reklama

Październik 2008

witam
Szybcikiem poczytałam i widzę że coraz więcej chętnych na fasolki:))) no to trzymam kciuki za was dziewczyny!!!!
U nas zakręcenie na maxa i puki moje rodzeństwo nie rozjedzie się do swoich domków nigdy nie wrócę do swojego porządku dnia:))) ale już w przyszłym tyg zaczynają wyjeżdżać:(((( buuuuuuuuuuuu ale już planujemy kolejne wakacje:))) Teraz też właśnie czekam na sis i jedziemy do reszty bandy, wczoraj mój M miał ur więc cała ekipa była u nas. Kurde jak ja lubię jak tak (prawie) wszyscy jestesmy razem!!!!
Dobra nie zanudzam i buziam do najbliższej okazji spotkania z netem;-)

reklama
Magda - ja właśnie myślę, że Staś ma czas :-) znajoma ma synka starszego od naszych dzieciaczków o 3 miesiące i też nic nie mówi, za to jest znacznie bardziej sprawny fizycznie od szymka. podobno tak często jest/...że dzieci szybciej rozwijają mowę, ale są słabsze ruchowo, albo na odwrót!

Witajcie - i u nas urwanie głowy związane remontem - ciągnie się i ciągnie.
Ale to już końcówka parę dni i po wszystkim ... zostanie tylko sprzątanie :eek::baffled:

Co do mówienia to u nas postępy, ale mały bardziej sprawny ruchowo.
Czasem to mnie zadziwia swoją sprawnością :-D
Słowa pojawiają się nowe, ale dużo opowiadam i czytam.
Bardzo dużo rozumie i potrafi pokazać gdzie jest np. kapelusz, okulary itp.

Z nocnikowaniem gorzej, bo woła eee albo sisi - sadzam a on śmieje się i wstaje albo posiedzi troszkę a później oczywiście robi w majty.
Ciężo idzie nam nauka.

Dobra zmykam do kuchni.
Miłego dnia.

cześć
i u nas z mową ciężko, podstawowe wyrazy mówi, ale na przykład kaka, koko, nie umie powiedzieć a kwa kwa tak, rozumie naprawdę dużo a i kombinować już umie, jak go nie chciałam wypuścić z pokoju bo podłoga mokra to wołał siiiiisiiiiiii, a 5 min wcześniej robił siiiiii :-) cwaniak mały
u nas pochmurno i duszno, deszcz tylko wisi, ja zjadłam kaszkę mannę, bo miałam chcicę i idu polezeć chwilunie.

Ach byłam wczoraj u gina i na szczęscie nie ma anemii, a bobo rośnie :-)

Powodzenia dla kolejnych staraczek, już pewno nikt nie dołączy do lutówek 2011?

Hej kochane wpadłam się przywitać i pochwalić.

JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dwa dni temu zobaczyłam 2 kreseczki a raczej pięknego plusa na moim teście :-D:-D

W prawdzie pod względem czucia się jest kiepskawo bo mdłości mnie już od paru dni prześladują i śpię 24 na dobę. Poza tym to się urlopujemy a pogoda w kratkę.

Buziaki dla wszystkich. Nie poczytam was bo internet kiepski. Jak wrócę to się odezwę. A termin mam na ok 16 kwietnia :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No no no ale się nam wątek ruszył fajnie:-)

Marma gratulacje serdeczne!!!!!
Pozostałym, które planują kolejnego dzieciaczka życzę, aby szybciutko zafasolkowały:tak:

U nas też duży postęp w mówieniu, wszystko powtarza i już się dogadujemy w wielu kwestiach:tak::tak:
W ciągu dnia lata bez pieluchy ale na nocnik wyjątkowo robi a tak to w majtki, ale mam nadzieję, że kiedyś się w końcu nauczy........
Teraz przechodzimy bunt dwulatka, obraża się jak coś nie jest po jej myśli, opuszcza główkę i robi tak fantastyczne minki, że nie można się na nią złościć:-D
Noi na większość reaguje strasznym darciem, ale się nie przejmuję i nie uciszam, jak się wyzłości to sama przestaje:-D
A ze spaniem to po powrocie z polski się pozmieniało bo idzie do łożka około 22.00 ale śpi do 8-9 rano i w dzień 3 godziny więc jest dobrze, oby tak dalej.
W Polsce wstawała jak z zegarkiem w ręku o 6.00:baffled: ale tam to wogóle życie inaczej płynie, a tu to się nic nie chce :no:

A my też czekamy na wiadomości bo szwagierka ma termin porodu na 12go czyli jeszcze 6 dni do terminu, narazie jednak nic się nie dzieje:tak:

Wanilia super, że maluszek zdrowy i może czas na suwaczek???;-)
Czarna no to korzystaj jeszcze póki masz rodzeństwo blisko siebie:tak:
Magdasf udanego wyjazdu, a teściową się nie przejmuj, o mnie pewnie też było głośno między cioteczkami-plotkarami jak już odjechałam ale kicham na to;-)
Aniaa gratulacje dla dzielnego synka za nocnikowanie i odsmokowanie:tak: ( trochę zazdroszczę wam tego nocnikowania)
Evelajna a wyściskaj M za myszkę wyściskaj;-) , fajnie, że masz dużo roboty, humor zapewne lepszy a i portfel grubszy:tak::tak:

Marma gratulacje.

Co do nocnika to zamierzam się skucić na przekupstwa. Kupiłam gumy mamby i zamierzam nagradzać..moze pomoże?? Póki co wszystko idzie w majty, rzadko w nocnik.

Marma - gratulacje !!!!!!!!!!
Kaka - my tak właśnie robiliśmy....lentilek za siku czy kupkę.... teraz już robi bez lentilków i nie dopomina się o nie, ale najpierw za każde siku i za każdą kupkę dostawał 1-2 lentilki. U nas jak na przykład nie chciał usiąść na nocniku to obiecywałam mu, że puszczę mu teledysk na youtube (uwielbia kaczkę dziwaczkę, kleksografię i lenia...) i włączałam jak usiadł. W dzień jest super, natomiats wieczorkiem jak jest w łóżku zdarza się, że woła siku, tylko po to, żeby go z łóżeczka wyciągnąć... a ja sadzam go na nocniku, a cwaniak jeszcze dodaje "leci, leci" (zawsze tak mówi w momencie sikania), tyle, że tak naprawdę wcale nie sika....

O jaaaaaaaaa ale tutaj wirusy krążą!!!!!!!!!!!!!!
Marma GRATKI Z CAŁEGO SERDUSZKA

U nas nocnika za nic w świecie nie kuma więc nie naciskam. Z gadką ciut do przodu więc myślę że może na swoje 2 latka już cosik sie z nim dogadam tak po polsku, a sprawność fizyczną ma bardzooooo rozwiniętą no i nerwussss jak coś lub ktoś mu nadepnie na piętę to WARCZY!!! i bije. I po kim??????????

reklama
u nas z siku nie ma problemu, majtek coraz mniej do prania, ale kupa- chym za żadne skarby niechce na nocnik zrobić, mimo ze ma obiecywanego kinderka. A tak pozatym dziś M wziął sie za balustrady bo młody nauczył sie wdrapywac bokiem na schody i omijac bramke na dole. choć wyszło ze trzeba bedzie jeszcze jakies uchwytu dokupić bo mu sie koncepcja zmieniła. dziś w nocy była tylko jrdna pobudka mimo ze niechcial tknąc nic na kolacje, zreszta sniadania też nie chciał poza mlekiem- znowu mu się włączyło niejedzenie. a my wczoraj bylismy kinie na naszą 5 rocznice slubu- troszke wszystko na ostatnia chwilę bo nam sie zapomniało

marma wielkie gratulacje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry