reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Witajcie dziewczyny, jesteście niesamowite, naprawdę.
Tylko jedna uwaga - w przypadku dzieci, które są podopiecznymi fundacji nie ma nic na żywioł. Na kazdą formę zbiórki publicznej trzeba mieć zgodę z fundacji. Jest to taki filtr dla ewentualnych oszusów. I dobrze. W 4 oczy opowiem wam pewna historię.

Ok 13.30-14 mamy wizytę u p protetyk. Bedzie ustawiała aparaty dla Frania.

reklama
Cześć Dziewczyny!:) poczytałam kilka stron w tył i fajny pomysł z tymi nakrętkami u mnie w pracy stoi karton wystawiony przez Panią ze sklepiku szkolnego i generalnie nic nie wiadomo mi na temat pozwolenia na to? może w jakiś dużych sklepach jest to potrzebne? Co do akcji charytatywnych coś o organizacji wiem... w u mnie w pracy (pracuję w szkole) w tym roku była organizowana zbiorka z czego właśnie Julia była teraz na turnusie rehabilitacyjnym ale wszystko to odbywało się nieformalnie... o szczegółach opowiem jeśli będzie okazja do spotkania:) Franiowa:) trzymamy kciuki za Franka!:) I mam nadzieje ze do szybkiego zobaczenia?!:) My w listopadzie lądujemy w szpitalu. A w październiku w koncu po roku znajomości z Dorotka i jej synkiem Szymonem chorym na syndrom CFC jak i Jula w koncu sie poznamy i zobaczymy , i nie moge sie doczekac!!! Nie mamy kontaktu z nikim innym tylko Szymek i Jula w CZD Dr powiedziała że ma jeszcze 6 dzieci pod opieką więc w polsce potwierdzonych przypadków jest 8 . W Maju jedziemy na spotkanie do niemiec z lekarzami i dziecmi chorymi na zepół tam podobno jest ich 6. W przychodni ostatnio Dr powiedziała mi zebym poszukała lekarza który prowadził dziecko z taka choroba bo oni nie sa wstanie mi pomoc poniewa nie znaja takiej choroby iz jest za rzadka , a przepraszam gdzie ja mam sobie takiego lekarza znależć? Wydaje mi się że troszkę checi , zainteresowania i przede wszystkim powołania jako lekarz wystarczy aby prowadzic moje dziecko i interesować się jej choroba. No! Wkurzyłam się ;) Miłego dnia Wszystkim życzę !!!

hej :)
a ja dziś miałam nadprogramową wizytę u lekarza (z powodu trwających już parę dni bóli, twardnienia brzucha i skurczy macicy), niestety mój prowadzący jest na urlopie i musiałam skorzystać z usług innego ale ogólnie nie mogę narzekać. najważniejsze że wszytsko jest dobrze, tzn nie ma obaw wcześniejszego porodu a wszystko to spowodowane jest rozchodzeniem się spojenia... najprawdopodobniej!
jedynie martwi mnie nadal sprawa przepływów w tetnicach macicy- zaburzone :-( podobno do 27tyg ma to się unormować ale dla swojego spokoju czeka mnie więc wizyta u dr Bielasika---stąd moje pytanie czy któraś go zna ??

faktycznie przydałoby się spotkanie bo tu o wszystkim napisać też nie wypada...

Inka ja o Bielasiku słyszałam koleżanki do niego chodziły i były zadowolone. Dobrze, że wszystko ok ale pewnie kazdy i tak Ci to mowi zeby dbac o siebie :) będzie dobrze :)

Inka, Bielasik jest super lekarzem! Idx na przepływy już teraz, nie czekaj do 27 hbd. U mnie za późno wykryli zaburzenia. W tydzien po wykryciu urodził sie Fr

A my już w Centrum Zdrowia Dziecka

ide spać
pa

Aga ma rację! Bielasik facet kompetentny w 100%, super bada, opisuje, ogląda :) szkoda ze nie ma specjalizacji zeby kobitki badać wewnętrznie ;) wieeeeeeeeele by się znalazło. Byłam u niego kilka razy, zdjęcia wysyłał na maila i jak spytałam o coś zawsze odpisywał. Idź nie masz na co czekać!

u nas w szkole była akcja zbieranie zakrętek, ale kurcze nie wiem co i jak bo juz na zwolnieniu siedziałam

Ostatnia edycja:
reklama
rozmawiałam dziś telefonicznie z dr bielasikiem i już przez tel zrobił na mnie dobre wrażenie.
opisałam mu mój przypadek ale wiadomo,że przez tel trudno, gdy on nie widział mojego opisu usg. mam więc 2 wyjścia- zgłosić się do niego teraz- choć to naprawdę już niemożliwe- bo oczekiwanie na wizytę trwa sporo lub czekać aż ukończe 26 tydz/ewentualnie 28 i wtedy przyjść i zrobimy usg dziecka (rzekomo to ostatnie z 3 ) i przepływy. próbowałam się dodzwonić do jego rejestracji ale nikt nie odbiera więc czeka mnie dziś walka.

kaasiutka
wyczytałam na jego stronie że w 2011 roku zrobił specjalizację z zakresu ginekologii i położnictwa więc chyba już może badać wewnętrznie ??

Do góry