reklama

Październik 2008

Witam sie i ja!!
Moja laleczka dzis jak usnela o 23 to obudzila sie o 7:30 wiec jest ok :tak: Juz druga noc przespala.
A ja sie przesiebilam i to bardzo normalnie ledwo zyje!!:wściekła/y:
Moje krwawienia nadal sa ale juz mniejsze tylko musze brac te leki bo inaczej znow leci jak diabli:baffled::crazy:

Moze mi poradzicie co sie stalo:
Chce wkleic kod ze stronki glitterfy i jak klikam na koperte ze znaczkiem to zamiast otworzyc mi sie okienko gdzie sie ten link wstawiaj to mi odrazu pojawia sie czerwony krzyzyk a to okienko z tym Http wogole sie nie otwiera:baffled: miala tak juz ktoras???? o ile mnie zrozumialyscie w tym co napisalam:zawstydzona/y:

Musze was poczytac ale normalnie nie ma kiedy, ciagle biegiem! rano po 7 zawoze dzieci do szkoly a w domku sprzatanko, obiadek i zajmowanie sie maluda, potem po dzieci, jemy obiadek no i lekcje z Wiki a miedzy czasie oczywiscie Weronisia ktora raz da nam spokojnie cos zrobic a raz nie:sorry2: oj mowie Wam chwilami zawrot glowy:happy: Wieczorem kapanko malej, kolacja potem starszaki kapanko i wreszcie spokoj :tak:
Kurcze nie jestem na biezaco z wami a tak sie zzylam przez czas ciazy:tak:

reklama
Czesc dziewczyny serdecznie pozdrawia . U nas biało sniezek pruszy i zaczynam odczuwac zblizajace sie swieta ktore w tym roku bede najpiekniejsze bo z naszym małym kochanym Antoskiem. Nocka u nas była spokojna i wstawałm tylko 2 razy. A teraz biore sie za sprztanie i gotowanie bo przyjezdzaja moja am z tatka i nie chce aby pomysleli ze nie daje rady :-) Miłego dzionka zycze

Zgadzam sie...już sie nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że Hanula będzie wielkie oczy robić na kolorowe swiatełka na choince.

Kaka nie martw sie bedzie lepiej z kazdym tygodniem. Wiesz ja lubie jak maly jest z nami w łózeczku i tez go czasem biore w nocy lub nad ranem ale staramy sie aby był w łózeczku. Kolezanki ktore maja starsze dzieci mowia ze tesknia do chwil jak dzieci były takie malutkie i potrzebowały tyle czułosci potem maluch zaczyna dreptac i juz nie chce byc tylko u mamy na rekach. Jestes wspnaiała mama ze dajesz jej tyle czułosci a nie mama oziebła. Jestes po prostu wspaniała.

Coś w tym jest...człowiek myśli, że będzie lepiej jak Maluchy troche podrosna a jak podrastają to tęskni do czasów kiedy były małe:baffled:
A wogóle to mnie przeceniasz:zawstydzona/y:

Witam
Dorotko Rafalek padl przed 2:baffled::crazy:tzn ja mu pomoglam w tym.juz bylam tak zmeczona ze polozylam go w lozeczku i powiedzialam ze moze sobie krzyczec bo ja juz wiecej nic nie zrobie ii ide spac(ale ze mnie matka:zawstydzona/y:)no i 2 min poplakal i zasnal i spal do 5:tak:tylko o 1 ja wzielam 1. tabletke tego na zasuszanie i o tej piatej myslalam ze mame bede budzic...wstalam i padlam spowrotem na lozko.bylo mi tak goraco i slabo ze zanim mu zrobilam mleko minelo 20 minut, niedobrze mi bylo.maakra.nawet nie moglam go przewinac bo myslalam ze zemdleje i balam sie go na rece wziac bo balam e upuszcze go.teraz o 1 znowu mam to wziac i mam nadzieje ze juz tak mnie nie trzepnie po tym bo wieczorem znowu sama bede bo mama do teatru sie wybiera(w Gorzowie sa jakies dni teatru czy cos tam)i teraz jezdzi co chwile.
a ja od wczoraj rana nie odciagalam mleka i dalej mam miekkie .nie wien czy odciagac, bo zastoj mi sie nie zrobi jak sa miekkie prawda?czy sie myle?bo nie chce niepotrzebnie pobudzac laktacji.
a z ta ksiegowa to ja lubie miec tak wszystko poukladane, chociaz balaganiara troszke ze mnie:zawstydzona/y:ale juz z tego wyrastam chyba;-)

Ja dzisiaj tez próbowałam uspokoić Hanie ale kiedy dalej krzyczała a moja cierpliwość się skonczyła też ją chciałam zostawic żeby się wykrzyczała. Miała sucho, była świeżo najedzona i zapadała w sen na rękach a kiedy ją odkłądałam do łózeczka to był wrzask.
A co do księgowej i bałaganiary. W każdym z nas są sprzecznosci;-)

hejka wpadam tylko na moment looknać, wróciliśmy z zakupów na obiad i żeby Laura się zdrzemnęła a potem dalej. My kupujemyw tym roku tak wcześniej po nauczce z poprzedniego roku! Wtedy zabraliśmy sie za zakupy jakos w grudniu a w sklepach pusto było z art świątecznych i wylądowaliśmy niemalże z pustą chionką. U nas juz w październiku zaczęły w sklepach pojawiac sie dekoracje a teraz to już ostatni dzwonek żeby coś ciekawego dostać jeszcze.
musze uciekać. Robie rodzince dziś na szybko parówki w cieście francuskim a ja....jabłko i woda.....bleeee
Miłego dnia!!

Ja rozumiem Justynke. Teraz rzuca najciekawszy towar a wiadomo, ze w grudniu już niczego domawiac nie bedą. Wiec jak jest okazja to trzeba korzystac;-) A pozatym w grudniu jest kupa wydatków więc warto cos wrzucić w koszty jeszcze w listopadzie.

Ja zaczynam sie wprowadzac w nastrój swiateczny ok 5 grudnia. Pieke pierniczki, które muszą dojrzec do swiat i czekam na Mikołaja;-) Wieczorem razem z M czyscimy buty a rano zawsze cos w nich znajdujemy:tak:

MINISIA doskonale cie rozumiem ze nie masz czasu Ja sie gubie przy jednym dziecku a co dopiero przy 3 :tak:Zycze duzo zdrowka
KAKA fajny macie zwyczaj z tym butami :-D
ANIAA ja wlasnie nie przepadam za pozycja do karmienia na lezaco bo nie wygodnie mi jes jakos lezy tak na jednym boku dlugo a jeszcze do tego jeszcze nigdy nie zasnelam jak ja karmilam na lezaco niewazne czy to noc ale ja ogolnie nie jestem szybka do zasypianani mimo zmeczenia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A wolalabym dac jej cyca na lezaco i usnac razem z nia ale niestety Oliwia usypia a ja nie :no:

U mnie mala spala od 12 do po 15
OKOLO 15 zadzwonila kolezanka czy jesesmy w domu bo moga wpasc wiec mielismy gosci Fajnie bo M jest w domu dzis wiec bylo przyjemnie z goscmi i ich 10 miesiecznym synkiem Kilka minut przed nimi Oliwia sie przebudzila ale jak tylko pojadal tak usnela w 5 min i spala do 18 :tak:Ja poszlam z M do auchana i jak poszlismy to Oliwia sie obudzila Nie spala godzine i zas spi Juz sie boje co bedzie w nocy Ona od wczoraj spi jakos wiecej sama nie wiem co to moze byc ?????:baffled:Ja jestem juz spiaca i zmeczona ale chce jej dac cyca i sie poloze a M jak bedzie patrzal na tv to sie nia zajmie dopuki nie pojdzie spac a ja sie zdrezmne aby miec sily na noc.M w ten sposob mi pomaga ja sie ide polozyc na 2 luz 3 godzinki pod wieczor M sie mala zajmuje a ja pozniej w nocy

A ja mam od popołudnia doła, M był po laptop chcieli przegrać zawartość dysku na nowy i wyszło ze dysk jest też uszkodzony i nic z tego, rycze jeszcze do teraz, jak tylko o tym pomysle wszystkie zdjęcia z ciąży te robione specjalnie brzucha wcieło, wcieło też inne zdjęcia ale tych mi najbardziej zal. Zdjęcia ze studiów prześle mi kumpela na płycie, ja jej przesyłałam latem jak jej komp padł teraz płytka wróci do mnie. Zdjęć ciążowych mam tyle co z forum, gdyby nie forum nie miałabym prawie nic, bo u M są z gór i z nad morza tylko. Przejrzałam cały wątek brzuszkowy i zdjęciowy
Czarna wielkie dzięki

Ja jeszcze porobiłam podłogi, M kurze, chałupka ogarnięta, byliśmy na zimowym spacerze w lesie, złapał nas śnieg.

KAKA fajny macie zwyczaj z tym butami :-D

U nas 6 grudnia Mikołaj zostawia drobiazgi w butach. Od dziecka rodzice zapędzali nas do pastowania butów bo zapowiadali, ze do brudnych napewno nic nie wsadzi;-)

A ja mam od popołudnia doła, M był po laptop chcieli przegrać zawartość dysku na nowy i wyszło ze dysk jest też uszkodzony i nic z tego, rycze jeszcze do teraz, jak tylko o tym pomysle wszystkie zdjęcia z ciąży te robione specjalnie brzucha wcieło, wcieło też inne zdjęcia ale tych mi najbardziej zal. Zdjęcia ze studiów prześle mi kumpela na płycie, ja jej przesyłałam latem jak jej komp padł teraz płytka wróci do mnie. Zdjęć ciążowych mam tyle co z forum, gdyby nie forum nie miałabym prawie nic, bo u M są z gór i z nad morza tylko. Przejrzałam cały wątek brzuszkowy i zdjęciowy
Czarna wielkie dzięki

Ja jeszcze porobiłam podłogi, M kurze, chałupka ogarnięta, byliśmy na zimowym spacerze w lesie, złapał nas śnieg.

Pati współczuje. My czasem przegrywamy czesc naszych rzeczy z kompa na płytyale sami dawno tego nie robiliśmy To jest przestroga dla wszystkich. Tule mocno.

KAKA serio fajny zwyczaj :tak:
PPATQA I KAKA wlasnie te zdjecia co wam wysylalam Oliwi to robilismy z pozyczonego aparatu cyfrowego (niestety ja sie jeszcze nie dorobilam :crazy:) I jutro idziemy do nich i oddamy im ten aparat i wlasnie te zdjecia zgralismy sbie na plyte :tak:POLECAM HEHEH

Oliwia usnela ale w drugim pokoju na kanapie Ja ide spac M zostake z mala Mleko sciagnelam ale tylko 30 ml Niedawno karmilam mala piersia ale bym straszny ale to bardzo strasznyu ryk wiec dalam jej butle Jak ona tak placze to mnie tez lzy leca:szok:
DOBRA IDE SPAC jak nie bede w nocy spala to moze wpadne jak nie bede karmila jej na lezaco :tak:MILEJ I SPOKOJNEJ NOCKI ZYCZE

a co tu tak pusto?kto ze mna pokarmi?:)Pati znam ten bol - mi padl komp w czrwcui tez wszystko poszlo sie....masakra.wylam dwa dni.niewiem dlaczego ale komputer potrafi mnie momentalnie z rownowagi wyprowadzic.
ja sie zastanawiam co na Mikolajki do domu kupic i czy kupowac.najgorzej ze swietami-bede sama z mama:(bo brat bedzie z narzeczona, Wiesiu w Niemczech ze swoimi dzicmi i reszta rodziny a my same bo z Rafalkiem nie chcemy jezdzic nigdzie bo wszedzie daleko-do dziadkow ponad 400 km do wawy, do narzeczonej brata prawie 700 i do
Hamburga tez kawal.wiec mama mowi ze wogole chyba nie zrobimy swiat bo dla 2 osob to bez sensu:(((((((((((

PPATQA wspolczuje z ty kompem :-(
ASIU jak bezsensu swieta dla 2 osob Wcale nie bezsensu Powiec mamie abyscie sobie zrobily skromne swieta w koncu to pierwsze swieta z Rafalkiem :-)

Ja pozspalam 3 godziny jupiiiiiiiiii :-)
Pozniej M mnie zawolal bo chcial abym mu pomogla Teraz Oliwia spi u siebie Wiec ja ide tez spac Ale M jeszcze nie spi wiec jak co poki nie spi zajmie sie Oliwia jakby sie przebudzila Juz widze jak juztro M bedzie spal do 12 :-)

Dopiero piata a ja juz 8 godzin przespalam:-):-):-):-):-)chyba Rafal co druga noc tak jakos wychodzi urzadza cyrk.
No wlasnie Dorotka to pierwsze swieta Rafalka.
juz raz tak byloo ze Wielkiejnocy nie robilismy bo ja wrocilam z zapalenia trzustki ze szpitala na przepustke, i moglam jesc tylko kleik....a mama sama dla siebie miala gotowac?:tak:jakiegos pecha mamy.

reklama
ASIU pozazdroscic spania 8 godzin Ja spalam te 3 jak M SIE mala zajmowal a pozniej to juz jakies 1,5 godxi i to jeszcze z przerwami :szok:I jakas taka senna dzis jestem wyjatkowo :-(

Ale u nas sniegu napadalo ze szok:szok:Dzis wybieramy sie z OLIWIA I M do znajomych ciekawe jak sie bedzie jechalo wozkiem po takim sniegu

ASIU tym bardziej musicie sobie z mama swieta zrobic :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry