• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Mama&Julcia, witaj:)
Chętnie powymieniam z Tobą doświadczenia. Zawsze człowiek najwiecej ważnych rzeczy dowiaduje sie od innych mam. Przez 3 lata na pewno wiele doswiadczeń zebrałaś.. Czytałam o waszym zespole, jest szalenie rzadki.. Penie przy tak rzadkim schorzeniu jest ci b trudno znaleźc właściwych specjalistów..

Dla Franulka maraton na dzis skończony, padł biduś w wózku, nie zdążyłam go dowieźc do łóżeczka. 2 wizyty lekarskie plus 2 x kłucie (za pierwszym razem nie wyszło przez zrosty). Teraz kurdupelek ciagle śpi

Pięknego dnia dziewczyny:)

reklama
Mamo Julci;) witaj w końcu;)
Cieszę się ze dałaś sie namówić;)
Na pewno każdy jest na forum pomocny;) Zawsze można się wygadać wyżalić i popytać o doświadczenia innych

Marta GRATULACJE!
Witaj w pięknym świecie mam;)

Eliza ja slyszalam ze dziala, mojej siostry tesciowie pija, przed posilkiem chyba i juz sa efekty, a mozna go dostac w markecie? ja sie musze wziac za cwiczenia jakies:baffled::baffled:
i chociaz zrezygnowac z kolacji, bo potrafimy jesc nawet o 23:confused:

Hej Kochane, ja o occie słyszalam ale to niestety nie dla mnie, jednak jest to kwas i na moją wątrobę to tak nie bardzo. Ale ponoć skuteczny.

Olu - fajnie Cię widzieć. Powiedz mi, mówiłaś, że się będziesz przebranżawiać na allegro a chyba cały czas ciuszki są? Napisz coś tym pomyśle. Gratuluję Twojemu śmigającemu Ajutkowi!!!

I też bardzo bym chciała żebyś była na następnym spotkaniu z Natalką i Bastkiem (Aga, Franiu - o Was już nie wspominając ;-) ) Albo jak będziesz z Maluchami w Karpaczu to zapraszam, nawet jak nie macie takich planów to zawsze można coś zorganizować ;) To się tyczy wszystkich dziewczyn :-)

Ciekawe jak tam Marta. Aaa i Kaasiutki baaardzo dawno nie było...

U nas super, Leoś robi duże postępy w rehabilitacji, niedługo chyba zaczniemy pełzać.

Holly :)

Tak widzisz, miałam się przebranżowić, ale póki co szukam konkurencyjnego dojścia do dobrego towaru w super cenie :) a to jak sie okazuje nie jest łatwie zadanie, narazie wychodzi że prawie niewykonalne. Więc narazie jest tak jak jest a potem zobaczymy :)

Eliza, napisz cos więcej o tym occie :) może wypróbuję :) narazie stosuję klasyczną NŻT + termiline i mam - 7 kg. a do końca....uuu ze 3 x tyle bym chciała :)

reklama
Elizka ochyda ten ocet.... :) W markecie dostanie się zwykły ocet którego nie wolno pić !!! Do picia przy chęci odchudzania piję się ocet do kupienia w sklepie ze zdrową zywnością;) BIO Voelkel (naturalnie fermentowany, mętny) 0,75l kosztuje 14,50 i to jest ten który można pić. Podobno daje efekty ale nie każdy może pić, zależy od organizmu . FraniowaMamo:) tak jak czytałaś jest to bardzo rzadka wada genetyczna ale te wszystkie czynnki które dotycza choroby w przypadku Julci to 11 z nich wszystkich jakie wymieniane są w internecie . Tak jak pisałaś jeśli chodzi o lekarzy i ich wiedze w tym zakresie to... praktycznie nie ma żadnej , razcej polega to na zgadywaniu lub typowo książkowych przypadkach ale życie to nie tekst napisany na karkach papieru i różnie to bywa a lekarze wrzucają wszystko do jednego worka z braku doświadczenia. Jedynie klinika w berlinie humangenetik w której byłam oczywiście prywatnie ... zajmuje się takimi przypadkami i maja większe doświadczenie. Potwierdzono tam zespół CFC u Julci nie pobierali DNA do badań ponieważ stwierdzono że skoro są pobrane w CZD w Warszawie to szkoda wydawać pieniądze ponieważ wyniki nic w tym przypadku nie zmienią, jest to jedynie informacja dla mnie i w razie kolejnej ciąży aby wiedzieć co badać i skierować na amniopunkcję. Pomijam całe zaplecze rehabilitacji i pomocy dla dzieci które tego potrzebuja jeśli chodzi o kotline jeleniogórska i refundowanie tego z NFZ to jest straszne!!! Mam nadszieję FraniowaMamo że będziemy miały okazję się spotkać:) teraz trzymam kciuki za Wasz pobyt w CZD aby wszystko pomyślnie się udało i Franio nie musiał za bardzi się stresować tymi wszystkimi badaniami!!! POzdrawiam cieplutko!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry