reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Od kiedy na nocnik?

a u mnie rewelecja:-). Sadzam Tuskę na nocnik i robi bez problemu 4-5 razy dziennie:tak:A bywa i tak ze sama podchodzi do nocnika i wtedy i szybko musze działac i tez łapiemy w nocnik-i siuski i kupe. Wiec nie jestem do konca tak pewna z tym brakiem sygnalizacji w tym wieku:no:.I wiem ze ona bardzo lubi nocnik, jest bardzo zadowolona kiedy uda sie jej cos zrobic a mamusia w nagrodę ja cała wycałuje:-D:sorry2:

reklama
Od wczoraj Emilka ma nowy nocnik :-D wczoraj w południe się go bała pod wieczór już go dotykała i sadzała lalkę a dziś usiadła i mówiła że robi "sisi":szok::-D i nawet sama chciała :-D więc chyba jej ten przypasował :tak: jak się całkiem z nim oswoi to będziemy trenować siusianie :-D
Jaka zdolna :-)Emilka
mnie denerwuje tylko to rozbieranie bo jak jej ściągnę pampka to poźniej mi go nie da założyć:confused2: ...ale cóż trzeba :tak:

wczoraj wyjęłam nocnik po dłuższej przerwiei próbowałam posadzic Weronika a ona w histerie wpadła strasznie sie boi nocnika:no::szok::baffled:

U nas nocnik leży pod stołem w kuchni i czeka na lepsze czasy :tak:
Może niektóre dzieciaczki łapią wcześniej o co chodzi, ale Milenka zdecydowanie do nich nie należy.... na szczęście norma na uczenie korzystania z nocniczka to skończone 1,5 roczku, więc mamy czas :happy: Będziemy się uczyć latem - na działce :tak:

HUbek tez z rezerwa podchodzi do nocniczka, jeszcze w rajstopkach to usiądzie, ale na golaska to przestraszony i zaczyna płakac po chwili, chociaz widzę, że go interesuje... podgrzewamy nocnik i nic, nadal strach, więc pewnie jeszcze nie pora :sorry:

U nas nocnik tak jak wcześniej, w użytku parę razy dziennie. Oliwka już regularnie robi siusiu po wstaniu rano z łóżka i to natychmiast po posadzeniu, także mam wrażenie, że troszkę już potrafi trzymać, bo inaczej by zrobiła zaraz po obudzeniu, a ona zawsze musi jeszcze swoje odleżeć. W ciągu dnia też robi jak się ją posadzi, ale o wołaniu nie mam mowy. Czasem odrazu wstaje z nocnika i to dla mnie jest sygnał, że nie chce robić i jej nie każę wtedy siedzieć.

Może niektóre dzieciaczki łapią wcześniej o co chodzi, ale Milenka zdecydowanie do nich nie należy.... na szczęście norma na uczenie korzystania z nocniczka to skończone 1,5 roczku, więc mamy czas :happy: Będziemy się uczyć latem - na działce :tak:

u nas to samo, nocnik w szafie, mały spiernicza z niego z płaczem....wiec pozostaje nam czekanie do lata...może sie nauczy - ma jeszcze czas

U nas nocnik tak jak wcześniej, w użytku parę razy dziennie. Oliwka już regularnie robi siusiu po wstaniu rano z łóżka i to natychmiast po posadzeniu, także mam wrażenie, że troszkę już potrafi trzymać, bo inaczej by zrobiła zaraz po obudzeniu, a ona zawsze musi jeszcze swoje odleżeć. W ciągu dnia też robi jak się ją posadzi, ale o wołaniu nie mam mowy. Czasem odrazu wstaje z nocnika i to dla mnie jest sygnał, że nie chce robić i jej nie każę wtedy siedzieć.
u nas bardzo podobnie:tak:Wiki musi jeszcze zajrzeć na koniec do nocnika czy coś zrobiła, i bardzo się cieszy jak jej bije brawo:-)Kupy niestety nie zrobiła jeszcze ani razu do nocnika, ale co tam, przyjdzie na wszystko pora;-)

reklama

U nas to samo - nocnik pod stolem w salonie i sluzy do zabawy.:-):-):-) A siedziec na nim nawet lubi tylko nie wie ze ma do niego zrobic.

Do góry