• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Chetnie sie umowie na spacerek , my praktycznie jestesmy na dworze codziennie od 13 chyba ze deszczyk pada :) Takze zapraszam , ja jestem otwarta na propozycje :)
A co chodzi o czynsz to nie , mamy tylko ogrzewanie wliczone , od stycznia bedziemy placic 430zl miesiecznie czynszu :/ ahhh masakra do tego wada , gad i prad plus Vectra i kom - koszmar jakis ... mamy dosc spore mieszkanie moze przez to , ale fakt faktem jest ze to masakryczne kwoty .Mamy dziadkow w wawie i za ta sama wielkosc mieszkania placa tylko 25zl wiecej od nas wiec to chyba nie normalne .
A co chodzi o ubranka to tak z Angli mam ( mam tam rodzinke spora) Sami wrocilismy rok temu do polski . Ja wyjechalam tam do mamy jak mialam 16 lat do szkolki maz jak mial 19 do pracy tam sie poznalismy i po 7 latach tam postanowilismy wrocic :) choc powiem wam ze czasem zaluje.Tak chcielismy zyc w pl bo niby tak zielono itp. Tam mielismy fajne prace , ja mam wiekszosc czesc rodzinki a i tak postanowilismy sprobowac w polsce ... choc nie wiem czy nie wyjedziemy bo jelenia jest taaaaaka mala i cichaaaa ze szok.
A swoja droga wlasnie 3 miesiace temu bylam w londynie w odwiedzinkach u mamy to sie obkupilam w next czy H&m :)
alez sie rozpisalam ...
Pozdrawiam

A ja znowu wolę taką cichą i małą Jelonkę, że postanowiłam tutaj zostać. Fakt, metraż mieszkania w znacznej mierze.
Daina, podziwiam, że postanowiliście wrócić... tym bardziej, że tam macie rodzinę. Co was skłoniło do tego?

Sama siebie podziwiam :) Maz strasznie tesknil za polska , ja juz nie az tak bo tam chodzilam do normalnej szkoly mam duza ilosc znajomych rodzina otoczenie , dlatego ciezko mi sie przestawic. Meza rodzina jest tu , a po drugie maz zawsze chcial rozpoczac swoja dzialalnosc a w angli byloby ciezko wiec wrocilismy .Teraz ma warsztat i zlomowisko w sobieszowie . Tylko ja nie wiem co z soba poczac , narazie mala jest mala wiec jeszcze jakies 2 latka w domq choc nie wiem jak wytrzymam bo jestem typu pracus :P zreszta kocham kontakt z ludzmi a teraz to tylko gugugu calymi dniami... ahhh co sie nie robi dla milosc....
W kazdym razie zawsze mozemy wrocic wkoncu mam tam mame , czeka na nas wiec to najwazniejsze ze mamy tam otwarte drzwi . i ja i maz mamy prace od reki ...
W kazdym razie walczymy jak narazie z polska rzeczywistoscia :))))
milej nocki , mam juz meza w domq wiec pewnie nie bedzie czasu zeby wpasc do was :* caluje ... do jutra

Dziewczyny, wetne się w Wasza dyskusję i opisze w koncu co u nas z tym Allegro.

Aukcje dla Frania pomagała mi wystawić dziewczyna z BB. Ja robiłam zdjęcia, opisy, przesyłałam do niej, ona wklepywała to w szablon aukcji (dla mnie to już zbyt wysoki poziom abstarakcji...ehm..). Ta osoba NIESTETY z dobrego serca wzięłam tez udział w 4 czy 5 licytacjach. 2 kup teraz i 3 z licytacją. Nie wygrała ich, bo ceny poza pułap, który była gotowa zapłacić. No i o to jest chryja.. Allegro zarzuciło ze bylo to sztuczne podbijanie cen na własnym koncie.. Zablokowali konto pryw tej dziewczyny, konto Frania, moje pryw też. Jestesmy zdruzgotane po prostu. A mówiłam jej tyle razy: jesli coś ci spodoba z rzeczy, które sa wystawiane, powiedz, przeslę ci. Ale nie, ona chciała uczciwie, no i mamy..
Dzis już nie mam siły na nerwy, ale wczoraj był b nerwowy dzień..
Allegro ciągle nie odpowiada na moją prośbe o postawienie zarzutów. Napisali tylko:

Konto o nazwie "dzielny_Franek" zostało zablokowane , wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.
Niedozwolone jest przebijanie ofert w swoich aukcjach bądź aukcjach innych Użytkowników, mające na celu sztuczne zawyżenie ceny lub zdobycie fikcyjnego pozytywnego komentarza.
Dotyczy to zarówno licytacji z własnych kont, jak i kont osób, które mieszkają razem, pracują razem, używają tego samego komputera, bądź pozostają ze sobą w jakimkolwiek innym kontakcie umożliwiającym powyższe naruszanie zasad (w szczególności członków rodziny, współpracowników i znajomych). Transakcje między takimi osobami nie mogą być przeprowadzane przy pomocy Allegro.

Najgorsze jest to, że po 1.11 nie maja obowiązku przedłużenie nam statusu konta charytatywnego.. Juz tak mi łazi po głowie ze celowo zwlekaja z odp na moja odpowiedź, bo po sobocie będzie po herbacie..

Aga, niestety allegro ma takie zasady. prawdopodobnie wcale Ci nie odpiszą, według nich Twoja koleżanka złamała regulamin, wyjaśnienie blokady konta przysłali Ci na mail. Jedyne co można zrobić w tej sytuacji to wystosowanie do nich wyjasnienia i prośby o odblokowanie konta. niestety wyłącznie od ich dobrej woli lub jej braku zależy czy sie dostosują do Twojej prośby. Jeśli się to nie uda, trzeba będzie może pomyśleć nad jakimś nowym rozwiązaniem. a myślałaś może o świstaku? mniej ludzi tam zagląda, ale wystawianie jest za free więc nie ma potrzeby posiadania statusu konta charytatywnego. narazie spróbuj wysłać im wyjasnienie przez formularz kontaktu z pracownikiem allegro, czas odpowiedzi to standartowo chyba 7 dni roboczych, przyspieszyć się nic nie da. kurczę mądry Polak po szkodzie, mogłam Ci napisac o tych zasadach, skąd moglyscie wiedzieć że system działa w taki sposób....

Izu,
Nie ma.
Obawiam sie ze takie aukcje mają w nosie.. Nie jest to dla nich żaden biznes.. Nie palcimy prowizji, bo to aukcje charytatywne, więc rozumiesz.

Trza bedzie się udać pod latarnię żeby zarobic na leczenie Franka..

I żebysmy kuźwa chciały oszukac kogokolwiek!! Na allegro są prawdziwi oszusci i nie ma na nich sposobu a tu udupiają za chęć pomocy! Bo to nie ja wklepywałam aukcje z mojego kompa tylko tamta dziewczyna!
Ciągle mam iskierke nadzei na załatwienie tej sprawy..

Wiesz co Ola, chwilowo mam serdecznie dość.
Ta ciągła szarpanina wykancza mnie po prostu.
Człowiek robi co może w najlepszej wierze i po dupie dostaje! A od państwa 153 zł mies tytułem zapomogi dla dziecka niepełnosprawnego! 1 turnus 4 tys, 1 para butów min 500 zł, leki, wyjazdy, rehabilitacja domowa.. w dupie to wszystko mają

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry