reklama

Opieka nad maleństwami

A moja mi dzisiaj koncert dała przez pól dnia:baffled: balam sie, że noc też będzie taka, a co się okazało... ida jej zęby. Mąż poleciał po jakiś żel do smarowania na dziąsła, zaraz jej zaaplikowaliśmy, zasnęła więc sobie spokojnie o 20 i ciągle śpi - uff, całe szczęście:-)

Jeju K@si@ no to Kingusia to pierwsza ząbkowiczka już wśród naszych dzidziolków, gratulacje:-)no i życzę aby żelik był skuteczny:-)

A moja uwielbia na brzuszku:confused: zwłaszcza na naszym łóżku a już po kąpieli to by mogła do rana tak leżeć,podnosić sie na rączkach i gadać(ostatnio nawet wyprostowała w łokciach raczki-byłam w szoku ale szybko sie zmeczyła i nie zdążyłam zdobić fotki:-(i przeszła na półpietro czyli wsparta na zgietych raczkach), może dlatego ze zawsze przed nią poduszki sa kolorowe i bardzo sie nimi interesuje.

reklama
K@si@ a jaki ten żelik kupiłaś? Piotrusiowi wychodzą dolne jedynki i na dodatek chyba obie na raz, bo widać już takie białe przebijajace się przez dziąsła :szok: Piotrula strasznie cierpi jak go zaczyna boleć :-( Wygina się, krzyczy, nie mozna go uspokoić. A mnie się ryczeć chce. Kupiłam mu taki gryzak wodny do schładzania, ale on i tak preferuje swoje piąstki.

Japitole Pioter też:baffled: to co jak Amelia skończy 3 miechy to tez zebów mam się spodziewać?????:confused:

Fakt że wpierdziela cały czas piastki i ślinotok ma całodobowy ale nie spodziewałam się zębów że tak wczesnie wychodza, na szczepieniu pani doktor obejrzy i zobaczymy bo ja nic nie widzę:confused:

ojej dziewczyny, juz ząbki:szok: to sie dopiero zacznie!!! a tak apropos- wczoraj jak byłam w fryzjerki, to jej koleżanki z pracy synek ma 13 miesięcy... i jeszcze ani jednego ząbka- a tu 3-4 miesięczne bobaski juz kiełkują:szok: moja mała też się coprawda strasznie ślini , łapki pcha do buziaka, a rękawki co rusz to mokre;-)

K@si@ a jaki ten żelik kupiłaś? Piotrusiowi wychodzą dolne jedynki i na dodatek chyba obie na raz, bo widać już takie białe przebijajace się przez dziąsła :szok: Piotrula strasznie cierpi jak go zaczyna boleć :-( Wygina się, krzyczy, nie mozna go uspokoić. A mnie się ryczeć chce. Kupiłam mu taki gryzak wodny do schładzania, ale on i tak preferuje swoje piąstki.
Zel nazywa się Dentinox-Gel N i jest naprawdę super, bo od wczoraj jak tylko zamarudzi to smaruje - jest spokojna i nie ma problemu z zasypianiem w dzień.

podobno jeśli dziecku nie wyjdzie ząb przed 10 miesiącem to cos nie tak i należy sie zwrócić do lekarza. ewci tez rosną dolne jedynki ,obie na raz czuć pod palcem ale na szczeście jest spokojna tylko pcha wszystko do buzi no i wieczorami ma lekko podwyższoną temp o dwie trzy kreski. ale tak poza tym to spokój.trochę jakby wiecej pije ale to pewnie od suchego powietrza w domu,nie wiązała bym tego z zębami. : )))

Dziewczynki z tymi zebami, to naprawde moze byc roznie. Moja kuzynka pierwsze zabki miala dopiero w 14 miesiacu!!! Rodzina sie smiala, ze wcale nie bedzie miala. Z jej rozwojem wszystko bylo w jak najlepszym porzadku...

reklama
MOJA TEż OCZYWIśCIE PIASTKI W BUZI ALE DZIś ZAłOżYłAM JEJ SUKIENKE I WSADZIłAM DO FOTELIKA I MAłA ZAJARZYłA ZE MOZE ZłAPAC RABEK SWEJ SUKIENKI I POMAMLAć SOBIE:baffled::baffled::baffled: WIEC TERAZ JEST OBSLINIONA SUKIENKA POD BRODA(NIE NADAZAM ZMIENIAC SLINIAKóW) NO I NA DOLE OBSLINIONA, WIEC MOJE DZIECKO BARDZO ELEGANCKIE JEST:-)

I UWIELBIA GADAC DO LUSTERKA:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry