reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Od kiedy na nocnik?

reklama
Gratki dla Antka!!!:tak::tak::tak:

podobno że najlepszy czas na uczenie sikania do nocniczka to 18 msc ...ja ostatnio zrezygnowałam ...sadzałam ją co godzine na nocniczek i nawet sie udawało wysikać..ale co tam Zosia nie wiedziała o co mi chodzi :rofl2: i dlaczego ma sikać akurat do nocnika :/ mysle że jak bedzie biegać w samych majteczkach to bedzie mi wygodniej poprostu ją uczyć

gratulujemy nocniczkowych wyczynów ;-)

Izka bała się nocnika dłuuugo, potem już nie reagowała płaczem i ucieczką więc sobie stał w kącie aż któregoś dnia powiedziała "mama si tu" i pokazała na nocnik, posadziłam, zrobiła i to był koniec ery pieluchowej ale miała 2 lata i miesiąc wtedy...
Pyśce planuję na dniach kupić nocnik i jak się zrobi ciepło spróbujemy :tak:

hubek narazie oswił sie z nocnikiem na tyle, ze jak tylko wchodzi do łazienki to cap za nocnik i wszedzie z nim chodzi:-D jak mu sie spytam gdzie robi siusiu to pokaże na pieluchę, ale jak widzi nocnik to pokaże i na nocnik, tylko usiąść bez pieluszki nie chce, tylko w ciuszkach siada:sorry2:
no ale pomalutku, pomalutku dojdziemy do wszystkiego:-) grunt że juz nie ucieka jak widzi nocnik

Antek przez ostatnie trzy dni po przebudzeniu się, schodzi z łóżka i ucieka w stronę łazienki.... sadzam go na nocnik i po chwili jest już si :tak:
zastanawiam się czy to przypadek czy kojarzy już trochę o co chodzi :confused:
zdarza mu się też czasami pokazać na pieluchę i wtedy też mamy si w nocniku.....
myślę, że na pewno załapał o co chodzi:tak:Wiki jak słyszy słowo nocnik to leci do łazienki i przynosi, ale nie zawsze zrobi:-DNo i jak mówię ściągaj majtki, to próbuje się rozbierać, ale śmiesznieto wygląda:-)

reklama
Ja tez mysle ze Antek zajazyl o co biega:tak:

Też tak myślę....:tak:

Filip niby wie, ze jak chce siku to łapie sie za pieluche i siada na nocnik...ale w pieluszce...a jak mu zdejmę do sie blokuje i nie sika....może dlatego, że jak mu pokazywałam że ja też siadam to byłam w ubraniu, i on też tak chce...:baffled::baffled: wtedy nie pozostało by mi nic innego jak.....:szok::-D:-D:-D:-D:szok:

Do góry