrych wieści oby tak dalej

reklama
Hej

Ja właśnie wróciłam od fizjoterapeutki, u której byłam w związku z tymi bólami spojenia łonowego. Dostałam pas biodrowy, który ma mi odciążyć miednicę. Kobitka nauczyła mnie też poprawnie wstawać z krzesła, łóżka i przekręcać się z boku na bok - muszę przyznać, że przy ćwiczeniu obyło się bez bólu. Mam tylko nadzieję, że zapamiętałam wszystkie jej wskazówki i w praktyce też będzie mi szło tak gładko :tak:

Samara fajnie, że wspomniałaś o tym, że da się ulżyć sobie w tym bólu - gdyby nie Ty, pewnie łaziłabym taka połamana aż do porodu, a może i dłużej:sorry2:

Gratuluje wam dobrych wiesci!

Ja niestety chyba jestem rekordzistka chorob wirusowych w ciazy. Znowu dopadlo mnie ostre przeziebienie. Czuje sie okropnie, na dodatek meczy mnie przerazliwy kaszel, po ktorym pobolewa mnie brzuch. Przeczytalam gdzies w necie, ze kaszel moze wywolac skurcze, i doprowadzic do porodu przedwczesnego wiec trzeba isc do lekarza. Wiecie cos na ten temat?

no kochaniutkie ciesze sie ze wszystko u was gra !!! oby tak dalej :-)
kabaretka- pierwsze slysze o tym ze kaszel moze wywolac skurecze i porod, wiec sie nie wypowiadam :-) najlepiej idz do lekarza i sie upewnij :-)

Carmi ty sie chyba zadużo brzydkich ffilmów naoglądałaś:-D:-D albo to przez te sny twoje:-D

Andzia, Ty to masz juz kosmate mysli od tego poszczenia :-p:-D:-D:-D

mi sie zadne sny erotyczne nie snia, to raz :-p

a dwa, ten masaz opisywala i zalecala nam polozna w szkole rodzenia. W prawie kazdej drogerii czy aptece mozna tu kupic specjalny olejek do takiego masazu, z ktorego to zreszta ten polski opis co wklejalam jest sciagniety, bo dokladnie na ulotce tak samo opisuja.

Tobie w glowie tylko jedno :-p zaszalej lepiej dzis kobieto na kolacje ;-):-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam dziewczynki

Wrocilam wlasnie od poloznej wiec wg jej pomacania malenstwo jest wciaz ulozone posladkowo i glowke ma dokladnie pod moimi zebrami, i na ten straszny bol nic sie nie da zrobic...jedynie co to zaproponowala mi paracetamol...ehh
poza tym wszytsko wporzadku czyli cisnienie i mocz

Teraz mam czekac na telefon ze szpitala w sprawie wizyty na USG jak juz utwiedza sie w fakcie ze malenstwo jest ulozone posladkowo to zapropnuja mi obracanie jej...ahhh ta polozna namieszala mi w glowie, poczatkowo bylam baaaaardzo przecwi temu obrecaniu a teraz sama nie wiem co myslec zaladowala mi glowe plusami tego obkrecania i minimalnym ryzykiem dla dziecka i dla mnie ahhh sama juz nie wiem.

no nic teraz pozostaje czekac na telefon ze szpitala i pogadac z mezulkiem ...
kurcze ale mam metlik w glowie ...

a tak poza tym to wyskoczyla mi brzydka pokrzywka na skorze i strasznie swedzi, ale dzieki temu zorientowalam ze na co naprawde mam alergie... mialam podobne objawy okolo 20tc i kolezanka podpowiedziala mi ze to wina sokow, wec je odstawilam i uczulenie zniklo, ale w niedziele wypilam sobie herbatke z cytrynka z takim raczej sokiem z cytrynki z butelki i znowu zaczelo swedziec. Zorientowalam sie tylko po tym ze na butelce bylo ostrzezenie dla alergikow ze zawiera siarczyn jakos sroden konserwujacy, pogrzebalam na necie i dowiedzialam ze ze soki np pomaranczowe i jeszcze pare innych produktow jest wlasnie tym utrwalana i podobno kobiety w ciazy czy karmiace sa bardziej narazone na reakzje alergiczna...
no i diagnoza postawiona! teraz niech to cholerstwo zejdzie i przestanie swedziec

Kabaretko, wracaj szybko do zdrówka!!! powodzenia!
Gosiu, spróbuj :-D nie masz nic do stracenia a do zyskania naturalny poród... jakbym była na twoim mijescu nie wahałabym się :-D ale moja póki co spoczywa głową w dół i niechaj tak zostanie :-D

Witam dziewczynki

a tak poza tym to wyskoczyla mi brzydka pokrzywka na skorze i strasznie swedzi, ale dzieki temu zorientowalam ze na co naprawde mam alergie... mialam podobne objawy okolo 20tc i kolezanka podpowiedziala mi ze to wina sokow, wec je odstawilam i uczulenie zniklo, ale w niedziele wypilam sobie herbatke z cytrynka z takim raczej sokiem z cytrynki z butelki i znowu zaczelo swedziec. Zorientowalam sie tylko po tym ze na butelce bylo ostrzezenie dla alergikow ze zawiera siarczyn jakos sroden konserwujacy, pogrzebalam na necie i dowiedzialam ze ze soki np pomaranczowe i jeszcze pare innych produktow jest wlasnie tym utrwalana i podobno kobiety w ciazy czy karmiace sa bardziej narazone na reakzje alergiczna...
no i diagnoza postawiona! teraz niech to cholerstwo zejdzie i przestanie swedziec

Znam ten "Ból" jestem alergikiem od kilkunastu lat, ale to co się dzieje teraz na koniec ciąży to masakra. Ja nie mogę wogóle nabiału-żadnych produktów pochodzenia mlecznego. Wczoraj wzięłam odrobinkę śmietany do placków ziemniaczanych i po chwili mjiałam "jazdę bez trzynmanka". Także odpuściłam sobie całkowicie. Jedynie cieniutko posmarowana margaryna na kanapkach i nic więcej. Do tego nie mogę cytrusów.
Na tę wysypkę weż sobie wapna. Pytałam lekarza i spokojnie można brać.
No i pozostało się modlić, by po porodzie te uczulenia choć troszkę odpuściły na sile :blink::blink::blink::blink::blink:

reklama
Do góry