reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

oj kochane myślałam, że będę mogła popisać z wami chwilkę a tu lipa, jest troche roboty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

piszecie o czerwonych polczkach moja Maja też ma....... mam się zacząć martwić :confused: i przesuszone :sorry2:

MNÓSTWO BUZIACZKÓW DLA XAVIERA

Malgoss- wiesz nie powinno sie podoawać herbaty normalnej takim maluszkom! Ja kupuje taką dla dzieci u tesciów Maja wypija do obiadku ok 60 do 100 ml herbatki jablko z mieta i po poludniu, jak je owoce to tez jej daje malinową i wypija tez w takich granicach, a tak pozatym mleczko pije rano przed pracą- ile ci nie powiem bo jest na cycu, pozniej przed 15, jak wracam z pracy, no i wieczorkiem i w nocy!

reklama
Moja aIergoIog mówiła,ze moze wyjśc w kazdym wieku. Najgorsze ,ze pózniej może sie tez odnowic.
to do kitu :-:)-:)-:)-:)-(

nam też ostatnio dziwna "alergia" wyskoczyła, ale nie na policzkach, a na szyi. W ułamku sekundy szyja zrobiła się czerwona, takie pręgi wyskoczyły, mały zaczął się bardzo drapać... stawiałam na mango (bo pojawiło się w deserku owocowym), ale zrobiłam wczoraj jeszcze raz próbę i nic nie wyskoczyło... no i teraz to jestem głupia bo nie wiem co to mogło być :confused2::confused2::confused2:

Malgoss, jak tam ? :-D:-D:-D:cool2::cool2::cool2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Herbatek dorosłych nie daje wcaIe(nawet mój czteroIatek ich nie pije).
co masz namyśli, jakie herbatki? takie zwykłe czarne?
Pije tez soki dIa dzieci i herbatki granuIowane takie jak Tomek. On nigdy nie Iubił zwykłych herbat.
aaa to o takie herbaty ci chodziło:sorry2:

ja tych dorosłych herbat też nie piję :no::no::cool2::cool2:
pije tkie rozpuszczalne, granulowane, jak to dzieci na nie wołają "z kamieniami" - z Ekolandu :tak::tak::-):-)

Ja daje jej soczki i herbatki,czasem wodę ale tylko te dla dzieci:tak:
a mój soczków nie chce pić wcale :-:)-( próbowałam nawet zrobić kisiel na tych soczkach (tak radziła pediatra), ale niestety nie podeszło mu:dry:
a wodę to robię - przefiltrowuje zwykłą kranówkę przez Brite, gotuje i gotowe:tak:

No musze nie mam wyjscia:tak:
Nie jest tak zle jeszcze jakby Krzysio nie budzil sie w nocy co 2h na cyca to by było super:-D
:szok::szok::szok: szacun za siłę w ciągu dnia :tak::tak:

ty już dobrze wiesz co :-p:-p:-p

confi, żyjesz??????????

Kurcze a ja podaje i wszystkim dzieciom podawalam normalna herbate dla doroslych np Lipton:zawstydzona/y: tylko slabą i np z sokiem z malin jakos nie zaszkodzila rzadnemu z moich dzieci:tak:

a moja Maja strasznie ciagnie i drapie sie po jednym uchu, widac , że coś ją męczy- myślicie ze to może być jakieś początek zapalenia ucha??? Bo żadnych innych onjawowó nnie widzę

Barmanko...wiesz że ja tępota kulinarna...głupio mi pytać ale co tam...jak się robi kisiel z soczków,bo bym zrobiła:sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Malgoss- wiesz nie powinno sie podoawać herbaty normalnej takim maluszkom! Ja kupuje taką dla dzieci u tesciów Maja wypija do obiadku ok 60 do 100 ml herbatki jablko z mieta i po poludniu, jak je owoce to tez jej daje malinową i wypija tez w takich granicach, a tak pozatym mleczko pije rano przed pracą- ile ci nie powiem bo jest na cycu, pozniej przed 15, jak wracam z pracy, no i wieczorkiem i w nocy!

Ankzoc, dziękuję.
Wiem, że czarnej herbaty się nie daje dzieciom, pytałam o owocowe, np. z Herbapolu - czy takie można?

Marzeno,
tak, muszę zobaczyć w rossmannie, może oprócz ziołowych bedą owocowe nie słodzone herbatki

a moja Maja strasznie ciagnie i drapie sie po jednym uchu, widac , że coś ją męczy- myślicie ze to może być jakieś początek zapalenia ucha??? Bo żadnych innych onjawowó nnie widzę
Moja też tak robiła,dość często chwyta się za uszka,drapie je,tak jakby palucha do nich wkładała:baffled::tak:
Zaznaczam że myje jej uszka:-D
I nic się nie dzieje...słuch ma też ok bo byłysmy na badaniach słuchu:tak:
Ale nie wiem...obserwuj:tak:

reklama
Do góry