reklama

Opieka nad maleństwami

ewcia już trochę lepiej,przynajmniej z nosa jej tak nie cieknie no i wogóle widać po niej że jest weselsza. wczoraj dwie godziny gadała non stop,aż sie zastanawiałam ze ją gardło nie rozboli , :)))))

reklama
Nasz też miała przeziębienie. Dostała od żony potem mała a potem ja i znów o mało co mała nie zaraziła się odemnie. Przy chorobach trzeba tylko uważać na lekarzy bo 1 od razu dał nam antybiotyk a 2 leczył normalnie. Zawsze sprawdzam lekarza u innego po przepisaniu antybiotyku bo niektórzy bardzo chętnie daja go na receptę.

Jak i czym wyczyscic najlepiej malej pepuszek?? :-) Bo ma w srodku brudny (kosmetyki plus jakies paprochy z ubranek) - a nie chcialabym jej uszkodzic. Aha, Sara ma pepuszek bardzo wklesly i trudno sie do niego "dostac" :-)

ja wymyśliłam taki sposób: trochę oliwki na patyczek i do pępka, chwilkę poczekam i potem delikatnie "kręcę" patyczkiem, wszystko ładnie po chwili wychodzi:laugh2:
przetestowałam na Wojtku, bo też ma pępek tak głęboko, Alka ma na szczęście płaski...:laugh2:

Zważyłam wczoraj Piotrusia golaska - wyszło mi 7 kg. Przystopował z przybieraniem bardzo. W ciągu ostatnich 3 tygodni przybrał ledwo 300 gram :szok:

leyna wydaje mi się,że nie masz się czym martwić- sama wczoraj troszke się podłamałam tym,że mi mała tak słabo przybiera... jak na 3,5 miesiąca to piotruś i tak ładnie waży:-)

Ewa ja się nie martwię, bo wiem, że do małych dzieci on nie należy, biorąc wagę wyjściową 3370. Dziwię się tylko, że aż tak duża różnica jest w przybieraniu. W pierwszym miesiącu przybrał 800 gr, w drugim kolejne 1600 gr, między 2 a 3 miesiącem 1 kg. A teraz tak malutko w porównaniu z poprzednimi miesiącami :tak:

Ty sie ciesz kobietko, kregoslup Ci nie bedzie tak wymiekal :-)
Moja malutka tez przystopowala. W przeciagu miesiaca przybrala 1200 gram, a potem w dwa tygodnie tylko 200, ale sie nie martwie. I tak wazy juz kolo 7,5 kilo, na razie wystarczy :-)

Leyna, Karoo Wy i tak macie niezle kolosiki ;-) w porownaniu z moja Sara i Ewci malutka - nasze przy Waszych to drobinki :-) A mnie sie wydaje, ze Sara to taka kluseczka hehe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry