reklama

Październik 2008

dziekuje Ci Evelajna...
nie stresuj sie, bo to moze ci zaszkodzic bardziej niz sam lot. w Pl tez sie oszczedzaj.
mialas USG juz robione? najbardziej krytyczny jest chyba moment kiedy dzieciatko podlacza sie do pepowiny, zazwyczaj ok 7-9 tyg, wiec jezeli wszystko jest ok to sie nie martw. upewnij sie tylko co do poziomu progesteronu, ale skoro bierzesz luteine to dobrze. tak naprawe lot nie ma znaczenia - czy tu czy w Pl po prostu trzeba uwazac.
aha, bardzo wazne - wez ze soba karte ubezpieczenia EU, w razie naglych przypadkow (odpukac!!) szpital potraktuje cie jak ubezpieczona i nie bedziesz musiala za nic placic.

reklama
Magdasf1 ja też tak mam z tymi upławami, ostatnio jak byłam u lekarza to dostałam recepte na Lactovaginal (pałeczki kwasu mlekowego), mówił ze to nie zaszkodzi dzidzi a pomoże na upławy...U mnie pierwsza ciąża.
Aniaaa moja koleżanka też się dowiedziała o toksoplazmozie, jak dwukrotnie poroniła:-(Dopiero teraz znalazła lekarza, który zlecił jej różne badania i wyszło dlateczego miała te poronienia.
Trzymajcie się dobrze w ten pochmurny poranek.

dorota123456789 ja tez zobaczylam serducho w 6tygiu 6dni i tez moja dzidzia o 4 dni mlodsza niby bylo 7tyg i 3 dni-od OM:) dokladnie tak samo jaku ciebie:)) miala wtedy 83mm:)

ja place za badani tez z wlasniej kieszeni strasznie drogo wychodzi

to sie ciesze ze ty masz tak samo :tak: a i twoja dzidzia w 6 tyg.miala chyba
0,83 mm bo jakos nie chce mi sie wiezyc ze miala 83 mm czyli ponad 8 cm :tak::-D
A moja miala ponad 9mm :-D

Wiesz co podobno uplawy to normalne w ciazy :-) ja ma tak samo :-( a jeszcze do tego luteina
dopochwowo to juz sama sobie wyobraz jak to wylatuje :-( ja juz plamilam i jak tylko
poczuje ze mi cos leci to serce bije jak opentane bo boje sie ze to plamienia zas :-( .
A naprawde juz nie chce sie tak stresowac jak przy palmieniach teraz sie stresowalam :-( .
Ja nawet w nocy wstaje co chwile i zagldam sobie w majtki bo tak sie boje :-( okropne to :-(

Hej dziewczyny...
Niestety nie mam czasu codziennie klikać na forum i dzielić się z wami moimi radościami na bieżaco...
We wtorek byłam na usg... Mój bobasek ma 13mm i jestem w 8tc

Lekarz jad dotad nie przepisał mi zadnych leków... Zrobił tylko cytologię... Następną wizytę mam 27 marca...

Jeśli chodzi o samopoczucie to mdłosci nie dają mi spokoju, a tak wszystko inne jest w porzadku..

?Nie martwcie się upławami,to zupełnie normalne jest w ciąży zmiany hormobalne itd. Jednak dla pewności radze wykonac wymaz z pochwy i juz wszystko wiadomo czy nie trzeba leczyć.Ja robie taki wymaz w poniedziałek dla spokoju ducha:)

A z tym lataniem do kibla i sprawdzaniem co chwila czy się nie krwawi to mam dokladnie tak samo.Do tego skończyłam medycyne i wiedza tutaj nie pomaga sam stres:( Tyle sie naczytałam i naogladałam róznych niepowodzeń,że boje sie przed każda wizytą.
Najgorsze moim zdaniem jest to,że najczęściej wszystko się dzieje bezobjawowo :(

No ale nic dziewczyny trzeba wierzyć ze bedzie dobrze i trzymać się dzidzi szkodzą stresy mam;-)

dziewczyny ja juz nie wyrabiam nic nie pije bo nic mi nie smakuje jak kiedys non stop pilam
cherbatki tak teraz dzwiga mnie na sama mysl o nich ,bardzo malo pije co mnie martwi nie
smakuja mi zadne soki, nic poradzcie co ja mam pic bo nie wytrzymam :-( pije miete
teraz ale ilez mozna :-(

reklama
Czesc Dorociu mam to samo nic mi nie smakuje i pije bardzo mało a co do miety to lepiej ptaj lekarza bo moj powiedzial mi zebym uwazala i moge koper wloski i rumianek. moze pij wode z cytryna.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry