• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Aga, wszystko przeczytałam, jestem wniebowzięta:):):):) chyba się zakochałam w tym Twoim krasnalku. cudne postępy, wspinanie się - bajka:) no i wieści o nóżkach - rewelacyjne:):)

Co do bucików - dowiedziałam się po pogrzebaniu w swoich źródłach że w zasadzie na 100 % powinniście dostać 100 % refundacji na te buciki. Procedura wygląda tak - trzeba od lekarza 1.go konatktu wziąć skierowanie do ortopedy, potem odbębnić wizytę u tegoż, żeby wypisał po prostu receptę na takie buty. potem tę, oraz podanie o refundację trzeba zanieść na Matejki w Jeleniej do działu rehabilitacji i usprawniania ( czy jakoś tak...- dokładny adres oczywiście jesli zechcesz zdobędę:) ). podanie najlepiej złożyc w styczniu, wtedy są pieniążki na różne tego typu cele. mój "informator" twierdzi, że bez problemu będzie zwrot za butki.

Ola jesteś tego typu kobietą "gdzie diabeł nie może tam babe pośle" i bardzo dobrze!!! =)

Aga, gratulacje dla Franusia za wytrwałość!!! Teraz sobie zasłużenie odpoczywajcie!!! Widziałam zdjęcia - śliczny chłopczyk!

Izu, co ty opowiadasz...po prostu myślałam intensywnie nad tym, że nie moge im w niczym pomóc i wpadłam na to że może jednak.... jeśli juz któraś z nas jest od załatwiania spraw trudnych to Aga bije mnie na głowę:)

dobrze żeś sie kobieto odezwała bo puuuusto tu jak nie wiem....:)

jestem na chwilę:)

Olciu najkochańsza ty nasza:) Butki sa finansowane do 217 zł (tylko 1 para). Ten model, który ma mieć Franiu kosztuje 497 zł. Firma, która szyje buty przygotowuje komplet dokumentów do refundacji do NFZu. Musze jednak tez sprawdzić Twoją scieżkę, czy to nie jest czasem to samo. Sa oczywiście tez tańsze butki, ale w gorszej jakości. Franek ma jednak wiotkie stawy, musi miec but, który spełni w 100% funkcję niestabilnych staów, wiec absolutnie nie chce tu oszczędzac, zeby w przyszlości ne bylo większych problemów.
Dobrze ze Franula będzie miał zdejmowaną miare w grudniu, dzieki temu mamy te 217 zł raczej gwarantowane. Musze kurcze zadzwonić do firmy i spytac czy Twoja ściezka i ich jest tożsama:)
Dzięki Olu:)

A co z Sebastianem??? Zeby czy infekcja????

A jak Holly, wiecie coś?

Izu, ja Ty się czujesz?

Ide spać, pa/
Spokojnej nocy

ello
chcialam tylko sie z Wami przywitac :)
My juz wrocilismy dzisiaj rano....
jestem nieprzytomna bo do PL musialam polowe drogi w nocy jechac a pozniej przez te dni maraton i prawie nic nie spalam...
i droga powrotna tez ponad polowe jechalam bo moj M. padl calkowicie :(
padam na pysk.......
ide spac

pozdrawiam

reklama
Zuzka wyśpij się kobietko i pisz tu jutro do nas jakąś relację. Dzwoniłaś do mnie, prawda? Przepraszam Cię że nie odebralam wtedy ale akurat usypiałam Natalkę a oddzwonić nie mogę bo brak środków na koncie....:)

Aga - patrz wyżej - do spania!!!! Wywiedz sie wszystkiego o tych butkach, mój informator twierdzi że refundacja dotyczy całej kwoty, ja mu podałam że kosztuja okolo 550zł, zasięgnę szczegółowo języka. gdyby się jednak okazało że jest tak jak mówią Twoje źródła to byłabym wdzięczna gdybys zechciała mi pozwolić na dołożenie się choćby w części:):)
ale - jak mówiłam wcześniej - na dziś moje informacje są takie że refundacja obejmuje całą kwotę za butki.

Co do Sebka - chyba ząbki. Apetyt ma, nie wymiotuje, kataru, kaszlu brak, kupy w ilości normalnej ale smrodki i zielone - to akurat częściowo może byc zasluga zupki ogórkowej:) temperatura zbija się do poziomu około 37 potem wraca nawet na 39,5. gorzej bo mały strasznie mi płacze po załozeniu czopka, więc chyba w nocy jak będzie gorączka to dam mu w syropie ten nurofen, nie wymiotuje to syropek zostanie w brzuszku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry