reklama

Październik 2008

Mały śpi... kąpiel i usnął... ja mam doła przez te jego kupki (na kamrieniu napisałam)...a jeszcze zaraz zabieram się trochę mieszkanko ogarnąć. Poprasowane już, poprane, obiadokolacja zjedzona.
No i weekend znowu... ehh....coś nie mam dzisiaj weny do pisania...
Mi też się wydaje, że 10zł za godzinę to dużo... jeżeli z czasem niania okazałaby się super, coś by uczyła też Małego to można podnieść stawkę, ale na start to chyba troszkę sporo...
My chyba zdecydujemy się na Pneumokoki i Meningokoki..własnie najbardziej przekonuje mnie że warto, że w na zachodzie sąone obowiązkowe....czyli widzą sens szczepienia...

reklama
Maz mowi to samo ze mam isc sama a małego nie brac zobaczyc co slychac i najwyzej zaprosic ja do nas. Współczuje jej bardzo bo wiem co to znaczyc czekac na upragnione dziecko
A co do szczepionek to my mielismy 5 w 1 i Antos miał wysypke , goraczke był nadmiernie płaczliwy rozdrazniny , opuchniety był no i rozwolnienie. Koszmarne 3 dni nie dał sie połozyc nie chiał jesc.DDoczytałam sie na ulotce ze jesli wystapia takie powikłania nie wskazane jest podowania kolejnej dawki. Życze miłego wieczorku nasz kocany Antos juz po kolacyjce po kąpieli i lezy w łózeczku

helol
a moj maly tez spi juz.
posmarowalam mu dzisiaj dziaselka dwa razy Dentinoxem i normalnie nie to dziecko!!!:-)aniolek po prostu.nie wiem moze mial lepszy dzien albo to naprawde dziala.teraz zladl i polozylam go do lozeczka i sam zasnal:-)

a ja własnie walcze z wiatrakami:-(wlasnie sie zgredek obudzil...chyba sobie juz dzis nie posiedze na forum,ide sie szybko wykapac,i do malego...Moj M wlasnie dzwonil i ma niezle juz w czubie grrrrr Kiedy ja pojde sobie tak na pifffkooo???;-(dobrej nocki Wam i maluszkom zyczepa

czarna pluje w monitor potem przetrze sciereczka i czysto:-p
kurde wydało sie:-p:-p:rofl2:
o rany! znowu tyle się nazbierało do czytania... rady nie daję...:-)

u nas nocka spojna, pierwsze budzenie o 7.00, potem spacerek i strasznie dużo latania
tak się wkur... normalnie jeszcze jestem wściekła :angry: - zamówiłam w aptece szczepionki i mieli dziś dowieść (taniej o 180zł niż w medicoverze, a dziś mamy szczepienia)

i idę po nie, a babka mi mówi, że do zapłaty 646zł (czyli 4zł taniej niż u lekarki) - a ja oczy wsłup, bo miało być 470!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: kierowniczki nie było, więc się wściekłam i wyszłam

przeszłam całą swoją dzielnicę i apteki w kolejności, ale wszędzie trzeba zamawiać

na szczęście przyszła moja mama, zostala na dworzu z Mariką, a mój M. obdzwaniał apteki i kazał mi jechać na tej samej ulicy, ale 2 przystanki od nas

na szczęście tam mieli na miejscu i zapłaciłam TYLKO (ładne tylko, ale chodzi mi o różnicę) 479zł. Różnica między aptekami 170zł!!!!!!!!! SZOK, nie?:szok:

cieszę się, że już weekend... odezwę się pewnie dopiero koło północy, bo na 19.00 jedziemy kłuć Mariczkę :-)
wow ładna roznica
Witam popołudniowo , Nie nadążam z czytaniem tak duzo piszecie. My szczepilismy tylko płatna 5w1 ale były powikłania wiec co teraz pediatra zrobi to sie okaze. Szczepionki nie moglismy kupic bo tylko te ktora maja w Klinice innymi nie chca szczepic. Zastanawiam sie nad innymi szczepionkami bo skoro te tak ciezko przechodzi to bardzo boje sie innych.
Teraz nasz Tolo spi zobaczymy jak długo.
Zadzowoniła do mnie kolezanka ze poroniła i poprosiła aby przyszła do niej w odiwedziny z Antosiem. Nie wiem jak sie zachowac nie wiem czy cos mowic czy wspólczuc ? :baffled:
Jutro wreszcie weekend a my mamy 3 wizyty imieninowe - 2 zalegle i 1 obowiazkowa TESCIOWA .
mi sie wydaje ze skoro sama zadzwonila to powinnas isc z małym:tak:
Anna mam cos takiego i tez nie pomogło..

Agamir faktycznie trudna sytuacja. Pojedż jeśli chcesz i zobaczysz jak rozwinie się sytuacja...moze da do zrozumienia, że potrzebuje słów pociechy albo zupełnie odwrotnie.

Hanka własnie zapada w ostatnia dzisiaj drzemkę. Ja jeszcze muszę pranko wywiesic. Wygoniłam M na zakupki zeby jakiegos reddsa kupił na wieczór. Jak alkoholizm to alkoholizm;-)
u mnie żuberek czeka na noc:-p
Asia moze faktycznie to zeby:confused:
ja dzis kupiłam bebilon2 na noc ciekawa jestem jak zareaguje;-)

Matko z córką... Straszne pieniądze idą na szczepionki.:szok: Szczerze wyznam, że się nie orientowałam na co TRZEBA małą zaszczepić ponad to, co jest obowiązkowe i bezpłatne tutaj. Muszę pogrzebać w inych wątkach, bo dobrze by było nie zaprzepaścić czegoś istotnego....:zawstydzona/y: Ula, może Ty się orientujesz?

Evelajna tu są wszytkie szczepionki w standardzie łącznie z tymi na pneumo i meningokoki, chyba tylko tu nie ma" rotawirus- "

A co do maty...

Hanka rano o 6tej wypiła mleczko i ani myślała dlaej spać...wiec wyrodna matka położyła ją w śpiworku na mate i poszła spać.
O 6.30 wstaje M i mówi: Matko, zapomniałaś dziecka na noc z maty zdjąć...

Ale mi się gęba uśmiała :-D

Moli81 my szczepiliśmy 5w1 i rotarix, a na pneumokoki zaszczepiliśmy Martynkę, bo po 2 urodzinach jest już jedna dawka. A o meningokoch słyszałam, że on atakują starsze dzieci i takiego sześciolatka np warto zaszczepić przed pójściem do szkoły.

Agamir rzeczywiście trudna sprawa. U mnie w pracy w jednym czasie praktycznie zaszły w ciąże trzy koleżanki. Jedna się wyprowadziła i pewnie już do nas nie wróci, druga czeka na bliźniaki, a trzecia w listopadzie poroniła i teraz ostatnio się spotkaliśmy w większym gronie. Ja opowiadałam o Bartku, koleżanka o wyprawkach, a tamta się uśmiechała i niby ok, ale w środku pewnie boli. Tym bardziej, że koło siebie mieszkają. To są takie ciężkie historie.
Jutro wreszcie weekend a my mamy 3 wizyty imieninowe - 2 zalegle i 1 obowiazkowa TESCIOWA .

A tu Cię rozumiem :rofl2:

A u nas dzień ok. Byliśmy na spacerze. Teraz M siedzi u sąsiada i oglądają bonda, a ja nadrabiam zaległości :happy:
Dobrej nocy!!!

Kaka uśmiałam się.

Dorotko u Sebcia też takie miejsca na dziąsełkach są - widoczne zębodoły.
Tylko patrzeć jak coś zacznie się wykluwać - mnie wyszły gdy miałam 6 miesięcy.

Przepraszam, że nie na wszystkie odpowiadam ale padam na twarz.
No poczytałam i idę spać.

Kaka- dobra jesteś:-D dopiero teraz zajarzyłam o co chodzi w komentarzu na NK:-D:-D
Dorotka- udanej imprezki w niedzielę
Agamir mnie też sie wydaje że skoro prosiła żebyś wzięła synka to wez Go, może patrząc na Twego synka chce ukoić choć trochę swój ból:-(
Wanilia- niedługo będzie wiosna to i witamin będzie więcej a przede wszystkim słońce będzie

Ależeście się dziś rozpisały:szok:
U nas dzionek fajny, byyśmy na spacerku, i choć dziś Lenka aż tak dlugo ni spala bo tylko 3 godz:-) to dziś pięknie się na macie bawiła, pierwszy raz tak długo i raz nawet się jej zasnęło na chwilke, ogólnie była dziś baaardzo grzeczna, teraz trzeba się mężulem zająć:-p:-p
Dobranoc

reklama
Hej Kobitki :-p.
Nie mam już sił, by Wam wszystkim odpisać;-).
Dzionek zleciał w niesamowitym tempie :tak:. Młoda zasnęła dopiero o 00:55, ale nie będę już narzekać,bo była dziś wyjątkowo grzeczna :-):tak:.
Zauważyłam, że coraz wyżej się podnośni i potrafi już na coraz dłużej oderwać plecy od ziemi.. Ani się obejrzę, a będzie już siedzieć :-p:tak:.
Co jeszcze?
M wrócił z pracy koło 18tej. Zjedliśmy obiadokolację i poszliśmy na spacerek.
Chwilę po naszym powrocie przyjechała szwagierka na weekend ;-).
Trochę poplotkowałyśmy :-) i mogłyśmy się też trochę pośmiać :tak:.
Leżę sobie w łóżku przed laptopem i popijam drinka z piniakoladą :-p.
Muszę iść jeszcze zęby umyć, a tak mi się już nie chce, że masakra..:baffled::zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry