Magdasf1
Kura domowa;)
Ciril ja mam nadzieje ze bedzie tak jak 9 lat temu, moja siostra urodzila we wrzesniu a dopiero pozniej weszla ustawa o dluzszym macierzynskim(nie pamietam o ile) i ze ona jeszcze wtedy byla na macierzynskim przyslugiwalo jej wlasnie prawo do tego dluzszego. Oj fajnie by bylo gdybysmy sie zalapaly na to dluzsze...
Dorotka 1-9 nie wiem czy to jest jakas roznica, ale ja siedzialam przy samycm wypychaniu Zosi, tzn mialam pozycje pol lezaca bo bylo mi tak wygodniej, ale jak mialam parte to siadalam. Te lozka do rodzenia sa tak zrobione ze "lamia" sie w polowie,tyl sie podnosi zeby wlasnie rodzaca byla wyzej, przynajmniej w szpitalu w ktorym rodzilam.
Dziewczyny chcecie rodzic z ojcami swoich dzieci?? Ja powiedzialam mojemu m. ze nawet jak nie bedzie chcial to ma byc
Ale dlatego ze cwaniaczek gada glupoty ze to wszystko tak rachu ciacu i po strachu, to niech popatrzy jak musimy sie nameczyc
Dorotka 1-9 nie wiem czy to jest jakas roznica, ale ja siedzialam przy samycm wypychaniu Zosi, tzn mialam pozycje pol lezaca bo bylo mi tak wygodniej, ale jak mialam parte to siadalam. Te lozka do rodzenia sa tak zrobione ze "lamia" sie w polowie,tyl sie podnosi zeby wlasnie rodzaca byla wyzej, przynajmniej w szpitalu w ktorym rodzilam.
Dziewczyny chcecie rodzic z ojcami swoich dzieci?? Ja powiedzialam mojemu m. ze nawet jak nie bedzie chcial to ma byc

Ale dlatego ze cwaniaczek gada glupoty ze to wszystko tak rachu ciacu i po strachu, to niech popatrzy jak musimy sie nameczyc
Krzyczą na nich, czasem nawet ich przeklinają itd 
Co do naciecia: jesli nie da sie inaczej, to niech tna. To bedzie moj drugi porod, a ze stronki Fundacji Rodzic po Ludzku wynika, ze w moim szpitalu liczba naciec przy drugim Malenstwa wynosi 20%. Zobaczymy