reklama

Od kiedy na nocnik?

Wolfia teraz sobie przypomniałam ze siorka mojej kolezanki miała podobny problem ze swoim maluchem: mały dawno juz skonczył trzy latka, latał bez pieluchy ale jak chciał kupke to kazał sobie ewentualnie załozyc pieluszke, chował sie za zasłona w pokoju i tam robił w pieluchę, a jak nie to za zadne skarby zrobic nie chciał:no: dopiero jak pojechali na wieś do babci to tam na dworze miał nocnik postawiony wiec jak mu sie zachciało kupke to patrza co Pawełek robi, a on nocnik za krzazek i tam spokojnie zrobił:tak: i potem juz w domu mały brał nocnik w ustronne miejsce, najczęsciej za zasłone i tam robił kupke na spokojnie:tak::-D ale juz na nocnik! moze Viktor tez by robił na nocnik jakby go nikt nie widział:confused: a poza tym jak mówisz ewidentnie połaczył robienie kupki z czymś brzydkim i wstydliwym , moze się komus wyrwało kiedys ze kupka brzydka jest i smierdzi:confused: no nie wiem, nie pozostaje nic innego jak rozmawiac spokojnie, tłumaczyć i czekac chyba az sam sie przekona...

reklama
Gosiu, już oglądałam te prześcieradełka, są fajne, ale wymiary są tylko na łóżeczko dziecięce, a Oli ma materac 180x80 cm.
Większe są takie z gumką z samej folii, na które można założyć prześcieradło normalne, ono dobrze faktycznie materac zabezpiecza, zastanowiałam się nad nim:
PRZEŚCIERADŁO NIEPRZEMAKALNE z gumką 90 x 200cm (714085089) - Aukcje internetowe Allegro
ale w sumie mam taką folię bez gumki dość sporą, więc chyba ją przyfastryguję do materaca i mam nadzieję, że starczy.

My mamy taki ochraniacz:
OCHRANIACZ Na Materac Atest 70X140 Nieprzemakalny (670814593) - Aukcje internetowe Allegro
Jest fajny, bo z wierzchu pokryty frotą i przez to nie szeleści pod prześcieradłem, ale w razie zmoczenia też jest do wymiany, więc mam 2 sztuki.
Do wczoraj myslałam, że niepotrzebnie je kupiłam, ale w nocy Milenka dostała pić i odkręciła sobie butelkę i całą zawartość porozlewała po łóżeczku... dosłownie wszystko było mokre - cała piżamka, jej rybka przytulanka, podusia, kołderka, prześcierało, ochraniacz... jedynie suchy materac się ostał. W nocy musiałam jej wszystko zmieniać i tym samym przestałam żałować tego zakupu :tak:

Tak:dry: Najlepsze, że on zawsze ją zrobi w domu, nigdzie indziej. Spacery, wyjazdy, zakupy... wstrzyma i zablokuje choćby nie wiem co:sorry2:

Gosia robi to samo. Kupa tylko w domu, albo u teściów - na wyjazdach, zakupach jest problem:-(
Nie naciskam bo nie ma sensu. Do "obcej" toalety nie zrobi kupki i już.
Moja mama powiedziała mi ostatnio, że ja w jej wieku robiłam to samo, i chyba mi to zostało, bo w "dorosłym życiu" mam problem wysikać się choćby na stacji benzynowej:zawstydzona/y:

ja też mam takie ochraniacze można je kupić aż do rozmiaru 220x200cm

Też mamy taki ochraniacz na materac. Choć Gosia nie sika w pieluchy od dawna, to czasem wpadka w nocy się zdarzy:tak:

reklama
No powiem Wam, że przejrzałam całą ofertę Allegro i jest spory wybór w takich ochraniaczach, ale rozmiaru na mój materac akurat nie ma :dry: Rozejrzę się u nas w sklepach z artykułami dla dzieci, bo chyba jednak powinnam zabezpieczyć cały materac - wczoraj zdarzyła się wpadka, więc wolę chyba cały materac mieć jednak zabezpieczony.

A Wy te ochraniacze zakładacie pod prześcieradło :confused: I czy one mają między frotką a folią jakiś materiał chłonny :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry