reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Porażka i uwstecznienie,sika gdzie popadnie....
Na pytanie "chcesz siku""nieeee",potem idzie do pokoju i sika....:angry:
Posadzony,zrobi parę kropel ,a za 5 minut kałuża w pokoju.

Rozalka, nie martw sie. Moja Milka tak miala przez kilka dni po poltorej tygodnia ladnego siusiania tylko do ubikacji. Trwalo to dokladnie 5 dni i pozniej wszystko znow bylo dobrze. Moja siostra, ktora pracuje w przedszkolu, mowila mi ze u niej dosc czesto zdarzaja sie takie przypadki.:-):tak:

Panie w przedszkolu były lekko zszokowane ,ze dziecko nie nosi pampersa;-):-D:-D:rofl2:

Sarcia jednak ma duze opory do korzystania z toalet publicznych ..w przedszkolu nie chciała zrobi ,mówiac już nie ,zlobie w domku ,wytrzymam :sorry2::baffled:

Sarcia w końcu się przyzwyczai :tak:
A Oli nie ma wcale oporów, chyba, że toaleta brzydko pachnie :baffled:

No i nie chcę zapeszyć, ale pampek co noc teraz suchy, a jak chce się Oliwce siku w nocy, to się budzi i robi do ubikacji :-)

Rozalka daj Kubusiowi czas... moze załapie spowrotem:tak: a próbujesz go jakoś zmotywować do kontrolowania pecherza, ja Hubka nauczyłam metoda naklejkową:tak::-D za każde siusiu zrobione do nocnika naklejka na tablicę specjalna naklejana, nawet jak popuscił ale zawołał i dokonczył na nocnik:tak: poskutkowało, u Milenki Joasiek też:tak:

u nas podczas snu pampers napompowany aż miło:dry: ale gratki dla tych co maja suche nocki!!:-)

Rozalka daj Kubusiowi czas... moze załapie spowrotem:tak: a próbujesz go jakoś zmotywować do kontrolowania pecherza, ja Hubka nauczyłam metoda naklejkową:tak::-D za każde siusiu zrobione do nocnika naklejka na tablicę specjalna naklejana, nawet jak popuscił ale zawołał i dokonczył na nocnik:tak: poskutkowało, u Milenki Joasiek też:tak:

u nas podczas snu pampers napompowany aż miło:dry: ale gratki dla tych co maja suche nocki!!:-)

Motywowanie,nagrody od samego początku.:baffled:

Emilka wysika się wszędzie bez oporów :tak:

HUbek niestety nie:baffled: na dworze to wszedzie ale juz do kazdej ubikacji to niebardzo:nerd: w CH nie wysika sie bo za duzo hałasu i za duzo ubikacji:confused::baffled: a ostatnio bylismy w remontowanym mieszkaniu mojej cioci i sedes jeszcze nie wymieniony bo wiadomo robotnicy sa, i widze że siku mu sie chce niemiłosiernie, ale jak podniosłam klape i zobaczył, że brudno(kamień osady po gipsie, farbach , itp.) to mu sie odechciało na amen:confused::dry:

U nas oporów przed siusianiem nie ma raczej nigdzie, za to od samego początku mamy problem z kupą:sorry2: A mianowicie blokuje się przed zrobieniem kupy na siedząco:sorry2: Wstrzymuje, choć widzę że go ciśnie. Co z tego, że pół godziny siedzi i nakładka mu się już zdąży na pupie odcisnąć, jak nie chce jej wycisnąć, po czym schodzi i ucieka gdzieś w kąt, żeby zrobić na stojąco:baffled: Brak mi już pomysłów:no: Czekam już 4 miesiąc, myślicie że potrzebuje więcej czasu? Czy mam go jakoś inaczej nakłonić:confused: Tylko jak:sorry2::confused:

reklama
WolfiA zdradzę Ci mój sposób aby Szymek szybko zrobił kupkę.Siada na nocnik ja przed nim ( no chyba że mówi aby sobie poszłą to wychodzę) i razem z nim napinam się mówiąc eeeee- a on mnie naśladuje.

Szymek też ostatnio coraz częściej sam siąga majty i sika lub robi kupkę ale czasem to z tym mamy problem bo ostastnio jak byliśmy w zoo to chciał się rozebrać na środku alejki i sikać.:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry