reklama

Październik 2008

DOROTKA po tym co dziewczyny napisały nie mam już co dodać. trzymam za was kciuki. Wszystko sie jakoś ułoży. Badz silna dla Oliwki. Teraz wszyscy musicie sie trzymać razem

reklama
Dorociu trzymajcie sie dzielnie razem dla Olivki bo jest tego warta. To wasze wspaniałe dziecko , urocze, mądre i kochajace was calym serduszkiem tak samo jak Wy kochacie ją bezgranicznie. Jak będziesz potrzebowała pomocy daj znać

Dorotka trzymaj się! I czekaj co Ci powie lekarz. Są różne rodzaje tego zespołu i wierzę, żeOli ma jakiś łagodnieszy. Przecież oprócz tego, że często choruje i jest drobniutka rozwija się normalnie, w takim samym tempie jak nasze wszystkie dzieciaczki, wiec na pewno wszystko będzie dobrze. No i tak jak to wcześniej już było wspomniane, znajdz jakies stowarzyszenie blisko Ciebie i skontaktuj się z nimi. To na pewno pomoze Ci przetrwać pierwszy okres, kiedy czujesz się zagubiona. Trzymam kciuki!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Dzieki dziewczyny za wsparcie :tak:.

Byla u mnie przyjaciolka co cos wie o tej chorobie i jestem zalamana i chyba nie do konca to do nas dochodzi.
ZT niesie za soba 3 najwazniejsze choroby z tym Turnerem zwiazane:-(.
BEZPLODNOSC ,NADCISNIENIE I CUKRZYCA:-(
Taka dziewczynka najpierw dostaje na wzrost hormon a pozniej na kobece sprawy.Czytalam ze one sa takie niekobiece ,brak piersi i miesiaczki I niestety zle zrozumialam wczesniej moja kolezanke ale nie ma podobno metody na ta bezplodnosc:-(.Jest bardzo maly % chyba 2 % na 100 ze takie dziewczyny moga zajsc w ciaze.

Kolejnym problemem toto ze bardzo duzy % takich ciaz nie dozywa do 3 miesiaca
Tzn jak zdrowa kobieta zachodzi w ciaze i jest dziecko chore na ZT to najczesciej te ciaze sa poraniane ponad 50% takich ciaz:-(.No a ja 1 poronilam a z Oliwka to same wiecie ze ona na podtrzymaniu byla.No ale najwazniejsze ze Oliwka jest i bedzie z nami:tak:.Na szczescie dziewczynki z ZT rozwijaja sie prawidlowo .No tyle ze sa male.Mam nadzieje ze nas nie dosiegna jeszcze te inne choroby z tym zespolem zwiazane.

No i nie wiem czy my z G nie bedziemy musieli sie zbadac .Bo nie wiem czy kolejna nasteona dziewczynka przez nas poczeta nie bylaby chora na to:baffled:.Nie wiem dowiem sie pewnie duzo w srode.

Oliwka niedawno mialam 38,3 ale dzis juz nie jest taka marudna jak wczoraj:blink:.

magdziunia fajnie ze wróciłaś brakowało was nam tutaj:)))

Dorotka wiem ze jest Ci cieżko i krążą pytania dlaczego????? Nie będę powtarzać tego co pisały dziewczyny. Bo równie mocno wierze w to ze mimo tych strasznych wieści wszystko dobrze sie ułoży bo choroba szybko została zdagnozowana:tak::tak: nie słuchaj nikogo nie czytaj złych rzeczy!!!!

cdn........

Dorota ja wiem ze trudno tak, ale nie sluchaj nikogo, nie czytaj o ZT w internecie.
Sama napisalas ze sa rozne nasilenia tej choroby, moze nie bedzie wcale tak zle. Moze to straszne co napisze ale bezplodnosc to chyba najmniejszy problem teraz, wazne zeby jakos jej wyglad nie odbiegal od normy bo wiadomo dzieci sa bezlitosne, nie ma sie co obwiniac bo to juz nic nie zmieni, nie ma co sie zastaawiac czy poronilas dlatego, nie ma co gdybac, teraz po pierwszym szoku trzeba sie wziasc w garsc i walczyc dla oliwki i o to abyscie byli szczesliwi.
Wazne ze oliwka rozija sie poki co normalnie, a reszta przyjdzie z czasem, dobrze ze wykryli to teraz niz za pare lat:tak:To tez daje wam szanse na normalne zycie;-) Ja wierze ze uda wam sie pokonac wszystkie przeciwnosci, ze malutka nie odczuje tego ze jest chora, a was to tylko wzmocni. Teraz musicie byc z grzegorzem dla siebie oparciem.

A u mnie caly dzien marudzenia, placzu i znowu marudzenia, az mam dosyc, dawno juz mnie tak nie wykonczyl stasiulino...Dobranoc babeczki

Trina, Magdziunia, witajcie !!!!

Dorka, link, który wstawiła Trina jest bardzo ... wartościowy w doświadczenia dziewczyn i kobiet z ZT. NIe napiszę już więcej niż napisałyśmy. Wierzę, że Wam się uda!!!!!!!!!!!!!

No a u mnie wieczór z M. Zaraz położę Piękną spać i mykam do łóżka. Dzieci jakby "zdrowsze". Dobranoc!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry