reklama

Październik 2008

hej
i ja sie witam u mnie nic sie nie dzieje poza nuda i tesknota za dziecmi
dzis mielismy maly wypad nad morze linka wkleje na zamkniety

pozdrawiam wszystkie
zdroweczka dla choruszkow
marma moje GRATULACJE
dla wczasowiczow udanego odpoczynku dla pracujacych aby godziny w pracy mijaly szybciutko
ja zaczynam swoje :) ale cii co by nie zapeszyc w nast tyg ruszamy :)

reklama
Marma - GRATULACJE!!!!
nie powiem, że nie zazdroszczę :rofl2: ale mam nadzieję, że za 2 tygodnie będę mogła napisać to samo ;-)
A u nas zaczął się żłobek i choroby :wściekła/y: wczoraj gorączka powyżej 38, dzis już lepiej, oprócz nadnormatywnego marudzenia. Ale jeść nie chce z kolei. A ja znów na zwolnieniu. Wyzucą mnie z tej roboty :baffled: muszę coś zrobić z tym jego chorowaniem, bo mi go żal. Dlatego najlepiej byłoby zajść w ciążę i od nowego roku iść na zwolnienie...:dry:ech....
Zdrówka dla wszystkich, Minisia udanego wypoczynku.

Marma
serdeczne gratulacje!!!!!:-D:-D Extra!!!! Buziaki!!!!

Aniaa zazwyczaj spanie do 9-10, ale dzisiaj pobiłyśmy wszystkie rekordy. Do 12! Otworzyłyśmy oczy w samo południe. Znaczy się o 9 było mleko, ale w łóżku, jakoś sennie się zrobiło i kimnęłyśmy z powrotem. Teście już w ogródku urzędowali jak wstawałyśmy:-D:-D

Czarna faaaajna taka duża rodzinka. Oj fajna. :happy::happy:
Wiola no to wyniki lekarskie super. Tak trzymać. I też trzymaj się zdrowego życia.
Ula u nas podobny "schemat" dnia widzę. Nasi goście mówią, że tu się "rewelacyjnie śpi". Rodzice m zazwyczaj wstają koło 7-8 a tutaj do 10 potrafią jednym cięgiem i nie wiedzą czemu. Mój tata to samo. Jak wstawał, to się za głowę łapał, że tyle przespał i tak mocno.:happy:

A myśmy wczoraj byli w Aqarium - mnóstwo ryb z różnych stron świata, płaszczki, rekiny.. achhh... jak się młodej podobało. Ja się wystrachałam przy piraniach, bo można było bez problemu do nich wleźć. I do rekinów też. Że o płaszczkach nie wspomnę. Normalnie prawie jedną pogłaskałam a potem przeczytałam, że "uwaga, płaszczka ma żądło, którego ukąszenie może pozbawić przytomnośći":eek::eek:
A pływała w takim dużym zbiorniku-basenie, którego krawędź była na wysokości mojej klatki piersiowej. Żadnych barierek, osłonki. Nic. Dodam, że skubańce skakały nad wodą:szok: Przeżycia ekstremalne, hehe...

Hello - ja nocny marek ... spać nie mogę a wczoraj do późna sprzątałam mieszkanko przed wyjazdem.
Bo jednak ruszamy na mały wypadzik - i dobrze, bo odsapniemy.

Marma wielgaśne gratulacje.
Jejku jak się cieszę.

Czarna fajnie masz z taką dużą rodzinką.

Evelajna ojej to super wypadzik do takiego Aquarium.

Wiola super, że z dzidzią wszystko dobrze.
Ciesze się, że anemia przeszła.

Trina zdrówka dla Was i trzymam kciuki.

Ula u nas też bunt 2 latka - kopie, wymusza i wrzeszczy jak coś nie po jego myśli.
Nocnik na bakier - woła a robi w majty.
Ech ... wiem, że się kiedyś nauczą maluszki.

Pati wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu.
A mały skubaniutki i jaki zdolniacha.

Ale nie wiem czy jutro zajrzę, bo będzie sajgon przed pakowaniem się.
Postanowiłam też przez 2 tygodnie nie zaglądać do netu.

Dobra zmykam i może zasnę ... chociaż wcale mi się nie chce.

Biedne dzieciaczki. Chorowanie latem to chyba jeszcze grorzej jak zimą. Ja nie mogę utrzymać Hanki w domu...

A u nas nic nowego. Tyle, że Hania chodzi później spać i niestety zasypia u nas w łóżku, a do łóżeczka ją przenoszę później. Trina chyba wykrakała w Ślesinie, że mi się dziecko od lóżeczka odzwyczai;-)

Z nocnikiem tak sobie, czyli kiepsko;-) ale mam nadzieje że do października się nauczymy.

A tak wogóle to zaczęłam myśleć o drugich urodzinkach: o torcie, prezencie.. Znalazłam fajny link:
Zobacz temat - Pomys

Dzień dobry!!! Cześć i czołem :-)
No to i my sie witamy po długiej przerwie. Wypadzik nad morze był bardzo udany. pogoda super i warunki też.
Gratuluje Marmie i Wanilce i pragnę poinformować iż i u mnie w brzuszku jest fasolinka :-) Termin na 26 lutego mam. Troszkę musze sie oszczedzac i zachować wstrzemięźliwość w sprawach łóżkowych bo miałam plamienia. Poza tym jakos leci. Tylko spac sie chce stale.
U nas nocnikowanie kiepsko. jak sama nie wysadze to sam nie zawoła ale kilka razy nam sie udało wiec trzeba byc dobrej mysli. poza tym maciuś ma etap stawiania na swoim. jak cos nie pojego myśli to robi takie sceny że mam ochote zapasc sie pod ziemie. energii ma od groma. potrafi biegac na dworku 3 godziny i jeszcze mu mało. nie nadążam za nim i nie wyobrazam sobie jak to bedzie z brzuchem za nim biegac ale moze mu to minie. z gadaniem tez srednio ale ja sobie to tlumacze ze moj synio woli fizyczne osiągniecia :-D
Evela niezłe z was śpiochy ;-)
Czarna super ze masz duza rodzinke. ja tez na rozmiar swojej nie narzekam bo 2 tygodnie temu urodziło się 17 prawnuczątko mojej babci. A wnukow ma 16 :-)
Trina zdrówka
Magdziunia wypoczywaj.
Do miłego poczytania :-) pa.

Cześć
u mnie zupa pieczarkowa się dogotowuje a jam głodna jak wilk.
Zakupiłam nową firankę i zaraz się biorę za umycie okna i wieszanie, tak powolutku żeby sie nie forsować ;-)

Marma gratulacje!
Lilunia, no to terminy mamy bardzo blisko, bo ja 21 luty, po chłopaku już mamy, teraz by nam się jakaś Rozalka przydała, nie ?:-)

Kaka u Ciebie z nocnikiem kiepsko za to Hania pewnie już bajki opowiada całymi zdaniami?

Nie ma co się denerwować, mojej koleżanki córcia dopiero przed 3 urodzinami odwykła od pieluchy.

Większy problem moim zdaniem to smoczek gryzak i butla, bo grozi krzywymi zębami. U nas picie najlpeiej z butelki, przez słomkę doraźnie, ale przed spaniem i w nocy musi być butla o smoczku nie wspomnę ryk jest straszny - "moni" musi być.

Ok, zmykam bo mi w brzuchu warczy z głodu :-)))

reklama
Lilunia wielkie gratki;-)

Wanilka - bajek to moze nie opowiada ale padają zdania z 3 słów, nie gramatycznie ale da się załapać o co chodzi;-)

Za to mamy bunt na kąpiel i zasypia u nas w łóżku, bo się zamek od łóżeczka popsoł.

Za to szef dzis zorganizował spotkanie na 18stą. No to mówię mu ze mam problem. A on na to jak duży?? A ja, ze całe 86 cm;-) Pojechałam z Hanką a on nie dojechał wrrrrrrrrr Mówi ze będzie o 22 ale niech się wali. O tej godzinie to ja śpię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry