reklama

Październik 2008

Mam pytanie, moze wiecie wiecej na ten temat. Od 1 stycznia 2009 ma wejsc ustawa ze macierzynski, ma zostac wydluzony na pierwsze dziecko do 20 tygodni, na drugie do 31 tygodni, i tutaj pojawia sie moje pytanie,czy to nas tez dotyczy??Tzn. czy sie jeszcze na to "zalapiemy"??

reklama
Sama jestem ciekawa czy się załapiemy...w sumie to wiem tyle ile Ty:zawstydzona/y:

Batonik nie pomógł i raczej średnio mi samkował....ale za to leczo zaczyna smakowicie pachnieć.

dziewczyny, czy Wy w tej ciąży też jesteście takie niezdarne?
no chyba mnie dzisiaj szlak trafi, najpierw sie zagapiłam i prawie połowa kompotu wykipiała mi na kuchnię, a teraz wysypałam płatki jak coś sięgałam z szafki i to na całą kuchnie poszło.
Cholera, już chyba za nic się dzisiaj nie biorę, bo wszystko mi sięw łapach pali, mało tego pogoda taka ponura, niby dobrze bo chłodno, ale deszcz wisi w powietrzu.
chyba mi znowu hormony poszalały, bo dziś sama ze sobąnie mogę wytrzymać:-(
:-D a to dobre-też mam takie dni:tak:Wiecie co...od jakiegoś czasu nie pozwalam M na zbliżenia...sama nie wiem dlaczego od kiedy pojawił się brzuch przytulanki mogłyby dla mnie nie istnieć:szok: A wcześniej...to klika razy w tyg napadałam M... Gin nie zrobi żadnych zakazów...chyba problem leży w mojej psychice-ale dlaczego tak się stało?:baffled::confused:

hej ja juz po sprzataniu, co do szpitala to tam gdzie jade kupili wanne ale leży podobno w magazynie, bo nie ma na nia miejsca, co za wyrzucanie kasy.
Remont robili kilka lat temu i o tym nie pomysleli.
Magdasf i jak ma sie 98 do 20 troche nijak albo Polki maja może inna anatomię,
wanilia mój M ostatnio gotował jajka na miekko i mu wykipiały

qqatqa chyba sie nie rozumiemy, ja nie neguje tego ze w innych krajach mniej sie nacina krocze, chodzi mi o to ze polozne tego nie robia bo maja takie widzi mi sie. Szkoda ze nie ma stytystyk ile pan w trakcie porodu same pekaja...
A jak juz chcemy sie porownywac do innych krajow to porownujmy sie ze wszystkim nie tylko z nacinaniami, ciekawa jestem tylko czy wyjdzie nam to naprawde na lepsze.uwazam tak jak Kaka82 niech mnie nacinaja byle by malenstwo bylo zdrowe.

Słyszałyście urodziły się bliźniaki jeden murzynek i jedno białe dziecko, mama jest murzynką a tata biały taki przypadek trafia się raz na milion:-D

Magda - No ja też jestem zdania, że jeżeli miałoby to zaszkodzić Małemu, czy mogłabym popękać, to lepiej, żeby mnie nacięli. Pocieszające dla mnie jest to co piszesz, że to nacięcie nie jest takie straszne. Ale z drugiej strony czytałam (nie wiem na ile to prawda!), że część położnych nacina z "przyzwyczajenia" praktycznie każdą dziewczyne. Z tego co wiem to przy porodzie w wodzie z reguły nie ma w ogóle nacięć, czyli zależy to pewnie od pozycji rodzenia. A faktycznie to ciekawa jestem, dlaczego są takie różne statystyki w różnych krajach, od czego to zależy itd. przecież anatomia jest taka sama.O ćwiczeniach właśnie słyszałam, ale nie wiem jeszcze jakie to są ćwiczenia...wiem, że powinno się masować to miejsce, najlepiej delikatnymi olejkami, żeby skóra była bardziej elastyczna, ale niestety nie wiem jakie ćwiczenia byłyby najlepsze.
U nas w szpitalu jest piłka, jakiś materac, jakiś kozioł itd w porodówce, więc do samego porodu można się ruszać ile tylko się chce...

MAGDASF1 u mnie tez mozna caly czasjak sie rodzi przybierac najlepsze dla nas pozycje nikt nie kaze tylko lezec.Ale chodzi juz o to jak sa bole parte i dziecko wychodzi to trzeba sie w szpitalu polozyc i nogi w bok i taka pozycja powoduje ze dziecko aby wyjsc nie ma latwej drogi bo nie jest skierowane do dolu tylko niestety troche w gore i dlatego jak sie lezy podczas ostatniego etapu porodu to sa naciecia:wściekła/y:.Wczoraj dowiedzialam sie ze my dlatego tak rodzimy choc jest to dla nas mniej wygodne i dla dziecka rowniez ale poloznej i lekazowi jest lepiej byc przy porodzie jak stoi obok lozka a nie musi odbierac porodu z ziemi np .
U mnie w szpitalu tez jest ponad 90 % naciec i ja sie tego az tak strasznie nie boje Ale serio jak sie dowiedzialam ze sa lepsze pozycje i dla mnie i przedewszystkim dla dziecka to dlaczego by A sa juz takie szpitale ze rodzi kobieta chodzi mi o to jak juz dziecko wychodzi to mozna rodzic w tekiej pozycji w jakiej sie chce :tak:

ANIA niestety jesli M nie zmieni pracy co narazie sie nie zapowiada to po urodzeniu Oliwki nadal bedzie raz w tygodniu w domu no raczej moze 2 razy.

Ja juz M odprowdzilam na przystanek i pojechal Tez strasznie nie lubie takich szybkich zmian planow I dzis miala kolezanka juz u mnie byc a wlasnie napisala ze nie przyjedzie bo cos jej wypadlo i zas zmiana planow :-(

Witam! teraz mnie zlinczujecie moze-ale moje zdanie jest takie:przy pierwszym dziecku bylam nacinana i nie wspominam tego zle wie nie wiem w czym problem widzimy ze tak sie dopatrujemy jakis nieprawidlowosci , przy Matim mnie nie nacinali bo zreguly przy drugim tego nie robia, jednak gdybym miala wybierac nie bylbym przeciwko nacieciu!! teraz w mediach i necie jest nagonka na nacinanie i kazdy doszukuje sie tych zlych stron a mnie sie wydaje ze kazdy jest inny i niektorym to pomoze a innym moze nic nie dac i zadne przyklady nas nie uspokoja!! dziewczyny ktory nie rodzily skad wiecie jak jest i jak sie to odczuwa? ze tak anty juz sie nastawiacie??? a moze akurat po porodzie bedziecie wdzieczne ze was nacieli!!nie chce by ktos mial mi za zle to co napisalam ale tak mysle ze skoro sie nie przezylo czegos to nie mozna mowic co dobre a co zle!:-p
Dorotka fajnie ze jestes zadowolona ze szkoly i cwiczen, a skoro tam gdzie miesci sie twoja szkola jest szpital w ktory nacinaja to dlaczego jako pierwsi nie zrezygnuja tylko nastawiaja anty????
Moja kumpela ma jutro cesarke-zazdroszcze jej:happy:

reklama
Dziecwzyny, wczoraj forum mi się nie łądowała. Na łączu 1GB nie chodziły nawet zwykłe strony. Dzwoniłam na błekitną linię i się okazało, że na całym kierunku 42 jest straszne obciążenie bo coś im się zeopsuło. Dzisiaj już jestem.

Blond, mały mulatek będzie słodziutki już go widzę oczami wyobraźni.
Dorotko, cieszę się, że u Was się jakoś układa, ale z tą parcą:wściekła/y:... też tak nie lubię.

Jęzeli chodzi o wydłu żenie macierzyńskliego - to nas to nie obejmie, chyba, że nasi politycy zawrą w ustawie przepis, że łapią się też kobiety będące w trakcie macierzyńskiego. W co osobiście wątpię.:no:

Jeżeli chodzi o nacięcie, to wolę, żeby mnie nacieli niż miałabym popękać na wszystkie strony. Takie nacięcie lepiej się goi niż popękana skóra:happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry