reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

reklama
hej kobietki
Szklanej kuli co prawda nie posiadam, ale przewidzaiałam, że z forum klapa.
Nie pisałam chwile, bo w mojej najbliższej rodzinie urodziło sie dziecko i wykorzystuje ten czas ile sie da - nie wiadomo czy bedę kiedykolwiek miała okazje tulic takie maleństwo:confused:. Takie moje prywatne babyboom.

Po "wtargnieciu" doktora na forum miałam z moim m trochę ubawu, bo jak teraz za dużo mówię, to m odpowiada "bądź grzeczna, bo cię lekarz namierzy":-)

kasia napisalaś, że bierzesz aromek od 3 dc, a czy masz się wstawić na monitoring? A to, że pomyliłaś w gabinecie dni cyklu to normalne, my wszystkie tam głupiejemy....

anikola trzymamy kciuki za wizyte.

Cześć Dziewczyny:) Kobieta zmienną jest :-p więc zostaję, skoro Wy nadal jesteście:-). Może nic straconego. Czerwona Oliwko wiem, co to znaczy mieć na rękach taką małą kruszynę:), bo miałam na co dzień kontakt z córką siostry, a teraz mieszka blok obok to kontakt z maleństwem nadal jest:-) Czerwona Oliwko, a Ciebie uwzględnili w planach na kwiecień? fajnie jakby, któraś z Was szła równo ze mną.
Hehe, ale się uśmiałam ze słów Twojego męża:-)

Kochana ja jeszcze nie wiem. Jak dostanę @ to zadzwonie i umówię się na koniec marca jesli bedzie dla mnie miejsce. Jeśli nie to spokojnie bedę czekać i troche mniej pasa zaciskać. Na razie sie nie gorączkuje.

anikola poprzedni raz zaczynałyśmy prawie równocześnie, ale ja miałam falstart to może teraz?:-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny fajnie ze jestescie wczoraj czytalam forum od 50 strony do 1 w nocy dzis chce przczytac od poczatku.

Martwi mnie fakt że nie które z Was podchodziły juz do IUI kilka razy i nic. Ja glupia mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem bo w sumie to u mnie nie wiadomo dlaczego nie wychodzi. M ok i ja już tez mimo ze mam drozny jeden jajowod, hormony w normie i to jest najgorsze ze nie wiesz dlaczego nie zachodzisz.

w najlblizym tygodniu maja mi robic te wszytkie wymazy i posiew. chialam odrazu na wirusy sie zapisac ale pielagniarka odrazila ze jakby cos bylo nie tak w tych wymazach to badania sie przeterminuja i trzeba bedzie powtarzac. Takze według mnie uczciwie sprawe przestawiła. zrobic jak bedzie dobrze w wymazach i to mi sie spodobalo. moze po waszych komentarzach troche zmienili podejscie.

Jak wygladaja te wymazy? fajnie by bylo gdyby u nie bylo wszytsko ok to moze po miesiaczce w marcu zrobia mi inseminację?

dziewczyny jak to bylo u was z tym IUI? jakies tabletki, zalecenia i skad oni tak dokladnie co do godziny wiedza kiedy inseminowac?

anikola i to mi się podoba wszystkie nadal jesteśmy w komplecie :-)
czerwona oliwko bądź grzeczna, bo cię lekarz namierzy"
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
:-):-D dobre też się uśmiałam
milena wymazy wyglądają tak jakby pobierali ci cytologie, także spoko, mi robiła jedna z pielęgniarek, ale tobie może robić dr przy okazji wizyty, ja na początku brałam aromek, estrofen i ovitrelle(na pęknięcie)później dr przepisał mi oprócz aromka zastrzyki Gonal F i na pęknięcie. Ovitrelle podaje się na pęknięcie jajeczek 36-38 godz po zastrzyku jajeczka pękają ale chyba nie wszystkie bo u mnie na początku wszystkie pękały a później jeden zostawał do "domu" po insem zaleca się współżycie ale to dr będzie mówił po zabiegu

Ostatnia edycja:
Tzn tak ja mam sie zglosic do pielęgniarek bo na wizyte mam juz przyjsc z wynikami a kiedy te tabletki bo ja mam wizytetydzień przed @. Nie sadzilam ze to takie skomplikowane

milena a tyś już dostała od dr recepte ? ja miałam aromek od 3dc 2x1(10szt), a 8-10dc miałam się zgłosić na usg i wtedy dr resztę mówił, tzn ile mm mają pęcherzyki ile endo i kiedy zastrzyk zaaplikować sobie, spokojnie to nie takie straszne ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czytam od początku i będę teraz może starocie pisać ale jakie to dziwne a zarazem śmieszne że te nasze chłopy podobne jeden do drugiego :) (str.4 i 5) mój też tylko mięso na obiad, pierogi ze szpinakiem ble:)taki już ich urok. Jeżeli chodzi o badania to chociaż mój nie miał z tym problemu. Nie było jakieś rozmowy ze nie pójdzie po prostu poszedł. On bardzo pragnie dziecka. M zgadza się na wszystko i na invitro i juz nawet o adopcji rozmawialiśmy. Kocham go za to. Narazie skoro jest szansa na inseminacji to próbujemy

Do góry