reklama

Październik 2008

cześć, można powiedzieć że już zdrowa jestem, chociaż żołądek nawala po tych sensacjach
przeczytałam na razie tylko kilka ostatnich postów i tak strasznie smutno mi
Dorotka przytulam bardzo mocno, szczerze to nic nie wiem o ZT ale badź dobrej myśli i nie wczytuj sie w internet tylko słuchaj co bezpośrednio w Waszym przypadku specjaliści powiedzą, Oli to taka radosna i dzielna dziewczynka, razem z wszystkim sobie poradzicie
Asia jak Rafałek? my to przechodziliśmy dwa razy z Igą ostatnio ale ją zostawili w szpitalu na cztery doby i nawadniali kroplówkami bo miała oznaki odwodnienia. Podajesz mu Orsalit albo coś podobnego?

reklama
tak dajke mu orsalit ale strzykawka bo nie chce go pic mimo ze malinowy ma.a tak to pije zimna miete i jest w miare .juz 12 godzin bez wymiotow.tyle ze biegunka jest.ale to juz lepsze chyba.
a w szpitalu powiedzieli ze nie wezma nas bo maly mial kontakt teraz z ospa i czekamy przy okazji na ospe i ze na pediatrii zaraz by epidemie mieli a na zakaznym by wieksze g... zlapal bop tam z kolei pauje zapalenie pluc.a zrobili rtg glowy i wykluczyli wstras mozgu, czacha cala.kazali tylko dawac orsalit i dicoflor i czekac.

Dorota bardzo mi przykro:-( Mirabelka ma rację słuchaj zaleceń lekarzy co do Oliwki!!!!
Gosiu masz rację ja tylko nie jestem złotą rączką z tych wymienionych:no: ale ja mam dużą pomoc ze strony mego M jeśli tylko jest w domu, mogę spokojnie zostawić go na tydzień z dziećmi i wiem że sobie poradzi:tak:
Magdasf a kiedy Zosia ma ten wielki bal? Ja też lubie być w domu i wcale nie tęsknie za pójściem do pracy;-)
Asia ojej zdrówka, zdrówka!!!

Dziendobry,
U nas jak zwykle, Lenka śpi, M w samochodzie coś robi a ja zrobiłam karpatkę dla sąsiadki bo zasłużyła a teaz obiadek będę robić dziś rybka z zestawem surówek.
Miłego popołudnia.:-)

Dzieki CZARNA za napisanie wiesci.

Dzieki dziewczyny za dobre slowa tutaj i w smsach.
W srode jade do doktorki to mi wszystko wytlumaczy.Jak i kiedy bedziemy ja leczyli.Dowiem sie pewnie czy ona ma ostry ten zespol czy nie ,bo wiem ze sa rozne odmiany.
Jestem podlamana ,ale jakos moje matczyne przeczucie juz mi o tym mowilo i niestety mialam racje:-(.

Najgorzej to to ze takie dzieci sa malutki .Taka dziewczynka najprawdopodobniej nie dostaje @ tylko musi brac tabletki na to .Nie zachodza takie osoby w ciazy.Coc podobno juz jest jakas mtoda jakis przeszczepem itp.
No nic pozostanie nam ja leczyc.Pewnie hormon wzrostu (podaje sie go w zastrzykach).

A dzis rozmawialam z pediatra ze bardzo dlugo sie czeka na taki hormon.I ze bede musiala Oliwce zalatwic ORZECZENIE O NIEPELNOSPRAWNOSCI bo to juz jest DZIECKO NIEPELNOSPRAWNE:-(

Dorotko
trzymaj się kochana i wszystko będzie dobrze. Oliwka powinna się prawidłowo rozwijać. Pomyśl sobie, że jest najbardziej kobieca ze wszystkich kobiet :tak: Lekarz Ci wszystko wytłumaczy. Będzie dobrze. Głowa do góry. Musisz być dzielna właśnie dla niej.

Biedny Rafalek.A jak tam Asiu w pracy?Dajesz rade przez te szpitale?

Ja tylko na sekunde bo oliwka sie budzi.Spi ubrana w wozku w pokoju .Okno troszk uchylone.
Napisze na tym watku .Oliwka ma ANGINE:-(.
Mamy antybiotyk.Ja sie dzis probuje dodzwonic do kliniki ale niestety nikt nie odbiera:baffled:

Właśnie rozmawiałam z Dorotką przez telefon.
Są wyniki Oliwka ma jednak ZT (zespół turnera):-(:-(:-(:-( prosiła mnie o napisanie tego bo sama nie jest w stanie:-(:-(:-(
W środę będzie wiedziała więcej.

Boziu Dorotko powtórzę Ci to co mówiłam przez telefon jeszcze nic nie jest przesądzone!!! Oli rozwija się bardzo dobrze!!! co jest na plus!!!Trzymaj się kochana i nie poddawaj się. Jesteśmy z wami!!!
Jeju... :-(:-(:-( Nie dośc, ze angina, to jeszcze wyniki takie... Dorka, jestem z Tobą całym sercem!!!! Musisz byc dzielna!!!!!!!!!!!!!!!!!! I zawsze możesz liczyć na wsparcie ze strony BeBabek :tak::tak::tak:
Dorotko trzymaj sięjezu dlaczego wszystko się wam na głowę zwala

Gosiu zdrówka, deflegmin, flegamina, nawet babka czy prawoślazowy działają lekko wykrztuśnie
ula a mi sie marzy taka patelnia jak kiedyś były takie czarne super się na nich smażyło,
Asia wywołałam cię;-) zdrówka dla Rafałka
Ania jak fajnie mi się marzą nartki, ale brak teraz kasy na takie wypadki, a zwrot podadku zarezerwowany na wypad czerwcowy
Gosiu ja juz coraz bardziej chce wrócić do pracy, młodego dać babciom, ale mój niestety nie chce o tym słyszeć, musiałabym go zostawić na miesiąc z młodym coy zrozumiał
Magda mała dama rośnie

U nas spokój to znaczy siedze z młodym marudzącym od rana- trójka. Teraz mam chwilkę bo jesteśmy po spacerku i śpi, obiad z wczoraj, podłogi i lazienka zrobiona, rzeczy z wersalki przezucone w skos teraz M walczy i wynosi meble na dole.
Współczuję Wam z tym przenoszeniem rzeczy. Człowiek po takich akcjach na nic już patrzeć nie może. I tak jak Ty Pati nie mogę się doczekać , kiedy "ucieknę" do pracy. Radek dziś dał taką solówe, że... odechciewa się wszystkiego:zawstydzona/y: Za 3 tyg. "wpadnie" w ręce mojej mamy, a od niej już tak łatwo nie ucieknie. To "oczko w głowie babci", a Jula to dziadkowa;-)
tak dajke mu orsalit ale strzykawka bo nie chce go pic mimo ze malinowy ma.a tak to pije zimna miete i jest w miare .juz 12 godzin bez wymiotow.tyle ze biegunka jest.ale to juz lepsze chyba.
a w szpitalu powiedzieli ze nie wezma nas bo maly mial kontakt teraz z ospa i czekamy przy okazji na ospe i ze na pediatrii zaraz by epidemie mieli a na zakaznym by wieksze g... zlapal bop tam z kolei pauje zapalenie pluc.a zrobili rtg glowy i wykluczyli wstras mozgu, czacha cala.kazali tylko dawac orsalit i dicoflor i czekac.
Blond, skąd się to do Was przyplątało? Może spróbuj smectę. Wiem, że ohydna, bo sama dawałam Młodemu, ale działa natychmiastowo:tak: No i coś na brzusia, może Lakcid?

Mały wciąż zasmarkany, pociągający i kichający. Zasnął już drugi raz w dzień. Dałam mu flavamed, wieczorem druga dawka.

Zaczął prószyć śnieg. Mam teraz dziwny czas "odnajdywania" siebie, przez co chyba jestem nieobecna. Nawet M. to zauważył. Cicho w sercu marzę, by wiosna wybuchła. Chyba za bardzo jeszcze wierzę w baśnie, które za każdym razem naprowadzają mnie na świat dzieciństwa. A przecież tylko w nim jestem tak naprawdę sobą...

Asia oj wiem, u nas był bananowy i też za diabła nie chciała, Seba nawet się wzdrygał. U nas przy biegunce bardzo pomocny był Enterol. Najważniejsze że wymioty przeszły i z tym szpitalem dużo prawdy, można jeszcze coś innego załapać. Zdrówka dla Rafałka
Gosia :szok: mam nadzieję że Twój stan ducha nie podąża w jakimś pesymistycznym kierunku ;-) jeszcze troszkę i wyjazd, to oczekiwanie na pewno bardzo męczące. Iga mi codziennie robi ostatnio popisówki, próbuje postawić na swoim :baffled: na szczęście pozostałą część dnia jest aniołkiem :-)
dorotka czekaj do środy co powie dr, dużo spokoju i szybkiej walki z anginą Wam życzę. Pewnie już się orientowalaś, bo tak pomyslałam że jest jakieś ogólnopolskie albo regionalne stowarzyszenie osób z ZT, jak wyczytałam to wcale nie tak mało dziewczynek ikobiet ma ten zespół, a na pewno od nich uzyskałabyś fachowe wsparcie
Ula kurcze szkoda że nie jestem Twoją sąsiadką :tak:
ppatqa wyczytałam że na g órze już mieszkacie, super :tak: idę fotki zobaczyć

u nas podobnie jak u większości problemy z drzemką, jedna dzziennie ale coraz później a potem szaleństwa do nocy
w dodatku Igę kąpiel rozbudza i przestała jej się kojarzyć z bliskim snem :confused:

Witam po dość długiej nieobecności.
Zimno i zimowo - czekam do wiosny.
Przeziębienie i to ostre mnie dopadło także byłam padnięta a poza tym ciąg dalszy kłopocików.
Tylko kto ich nie ma?

Życie bez nich byłoby nudne czyż nie?

Dorcia przytulam i mam nadzieję, że wszystko się ułoży pomyślnie.
Teraz medycyna jest na bardzo wysokim poziomie.

Asiu zdrówka dla Rafałka.

Dziewczyny postaram się pisać regularnie, ale nie wiem czy mi się uda.
Nie gniewajcie się na mnie ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry