reklama

Październik 2008

A ja dzisiaj byłam na spotkaniu Trójmiastek z BB. Spotkało się 7 kobitek z maluchami, bardzo miło i sympatycznie było :-) Ogolnie to czułam jak bysmy sie znały normalnie, a nie tylko z forum. Ciekawe czy kiedys uda nam sie spotkac na zywo październikowki, fajnie by było nie :-)??
A ja teraz tez umieram, boli mnie ząb, ucho i głowa, musze isc w koncu do dentysty - sadysty, bo wykruszyla mi sie juz druga plomba :-(

No nic uciekam lulkac.
Buzka

reklama
Hehe no widzisz :-D To juz cos :-)
A po za tym zycie jest przewrotne :-D A moze za kilka lat dalej bedziemy tu pisac i stwierdzimy ze musimy sie spotkac i juz :-D he he he

ps. ok ide na serio bo zaraz padne na cycki.
papa

Witam sie :-)
U mnie noc jak zwykle z kilkoma pobutkami.Poszlam spac o 22 ale wstawalam przed 1 po 3 i przed 6 wiec jestem niewyspana ale wiecie juz moj organizm sie przyzwyczaja :-)
PPATQA serio masz wielkiego mezczyzne w domu :-)
JUSTYNA i jak u ciebie dzis samopoczucie ??????
MARTYNKA no fajnie byloby sie spotkac :-)
KATE ja ci zazdroszcze ze jak Marika spi to ty sobie cos robisz i masz czas aby sie polozyc Bo ja jak Oliwi zasypia to zaraz lece tez spac bo maks za 3 godziny zas musze byc na nogach Jakbym nie spala wieczorem jak Oliwi spi to juz bym serio nie funkcjonowala :-(

Ja mam w planach dzis isc juz do ostatniego sklepu w moim miescie w poszukiwaniu ubrania na chrzest Oliwi Aha mama przyniosla od ciotki ten becik i jak wlozylysmy do niego mala to nie moglysmy sie uspokojic ze smiechu Tak smiesznie w nim wygladala hihi Zmiesci sie do niego ale ona na taka wielka w nim wyglada a to chrzest jeszcze 8 lutego wiec jednak w bbecie nie pojdzie Szukamy czegos grubego dla niej ale nie ma takiego rozmiaru co szukamyJuz cale miesto obeszlam i zostal ostatni sklep Mama byla nawet wczoraj w innym miescie i tez nic :-(
U mnie nie ma dzis witru i teraz jest -4 a pozniej moze bedzie jeszcze cieplej :-)

Właśnie i mnie dopada. Już wzięłam antybiotyk, bo się boje, że małego zarażę. Tak to jest jak się na dwór nie wyłazi, a potem od razu na godzine:szok:. Mam nadzieję, że Szymka ominie!!!

No to pięknie! Własnie zauważyłam, żę coraz więcej kont znajomych znika z nk już teraz wiem dlaczego:szok:
No to się doigrałam i ja. Z nosa kapie, gardło boli jak cholera, dosłownie w przeciągu 2 godzin mnie rozłożyło :szok:. Jak tu zrobić, żeby na małego nie przeszło? :sorry:
Wiola kuruj się kochana i szybkiego powrotu do zdrowia.
No tak na NK to się dzieją straszne rzeczy.
A ja mam zablokowane dodawanie komentarzy, oglądanie galerii i wysyłanie wiadomości od kont fikcyjnych a tu do mnie jakaś Kasia Cichopek napisała że mam fajnego synka.
Mnie to zaczyna powoli denerwować i chyba jednak usunę konto.

Ale sie zryczałam przed chwilą, jak dziecko. Puściły mi nerwy. U mojego m w pracy są dwie takie babony i tak mieszają i plotkują że szok. Ręce mi opadają. Ludzie są tak podli że nie wiem jak to określić. Żal mi tylko, że same mają tak puste życie, że muszą się czyimś zajmować.
Justyneczko nie przejmuj się tymi babolami - głupie krowy i tyle.
Ludzie z nudów często plotkują i obgadują innych.
Ja też nie lubię takich osób i tak jak Dorotka określiła to mają tak narąbane w głowach że szok.

dziewczyny to do was przychodzą jeszcze położne ?? :eek:
do mnie to przychodziła tylko do 6tyg. i to tylko z 3-4razy była
a do kiedy do was będą chodziły :confused:
U mnie położna była tylko raz i więcej nie zawitała - chyba stierdziła, że świetnie daję sobie radę i nie widziała potrzeby aby więcej przychodzić i dobrze.

No i znów nocka ładnie przespana - mały teraz też śpi.
Więc później karmienie i na spacerek idziemy.
W końcu trzeba się hartować ... zauważyłam, że jak wychodzimy na spacerki to mały ładnie śpi i nie ma takich dużych ataków kolki.
Więc to prawda żeby spacerować o stałych porach.

A ja mam ogromną ochotę porobić takie zimowe zdjęcia, poobcować z przyrodą - bardzo to lubię.
W lesie gdzie drzewa są przybrane śniegiem, popatrzeć na błękit nieba ... uchwycić tak piękne i niestety ulotne chwile.
No i marzy mi się wyjazd w góry - najchętniej w Tatry.
Pojeździć na nartach, poszaleć jak w zeszłym roku.
Ale na razie to mam białe szaleństwo z Sebciem ;-) ... :-D pieluchowo się nazywa ta miejscowość ;-)

Witam sie w poniedzialek :tak:
KATE dobrze jest sie tak czasem wyrwac bez malutkiej ;-)
MADZIU a jakie mu dajesz wtedy herbatki jak on placze bo boli go brzuszek ??????

U nas nocka jak zawsze Oliwia usnela o 21 przed 22 sie obudzila dalam jej flache na lezaco i zasnela spala do 1,50 zas jedzenie i spala tylko do 4 Pozniejj o 5,30 pobutka i o 6,50 teraz sie juz wkurzylam siedze na kapie a ona tak do siebie gada.Kurcze wiecie jak meczy takie wieczne wstawanie w nocy nawet co 1,5 godziny :baffled:

A u tesciow bylo tak:Jak przyjechalysmy to sie ucieszyli i z nia przywitali.Pozniej ze nie chcieli palic papierosow przy malej w pokoju poszli do kuchnii tam palili i pili wodke wyobrazcie sobie Przyszli sasiedzi i siedzieli z nimi w kuchni i pili.Dziadek sie miedzy kielichami sie z Oliwia troche pobawil Ale babacia nie :no:.Ja jak nosilam Mala na rekach to podchodzilam tam na przedpokuj aby ich widziec i oni nas ale dalej nie wchodzilam bo bylo zadymione Pozniej chyba z godzine lub wiecej ja bawilam sie sama z mala w duzym pokoju a oni wszyscy byli w kuchni i pili.Przyszli dopiero na obiad jak sasiedzi poszli do domu Wtedy troche posiedzieli ale ja im malej nie dalam na rece bo byli pijani i nie chcialam aby jej uposcili.Od tesciowej dostalam taki fotelik do karienia ale uzywany i nie kapletny Nie mialam juz sil sie znimi klocic wiec to wzielam Ale pozniej zadzwonie sobie do szwagra aby mi skapletowal to krzeselko czyli niech zapyta tamtych czy maja ta reszte a brakuje tego stoliczka aby polozyc tam jedzenie i szelek aby przypaic Oliwie do krzeselka Na koncu dziadek sie poplakal i nie chcial mi jej dac jak juz wychodzilam :baffled:Ale to plakala wodka a nie on MASAKRA mowie wam ja tam szybko nie pojade.Ja sie juz zdazylam przyzwyczajic ze kazde wizyty u nich wygladaj podobnie wiec nie jestem w wielkim szoku :crazy:

Zaraz dzwoni do przychodni i zapytam w jakich godzinach i czy wogole jest dzis moja doktorka bo z tym mozcem Oliwi musze isc do niej
brak s łów co za ludzie. Normalnie zlewka na całego WSPÓLCZUJE!!!!
Dzien doberek:-)Ja na dzisiaj planow brak, zocha zasmarkana zostala dzisiaj w domu, oby tylko mlodego nie zarazila:tak:No i w srode mialam isc na kontrole z nia z tym serduszkiem i z mlodym na szczepienie a w takim przypadku nie wiem czy go zaszczepi, bo ostatnio sie dowiedzialam ze jak jedno dziecko chore to nie chca szczepic drugiego. Stas mial jak narazie tylko szczepionke na zoltaczke, bo albo bral antybiotyk, albo mial biegunke.
Oj, jak lubilam zime to teraz czekam tylko kiedy sie skonczy:crazy: Zocha jak zaczela chodzic do przedszkola tez ciagle teraz choruje, ale tego mozna bylo sie spodziewac, faszeruje ja tranem, witaminami ale malo to dziala. Fachowcy mowia ze pierwszy rok w przedszkolu to same chorobska...
No włsanie tak to jest jak sie ma starsze dzieci które wiecznie cos do domu przynosza:cool::cool::cool::cool::cool:
Ja tam tez żadnej okazji do piciea nie przepuszczam.,...to oczywiście żart. I jak napisała Dorotka wcześniej MASAKRA.
Odkąd zaszłam w ciażę moja tesciówka nigdy przy mnie nie zapaliła a tym bardziej przy dziecku. Po prostu się powstrzymuje;-)

My trochę pospaliśmy. Teraz kawka;-) Później spacerek.

Od tygodnia Hania spi sama w łóżeczku bez specjalnego usypiania. Butla, kołysnaki, głaskanie po główce i śpi;-0
no pięknie pięknie Hanulka jaka grzeczniutka:tak:
Widzę że sporo się działo podczas mojej nieobecności :)

Dorotko szczerze współczuje teściów....

Czarna mojemu Kacperkowi też idą ząbki :szok: !!!!!!!!! Nie wiedzieliśmy co się dzieje. Bez przerwy płakał, zaczął strasznie się ślinić, ciągle wkładać rączki do buzi. Co się okazała ma rozpulchnione dziąsła i białą kropkę z jednej strony.. Odkąd smarujemy mu je regularnie żelem na ząbkowanie jest spokój. Ponoć u niektórych dzieci ząbkowanie trwa bardzo długo i męczą się zanim tak naprawdę pierwszy ząbek się wyłoni.

Zapomniałam dodać. Dziś idziemy na szczepienie ...
Dziś próbowałam pobrać Kacperkowi mocz na badania bo coś mało sika. Tz prawie w ogóle nie sika jak śpi. Skończyło się to tym że zasikał i obsrał mi cały leżaczek i musiałam zrobić wielkie pranie i wykąpać małego..... Kolejna pruba jutro. A w tym tygodniu czeka mnie kardiolog. Już sę denerwuję jak tam jego serduszko. Czy wszystko prawidłowo się pozamykałao. Jeszcze wizyta u ortopedy, okulisty i neurologa.

W sobotę chrzciliśm Kacperka. Było nawet całkiem przyjemne. W kościele strasznie zimno mślałam że za marznę a ksiądz nie pożałował sobie wody.... No ale się dowiedziałam że nasz niuniuś jest pierwszym dzieckiem ochrzczonym w tym roku w naszym kościele:) Kacperek był bardzo grzeczny. Wszystko przespał :) Nawet woda go nie obudziła :) Podostawał górę prezentów i trochę pieniążków :) Za to M dziś kupi szafę do jego pokoiku:)
No walsnie mojej laurze tak wychodiły długoooo i boleśnie!!!!!!!! I fajnie ze chrzest udany
ANIU 3 mam kciuki za usg glowki :tak:
MARMA I MAGDZIUNIA 3 mam kciuki za szczepienie :tak:

My juz po lekarzu Oliwia dzis wazy 5440 od paitku do dzis przybrala 120 gram wiec sporo
KURKA MAM W DOMU PRAWIE 5,5 KG SZCZESCIA :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Lekarka jak zabaczyla dzis to powiedziala ze to jej na alergie wyglada:-(Ona ma od zawsze katar i teraz zaczela sie na buzi chyba alergia skurna od jakiegos czasu :crazy:
I skonczylo sie ze mam zaczac podawac jej nowe mleko NUTRAMIGEN na szczescie nie jest drogi Dalam 13,10 za 425 g :tak::tak::tak:Mleko to jest na recepte I podobno mala moze nie chciec go z poczatku wypic b smierdzi i jak dla nas jest niedobre ale przeciesz nie ja go bede pila hihi.Jak bedzie bardzo protestowac to mam z poczatku mieszac jej w jednej butelce te nowe i stare mleko Ale mam nadzieje ze niuni zasmakuje i ze jej sie polepszy :tak:
Uzywa ktoras tego mleka ??????????????

My mamy szczepienie 23 stycznia Na 23 mam jej zrobic kolejne badanie moczu Aha to co zanioslam w piatek jest ok Mocz jest dobry :tak:Wiec teraz zas mocz ,szczepienie Na poczatku lutego usg nerki i szpital :baffled:No ale jestem dobrej mysli
Moja Niki brałą Nutramigen ale tylko 2 miesiace i miałam na recepte z niebieskim paskeim i płaciłam grosze:tak:
Moj pije teraz Bebilon Comfort To jest dopiero smierdzace:-p:-p:-p
Czesc
u mnie znowu to samo to znaczy maly spal od 22 do 8, pozniej sobie do 10 jeszcze polezelismy razem w lozku.za chwile pewnie na spacer pojdziemy bo cieplo bardzo u mnie.tylko znowu sami musimy isc bo kolezanka ma epidemie w chcie i nie moga wyychodzic.
ja wczoraj prowadzial powazne rozmowy wieczorne na gg;-)no idalej walcze ze smoczkami...tym razem z TT.probowalam te 3+ ale maly jeszcze sie krztusi wiec musza poczekac, aznowu te mniejsze leca tak wolno ze sie wscieka.
ja z nk nie usuwam konta.po prostu nie bede tam wrzucac zdjec samego Rafalka albo tym bardziej golego bo wiadomo....ja co pare dni szukam takich kont "sukam lodzicof" itp i jak znajde to bede zglaszac.teraz tez ich troche jest ale sa powiedzmy znosne, np bez zdjec wiec niech sobie beda.terazchyba nk sama likwiduje te dziadostwa bo juz tego tak duzo nie ma.
Moj pije z tego 3+ i jest zadowolony:-D
Hehe no widzisz :-D To juz cos :-)
A po za tym zycie jest przewrotne :-D A moze za kilka lat dalej bedziemy tu pisac i stwierdzimy ze musimy sie spotkac i juz :-D he he he

ps. ok ide na serio bo zaraz padne na cycki.
papa
Kurde z tym spotkaniem moze i wczesniej wypali:confused:

SPÓŻNIONE ZYCZENIA IMIENINOWE DLA WERONISI I URODZINOWE DLA KAKI:-p
ZDRÓWKA ZDRÓWKA I JESZCZE RAZ ZDRÓWKA

Moj mały na lekkim antybiotyku. Z niedzieli na poniedziałak miał straszny kaszel. Bylam u dr i miał czerwone gardełko. Czyli dostał tego wirusa od Laury co miała, Mówie wam majac dzieci jedno po drugim to w moim przypadku porazka. Ale juz jest o niebo lepiej:tak:

Ja tak własnie myślałam, żeby sie spotkać, na razie może regionalnie :tak:
Teraz prywatą pojadę, ale parę mamuś jest z Warszawki i okolic, więc może by sie jakos wspólnie na spacerek i jakąś kawusie umówić? Trzeba tylko poszukać kawiarni przyjaznej mamom z maluszkami ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry