reklama

Październik 2008

Ja w zeszłym roku przechodziłam remont łazienki i to były dla mnie tortury - biegać siusiu po wc w sklepach albo bankach.

Myślę o powrocie do pracy na jakiś czas. Póki co świetnie się czuję. być moze będzie to tylko tydzień jak mnie wkurzą ale po takiej operacji te 180 dni gdzie płacą 100% powinno liczyć się od nowa;-) Chociaż słyszałam od firstmamy i od innej kolezanki, że wcale nie wypłacają 100%. Niedługo zobacze jaki będzie przelew.

reklama
Ja tez czekam na przelew (jak na zbawieni) i sie okaże. Niestety a może i stety ja nie mam szans na prace w ciązy. Nawet mnie tam nie chcą bo się boją że cos mi się stanie. Mogłam pracowac w biurze ale pieniadze większe w sklepie więc jakies 1,5 roku temu wybór padł na prace w sklepie papierniczym + zabawki. Jeżeli te 180 dni okaże sie prawda to i tak wyjdzie prawie do konca bo poszłam na L4 w 2 miesiącu.

Ja moszłam na L4 w 10tyg. Ponoć te 180 dni to również soboty i niedziele, a nie tylko dni pracujące tak jak np. ja od poniedziałku do piątku:baffled: Czyli to jest jakieś 6 miesięcy.Wiec na zwolnienie od 6 miesiaca powinno się przynajmniej iść. To moje 1 dziecko, wiec pewnie je przenoszę...

Ciekawe, czy szefowa da obiecaną podwyżkę hehe

Jak nie da kobiecie w ciąży to ja myszy zjedzą :)))
Słyszałam, że wielu lekarzy wypisuje macierzyński od dnia oznaczonego na termin porodu niezależnie od rzeczywistego dnia rozwiązania. Szwagierce uciekło w ten sposób 10 dni. Nie wiedziała że powinna sie zbuntować i zjechać od podstaw tego gina. Mam nadzieje, że tego nie przeocze i bede walczyć ;)

No to jest okropnie, ze na każdym kroku trzeba uważać...bo Cię oszukają.
Podwyzkę to ona już dawno obiecywała, a teraz wie że w ciazy jestem i pewnie mi jej nie da - po co ma inwestować w kogoś kto zaraz zniknie. Ale jeśli nie dotrzyma słowa to zmienię pracę po powrocie...

A teraz podsumowanie majówki. Po 2 miesiącach usiadłam znowu za kółko. Prawko dostałam w grudniu, a jak się dowiedziałam o ciąży to zaprzestałam jeździć ze strachu, że cos zrobię Maleństwu. Mąż mnie namówił, na wielki powrót...do pażdziernika to pewnie bym zapomniała co i jak. Oto dowód;-)
obraz090zo8.jpg

Noooo gratuluje odwagi. Myślę ze dobrze zrobiłas. Wprawisz sie i po porodzie bedzie jak znazł. Latwiej z dzidzią do lekarza autkiem i szybciej.

Anula póki co przychodnię z lekarzem rodzinnym mam prawie pod nosem ale prawo i tak napewno się przyda. Mój mężu szczęśliwy, ze piwo może wypić i ma kierowcę:-D

To ja jestem ta niedobra kobieta i nie robie za kierowce. Jak oblalam za 3 razem to sobie odpuscilam. Miałam finansowego doła i zabrakło kasy na dodatkowe lekcje. Ale lubie jeździć więc pewnie przyjdzie dzień kiedy do tego wróce.

Anula dobrze Cię rozumiem. Ja miałam fuksa i zdałam za pierwszym razem. gdybym oblała to nie wiem czy podeszłabym drugi raz...stres był okropny.

reklama
Czesc dziewczyny :-D

Widze ze rozmawiacie o pracy .Ja tez czekam na kase i w tym tygodniu powinna byc
a w ZUSIE powiedzieli mi ze oni licza srednia z 12 miesiesy ,troche glupio bo
bede miala raczej malo kasy bo nie pracowalam tam gdzie teraz dlugo :no:.
No ale zobaczymy.Ja tez jestem ciekawa jak to bedzie po 180 dniach ja juz jestem na chorobowym 83 dni wiec niecale 100 dni mi zostalo i zobaczymy jaka kase dostane a swpja droga jestem ciekawa czy moj gin bedzie mi dawal te chorobowe czy zadecyduje ze na jakis czas moge isc do pracy .A z moja praca jest tak ze moj szef zatrudnil juz na moje miejsce inna dziewczyne a odemnie oczekiwal ustnej deklaracji ze juz do konca ciazy bede na chorobowym:crazy:.Co moim zdaniem jest bezsensu
bo kto to moze wiedziec czy gin da mi tyle zwolnienia ???????????????

A pozatym chce wrocic do pracy po maciezynskim czyli po tych 18 tygodniach
tylko ja mam prace od 6 do 18 i od 18 do 6 .Moj M zawsze ma na rano i nie wiem
kto bedzie z dzidzia jak ja bede miala na dzien:crazy:.Myslimy jeszcze nad zmiana pracy na mniejsza kase niz tu ale tak ze pogodze to z dzieckiem lub na wychowawczy
przynajmniej na jakis czas a wtedy dostalibysmy 400 zl troche malo ale to sie zobaczy jeszcze:szok:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry