reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe smaki dla maluszka

reklama
Mam pytanie do mamuś które nie zamierzały wprowadzać nowości w menu oprócz mleczka do ukończenia 6 m-ca
czy gluten będzecie podawać ze swoim mleczkiem czy jednak zaczynacie z przecierami warzywnymi? Bo ja jestem z tego wszystkiego jeszcze głupia ;-)czytam i czytam ... i się waham

Ja tak sobie mysle ze bede podawac te 2-3 g do mleka, bo bede miala pewnosc ze mala wypije, bo z jedzeniem z lyzeczki to u nas jeszcze kiepsko, wczoraj dalam jej kaszki to prawie wszystko wyplula, a dzis dalam jej z butli to wypila, ale jakos jej nie podchodza te smakowe, a dzis dostanie jabluszko, bo nigdzie nie moglam marchewki dostac, a zeby jej dac taka zwykla marchewke to trzeba ja najpierw ugotowac???

Dombar ja też zglupialam.Miałam czekac, ale zaczne podawac małemu marchewke , potem dodam do tego ziemniaczka i takie danie z dodatkiem glutenu będzie dostawał w porze obiadowej. Za jakis czas podam jabłuszko i powoli inne owoce. Dostałam ten sam poradnik co madzik1388 i to co jest w nim napisane przekonało mnie.

Icedal dzieki wielkie, w tym poradniku wszystko jest dokladnie opisane co i jak, wiec ja tez sie go bede trzymac
W takim razie ugotuje marchewke i dam malej, jabluszko sobie poczeka

Wiecie co mam problem, może banalny ale jednak. Kupialam kaszkę manną bobovity iiiiiiii nie wiem jak ją dodać do np. marchewki ze sloiczka :baffled: Przeciez nie będę przygotowywac calej porcji skoro mam dac łyżeczke czy dwie :baffled: Do marchewki czy obiadku robionego przeze mnie raczej nie będzie problemu, poprostu wrzucam mieszam i gotowe ale jak ją dodac do słoiczka ????

witam was. dawałam małej sok z jabłuszka i juz przestałam bo chyba nie jest gotowa na jabłko chyba bolał ja brzuszek bo od kiedy jej podawałam ciagle marudziła i płakała dziwne jest to ze kupke robiła bardziej zbita i niby prutała ale przy tym płakała wiec przestałam dawac. odczekam troche i spróbuje z marechewka jak myslicie dziewczyny? mam takie pytanie co do kaszek i kleiku ryzowego bo chciałbym jej niedługo podawac na noc ale nie mam pojecia jak zaczac czy najpier troszeczke wspywac do jej mleka i zwiekszac dawke ?jesli cos wiecie na ten temat to prosze napiszcie.

Kaszki/kleiki a wiec my juz zajadamy kaszke bananowa z bobovity, w Uk zalecaja zeby dziecku zrobic kaszke i podawac lyzeczka, ale ja na poczatek zrobilam tak: 150ml wody + 5 miarek mleka + jedna miarka kaszki dobrze wymieszac i podac przez smoczek nr 3 (Tommee Tippee) lub 4 (Avent) czyli poprostu te 6+miesiaca :-) maly dobrze ja przyjol wiec dzisiaj bylo 150ml + 5 mleka + 2 kaszki.
A i uwazajcie zebyscie nie kupily kaszki mlecznej, bo w tych kaszkach jest mleko nr2, wiec tylko bezmleczne i dodawac do mleka jakie pije dziecko.
Owoce podejzalam mamusie pazdziernikowe i one pisaly ze ich dzieciaczki zle znosily jablko a w szczegolnosci soki jablkowe, wiekszosc dzieci miala problemy brzuszkowe :szok:
A i ktos napisal ze pediatrzy zalecaja podawanie potraw w tej kolejnosci: najpierw kaszki/kleiki, potem warzywka i zupki warzywne, a na koncu deserki i owoce, dalej dania miesne.
Icedal a czemu chcesz dodawac kaszke do marchewki?? Nie lepiej dodac do mleka i dac przez butelke albo lyzeczka??

reklama
Do góry