reklama

Październik 2008

Wprawdzie my tylko do zasypiania używamy, ale się wczoraj pytałam o smoka pediatrę i mówi, że nie ma potrzeby na razie oduczać.
Powiedziała, że gorzej jakby zaczęła ssać kciuka....
Więc olewam mądre książki i zostawiam na razie smoka :-)
To samo z butlą, bo niekapka nie kuma :-)
ja tam odłuczaj jak widzę ze dziecko jest gotowe tak samo z nocnikiem:)) Małego chce odłuczyć po nowym roku moze jak wyjdą mu wszytskie zeby tzn do czwórek:tak::tak: Zobaczymy z jakim skutkiem :cool2:
Ten artykuł dla normalnej matki (bo ta na pewno taką nie była) jest nie do przyjęcia :no:, szok, ale takie rzeczy się dzieją niestety, wczoraj też czytałam na interii potworny art. o gnoju który maltretował rodzinę latami, poniżał żonę, doszło do tego że zmuszał ją do seksu z psem i synem, wiem że się nie chce wierzyć ale policja potwierdza, mam też kuzynkę która kończy psychologię i ma zajęcia z ofiarami takich tragedii i to niestety jest możliwe
ehhh czytałam ten artykuł i do tej pory nie dowierzam:szok::szok::szok:
Kochana, wszystko, co kupiliśmy i powstało jest dziełem 5 lat rozłąk i delegacji. Nie polecam, bo jakim kosztem...:-(

U nas generalnie w porządeczku :-p Stan na dziś, czyli co moj Pracus robił od 9 do 15:
Zobacz załącznik 183974
Dzieci zasnęły ok. 20. Z M. mamy teraz LB :-p
Do jutra, spokojnej nocki i slodkich snow :tak:
a ten kominek macie tak na srodku czy przy scianie bo ze zdjęcia widać ze mona go obejść dookoła;-)
Noi chyba w końcu wybraliśmy sukienkę do komunii tylko jeszcze boss (czyt. Karolina) musi zatwierdzić:tak:
Podoba Wam się taka?
_ecf887de0960e699c956d8ee157f65b30.jpg
sukienka BOMBA!!!!!!!! ja mam jeszcze po Niki dwie krótką i długą:-p:-p
Dzięki dziewczyny za rady :)
Może faktycznie przejdę się do jakiejś kosmetyczki żeby mi doradziła.

Ja dziś tylko na chwileczkę bo lecę do Wrocławia załatwić kilka spraw. Prawdopodobnie odezwę się wieczorem jak wrócę.

Miłego dnia życzę wszystkim :)
a jak mały????????????
heloł :)
Dzień się zaczął guzem z sikniakiem na czole u mojej młodszej pociechy. :-( Młody ma w zwyczaju po otworzeniu oczu włazić w okno i klepać rękoma w szybę. A dziś. Buch, zamiast ręką, to czołem i proszę bardzo.... Przyłożyłam zimnym kubeczkiem jogurtu i chyba jest lepiej. Dajcie spokój, nasze Maluchy są teraz w takim "nieszczęśliwym" okresie obijania się :sorry:
no to ja ci zdradzę jeszcze jeden sposób aby zminimalizować ślad po uderzenaich itp. Fakt jak dziecko mocno gdzieś przyłoży to jednak bedzie jakiś tam ślad ale jeżeli obije się to polecam MASŁO:-p:-p Moje dzieci już sa nauczone ze jak Laura no sie uderzy to zaraz leci i mówi mamuś posmaruj masełkiem:-D:-D:-D Niewiarygodne a działa:tak::tak:

Ja mówie dzień doberek;-)

reklama
Cześć Dziewczyny!! ślicznie za oknem a ja w domu...wcześniej w ośrodku u lekarza. Chyba grypa...właściwie poza gorączką i leeeekkim kaszelkiem zadnych objawów..dostał syrop, jakąś tabletkę i tyle...żadnych antybiotyków mu nie dała. Ośrodek - wielka porażka...pół godziny nie mogłam się dodzwonić..w końcu udało się Pytam:
"na którą mam przyjść z dzieckiem"??
"doktor przyjmuje od 9 do 13"
" dobrze, ale o której mniej więcej godzinie mam przyjść? która jestem w kolejce??"
"im wcześniej pani przyjdzie, tym wcześniej pani wyjdzie" i tyle. Chyba zmienie ośrodek na taki gdzie są numerki i gdziny... przyszłam sama o 8:40, lekarka łaskawie zjawiła się o 9:20, o 10 M przyniósł mi Szymka, a przyjeła nas o 10:45..Grrrrrrrrrrrrrrrrrr.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Później poczytam, na razie siebie muszę jakoś ogarnąć.....

Czarna no ja nigdy nie słyszałam o masełku, ale jak zajdzie taka potrzeba(oby jednak nie!!) to spróbuję:tak: A może pokażesz zdjęcie Nikoli z komunii? Sukienki trzymasz dla Laury?:-D bo mój M stwierdził, że jak będziemy dobrze przechowywać to dla Lenki będzie:-D:-D
Aniu zdrówka dla Szymonka!!
Gosiu to napewno nie ostatni siniak jeszcze:-)
Agamir fajnie, że tak dobrze sobie radzisz!!
Dorota ty pewnie odsypiasz nockę;-)

Witam ja już po spacerku, pogoda słoneczna ale dość chłodno, fajnie tak się spaceruje jak wróciłyśmy to nos i rączki lodowate ale mała buzia od ucha do ucha uśmiechnięta:tak::tak:
Dom już posprzątany , mięsko się rozmraża na obiadek, Lenka w łóżeczku położona do spania, więc ja mam chwilkę, zaraz robię sobie kawkę( już drugą dziś) jest któraś chętna?????;-);-)

Gosiu wiem ... to znaczy mogę się domyślać ileż to wyrzeczeń .... ale za niedługo w domku swoim będziecie.

Dziewczyny czy jesteście na facebook`u? - jeśli tak to fajnie.
Ja jestem więc zapraszam.

Zmykam spać

Ja jestem ale jak Cie znalezc:sorry:

Marma ja używam serię AA matująca, krem na dzień i na noc i mleczko i tonic, ale ja mam problem z tłustą cerą, ale są różne do każdego rodzaju cery.:tak:
Gosiu no no ale efekty co dzień to więcej:tak:
Pati trzymaj się jutro:-(
Dorota super prezent dla Oliwki kupiłaś:-)

Ja też dziś kupiłam Lence wiadro klocków drewnianych na gwiazdkę, i wogóle tyle kasy wydałam dziś:szok::szok: kupiłam wielgachne pudło pampków, noi reszta to żarcie, mięsa trochę i tylko sobie bluzeczkę taką tanią w ładnym fioletowym kolorze:tak:

Noi chyba w końcu wybraliśmy sukienkę do komunii tylko jeszcze boss (czyt. Karolina) musi zatwierdzić:tak:
Podoba Wam się taka?
_ecf887de0960e699c956d8ee157f65b30.jpg
Ulka sukienka suuuuper!!! moja idzie w Albie pozniej moze ja przebiore ale jeszczenie wiem w jaka sukienke:no:

A ja pije kawusie i gotuje obiadek dzis gołąbki serwuje
292963.4.jpg

Pogoda do duszy bo od raba swiecilo slonko a teraz sie chmurzy i kropi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ANIU zdrowka :tak:
ULU niestety nie odsypiam Ja nie naleze do ludzi spiacych w dzien jak do pracy nie musze isc hihihihi Jestem zmeczona ale jakos funkcjonuje Nie bylo zle w nocy :tak:
CZARNA dzieki za cynk z maslem
GOSIU no nasze dzieczacki wraczaja w taki okrez siniakow :cool2:

Bylysmy na spacerku od 10 do 12,30 U mnie dzis cieplo Poklachalam sobie z kolezanka Teraz zupka juz dochodzi :tak:Ziemniaczki obrane Dzis zupa jarzynowa i na drugie latwizna bo gotowiec paluszki rybne A co sie bede szczypac hihih

Ja te jestem na facebooku.
Małaulka - sukienka ładna !!

My na obiad odgrzewane łazanki z wczoraj (chyba Kaka mi smaka narobiła), a na deser ryż z truskaweczkami :-)

Mały mnarudny....męczy go to przeziębienie..niby ładnie się bawi, śmieje, ale wystarczy drobiazg gdy zaczyna płakać...

Czarna no ja nigdy nie słyszałam o masełku, ale jak zajdzie taka potrzeba(oby jednak nie!!) to spróbuję:tak: A może pokażesz zdjęcie Nikoli z komunii? Sukienki trzymasz dla Laury?:-D bo mój M stwierdził, że jak będziemy dobrze przechowywać to dla Lenki będzie:-D:-D
[
Ulka nasze sukienki to tzw Grypy każda po kolei nosi:-D:-D:-D pozniej wstawie foty;-)
Cześć Dziewczyny!! ślicznie za oknem a ja w domu...wcześniej w ośrodku u lekarza. Chyba grypa...właściwie poza gorączką i leeeekkim kaszelkiem zadnych objawów..dostał syrop, jakąś tabletkę i tyle...żadnych antybiotyków mu nie dała. Ośrodek - wielka porażka...pół godziny nie mogłam się dodzwonić..w końcu udało się Pytam:
"na którą mam przyjść z dzieckiem"??
"doktor przyjmuje od 9 do 13"
" dobrze, ale o której mniej więcej godzinie mam przyjść? która jestem w kolejce??"
"im wcześniej pani przyjdzie, tym wcześniej pani wyjdzie" i tyle. Chyba zmienie ośrodek na taki gdzie są numerki i gdziny... przyszłam sama o 8:40, lekarka łaskawie zjawiła się o 9:20, o 10 M przyniósł mi Szymka, a przyjeła nas o 10:45..Grrrrrrrrrrrrrrrrrr.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Później poczytam, na razie siebie muszę jakoś ogarnąć.....

Ania powiem Ci ze u nas u lekarza tez nie ma numerków:tak::tak: i chyba jest lepiej bo kiedyś były i tylko człowiek niepotrzebnie się kłócił bo ludzie nie przychodzili na czas a poetm się wciskali bo przecież ich godzina juz mineła:wściekła/y::wściekła/y:
Zdrówka dla małego

A ja po zakupach i spacerku ledwo wróciłam do domku a tu nagle jak nie luneło:szok::szok: ale chwilowo teraz chmury wiszą wiec pewnie juz spacerku nie bedzie a tak piknie słonko świecio:-(:-(:-( choć zimno jest;-)

Kochane, miałam wczoraj Wam odpisać, ale dzień znowu szaleńczo uleciał: okazało się, że mój Jędrula będzie robić andrzejki w sobotę i wiadomo- zakupy!
A samym wieczorem siadłam, otworzyłam sobie forum i głupia idiotka poszłam do linka o Kubusiu, którego matka nie kochała. Przeczytałam pierwsze akapity, zryczałam się jak bóbr, piżgłam komputerem w kąt i poszłam spać. Głupia ja... Ale po prostu mnie szlag trafił i tak bym chciała wygrać jakieś bajońskie pieniądze- wiedziałabym co z nimi zrobić.
A teraz znowu się trzeba zbierać, ziemniaki przytachać (cholera, że też te sklepy tak daleko - pół godziny w jedną stronę), a potem się uczyć, uczyć, uczyć....
Chyba się zbliża ten czas, że żadko będę, ale tylko do 8 grudnia! Całusy dla Wszystkich- Małych i Dużych!

reklama
Witajcie.

Domi wysłałam Tobie zaproszenie na facebook :-)

Ula sukienka komunijna super i myślę, że Karolinie będzie się podobała.

Agamir fajnie, że już z maluszkiem w domku.

Evelajna przytulam - ja tam nie czytałam tego artykułu i nawet się nie zabieram za niego.
Znam swoją reakcję.

Ja miałam iść na spacer, ale młody spał a później jakoś zajęłam się a to sprzątaniem w kuchni i obiadkiem.
A teraz to już nie mam ochoty, bo zaraz ciemno :-(

U nas na obiadek dziś surówka z kiszonej kapusty z marchewką, rybka tilapia no i ziemniaczki.
O właśnie mąż wrócił.

Zmykam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry