reklama
agata24
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
i my również :-)My tez gratulujemy Antosiowi.![]()
:-)Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Gratki dla Antka!!!

podobno że najlepszy czas na uczenie sikania do nocniczka to 18 msc ...ja ostatnio zrezygnowałam ...sadzałam ją co godzine na nocniczek i nawet sie udawało wysikać..ale co tam Zosia nie wiedziała o co mi chodzi
i dlaczego ma sikać akurat do nocnika :/ mysle że jak bedzie biegać w samych majteczkach to bedzie mi wygodniej poprostu ją uczyć

podobno że najlepszy czas na uczenie sikania do nocniczka to 18 msc ...ja ostatnio zrezygnowałam ...sadzałam ją co godzine na nocniczek i nawet sie udawało wysikać..ale co tam Zosia nie wiedziała o co mi chodzi
i dlaczego ma sikać akurat do nocnika :/ mysle że jak bedzie biegać w samych majteczkach to bedzie mi wygodniej poprostu ją uczyćgratulujemy nocniczkowych wyczynów ;-)
Izka bała się nocnika dłuuugo, potem już nie reagowała płaczem i ucieczką więc sobie stał w kącie aż któregoś dnia powiedziała "mama si tu" i pokazała na nocnik, posadziłam, zrobiła i to był koniec ery pieluchowej ale miała 2 lata i miesiąc wtedy...
Pyśce planuję na dniach kupić nocnik i jak się zrobi ciepło spróbujemy
Izka bała się nocnika dłuuugo, potem już nie reagowała płaczem i ucieczką więc sobie stał w kącie aż któregoś dnia powiedziała "mama si tu" i pokazała na nocnik, posadziłam, zrobiła i to był koniec ery pieluchowej ale miała 2 lata i miesiąc wtedy...
Pyśce planuję na dniach kupić nocnik i jak się zrobi ciepło spróbujemy

rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
hubek narazie oswił sie z nocnikiem na tyle, ze jak tylko wchodzi do łazienki to cap za nocnik i wszedzie z nim chodzi
jak mu sie spytam gdzie robi siusiu to pokaże na pieluchę, ale jak widzi nocnik to pokaże i na nocnik, tylko usiąść bez pieluszki nie chce, tylko w ciuszkach siada
no ale pomalutku, pomalutku dojdziemy do wszystkiego:-) grunt że juz nie ucieka jak widzi nocnik
jak mu sie spytam gdzie robi siusiu to pokaże na pieluchę, ale jak widzi nocnik to pokaże i na nocnik, tylko usiąść bez pieluszki nie chce, tylko w ciuszkach siada
no ale pomalutku, pomalutku dojdziemy do wszystkiego:-) grunt że juz nie ucieka jak widzi nocnik
Miśka 5
Mamy lutowe'07
myślę, że na pewno załapał o co chodziAntek przez ostatnie trzy dni po przebudzeniu się, schodzi z łóżka i ucieka w stronę łazienki.... sadzam go na nocnik i po chwili jest już si![]()
zastanawiam się czy to przypadek czy kojarzy już trochę o co chodzi![]()
zdarza mu się też czasami pokazać na pieluchę i wtedy też mamy si w nocniku.....
Wiki jak słyszy słowo nocnik to leci do łazienki i przynosi, ale nie zawsze zrobi
No i jak mówię ściągaj majtki, to próbuje się rozbierać, ale śmiesznieto wygląda:-)reklama
mysia23
mama dwójeczki
Ja tez mysle ze Antek zajazyl o co biega![]()
Też tak myślę....

Filip niby wie, ze jak chce siku to łapie sie za pieluche i siada na nocnik...ale w pieluszce...a jak mu zdejmę do sie blokuje i nie sika....może dlatego, że jak mu pokazywałam że ja też siadam to byłam w ubraniu, i on też tak chce...

wtedy nie pozostało by mi nic innego jak.....