reklama

Październik 2011

reklama
Własnie sie nad tym z aventu zastanawiam... Ciekawe czy by dał rade bo ja to musze praktycznie co karmienie odciagac w dzien..chyba ze jest zaspany to possie z cyca

Kingolinka, a moze na ten czas kiedy chcesz, zeby jeszcze dostawal Twoje wypozycz elektryczny laktator Medeli?
Super wygoda i oszczednosc czasu i zapasy mozna porobic na przyszlosc i zamrozic, bo jest znacznie szybciej i mniej bolesnie niz recznym. Probowalam recznego Avent i tego elektrycznego i nie ma porownania, Medela rewelacja :tak:

Własnie sie nad tym z aventu zastanawiam... Ciekawe czy by dał rade bo ja to musze praktycznie co karmienie odciagac w dzien..chyba ze jest zaspany to possie z cyca

maggie ma rację medela rewelka i elektryczny szybciej i wiecej wyciagnie niz ty ręcznym ja nie zakupywałam elektrycznego bo ja nie mam aż tyle pokarmu zeby ściagać z reszta i tak zostało nam juz karmienie w nocy tylko

hej mamuski :)

u nas kolejna nocka od ok 3 zakonczona spaniem na mnie ..
wydaje mi sie , ze chyba jednak zeby ida :szok:

hej

u nas od 4 dni nie ma kupy!!! Pierdy są, co mam robić?

jak sie nie mczy nic :) a jak sie meczy to czopka daj i nozki pozginaj , masaz jakis

Witam was, ja przepraszam że znowu tak wpadam na chwilę... ale muszę się wam znowu wyżalić.
Wczoraj prawie pół nocy przepłakałam bo mi się strasznie przykro zrobiło.

Chrzciny Oliwierka planujemy jakoś na początku kwietnia, dlatego że będzie już trochę cieplej.
Zacznijmy od tego że mamy żałobę podwójną, i chcieliśmy zrobić skromne chrzciny w małym gronie, ale nasze rodziny są duże że od każdego z nas jest ok. 20 osób najbliższej rodziny czyli zamierzamy zaprosić 40 osób.
to po pierwsze.

po drugie teściowa się uparła że ona sama wszystko ugotuje na te 40 osób !!!:wściekła/y:
z mężem jej powtarzamy że mamy zebraną niezłą kwotę na ten cel i robimy w restauracji, to tak wczoraj na moją mamę teściowa najechała że ona sama by wszystko zrobiła, że ja i mąż to młode i głupie i życia nie znamy !! to my, chcemy samodzielnie wyprawić chrzciny naszego dziecka, nie prosząc nikogo ani o gotówkę ani o nic to jesteśmy głupi...... ta twierdzi że taniej wszystko wyjdzie jak sami zrobimy jedzenie, ale skoro mamy kasę na to odłożoną to po co się męczyć z gotowaniem, a gdzie to wszystko trzymać?:szok:

i po trzecie alkohol.... z tego względu że jest żałoba mieliśmy nie stawiać nic, no ale są osoby które lubią do obiadu wypić, to postanowiliśmy postawić delikatne wino. no jak teściowa to usłyszała to wpadła w szał, że wódki nie będzie... co teść na to powie, je brat by kielicha wypił... to my tłumaczymy że jest żałoba... to ta wraz swoe że jej rodzinę za pijaków mamy... była mega awantura:no:
mąż niestety był w pracy.......

a mi się tak zrobiło przykro... że to alkohol jest ważniejszy od dziecka i jego święta i od żałoby

masz sie z ta rodzinka :(
zrobcie tak jak wy chcecie !! w koncu to swieto malej , a nie tesciow :)
nie chcecie alkoholu nie podawajcie , wasza decyzja , jak maja chec sie napic to niech sobie w domu wypija juz po i tyle :) tym bardziej , ze macie zalobe to chyba powiini uszanowac wasza decyzje , a nawet sami wpasc na to .. no , aleee
glowa do gory wazne zeby wam sie podobalo i zeby bylo tak jak chcecie :)

Asionek, a Ty szalona jesteś, że juz kolejne planujesz ;P
:-D

myslisz ??:-D:-D
ja to juz z porodwoki jak wychodzilam myslalam o drugim hehe

ja też myślę o kolejnym dziecku bo nie chcę dużej różnicy wieku, z tym że ja mam małe zawirowania w pracy. Mam umowę do października, jak nie przedłuża to będę chciała zajść w ciążę:P a jak przedłużą na tych samych zasadach to też zacznę sie starać o dziecko a jak na innych zasadach to będę musiała trochę poczekać . Oprócz tego szukam też innej pracy, właśnie piszę cv i jak z inną wypali to znowuż nie wypada od razu zajść w ciążę, zwłaszcza że początkowo będzie okres próbny.
Och skomplikowane to wszystko
ale w każdym razie na pewno chcę jeszcze jedno dziecko i nie chcę dużej różnicy wieku, a jak wyjdzie to zobaczymy;-)

oby przedluzyli w takim razie :)
ja wlasnie nie wiem czy isc do pracy najpierw i co z malym wtedy ? czy od razu pakowac sie w drugie , odchowac gromadke i dopiero zaczac prace ? skomplikowane racja ...

asionek - tak teoretyzuje na temat wplywu pogody, ja tez w PL nie mieszkam:-) ja chcialabym miec dwoje dzieci,ale narazie jeszzce zbyt swieze wspomnienia. Poza tym po cc to z poltorej roku odczekac trzeba czy jakos tak i plan maly jest, ze jka pojde od sierpnia do pracy to przepracowac przynajmniej pol roku, a najlepeij rok czyli synus mialby niecale 2 lata czyli z 3,5 jakby mial rodzenstwo i to taka fajna roznica wieku . Aled plany planami a zycie pisze swoje scenariusze..
.

fajna roznica wieku :)
no wlasnie zobaczymy co zycie przyniesie :)

Dziewczyny czy odciagnianie reczne pokarmu zniekształci mi jakos biust?? teraz to codziennie musze mu odciagac bo z piersi za wolno mu leci:/ W nocy nie ma porblemu a wdzien tragedia, a mnie juz rece bolą....
A jesli chodzi o laktaror to jakich uzywacie ( jesli uzywacie) bo czuje ze jak tak daleko nie pocigne...

ja tez bym jednak doradzala laktator , ale elektryczny skoro zamierzasz odciagac i dalej karmic swoim :) bedzie szybciej i wygodniej jak machanie recznym
ja np. recznym nic nie potrafie odciagnac , a mleko mam i to sporo i niekiedy samo tryska :) a laktatorem nie da rady ...

ściągnęłam od malutkiej suwaczek :) u nas już ewidentne ząbkowanie. Gryzaczki poszły w ruch.

kingolinka rzeczywiście elektryczny lepszy będzie, ja mam ręczny aventa ale używam sporadycznie.

Cześć kobietki!

Mariolciaaa przerąbana sytuacja... U mnie też alkoholu nie bedzie. My powiedzieliśmy że nic nie stawiamy. jak ktoś chce to niech sobie stawia, ale naszym zdaniem to nie jest "osiemnastka" żeby chlać na umór. Goście mogą być rozczarowani, ale bedą musieli się zadowolić winkiem do obiadu. Rozumiem jak musiało Ci być przykro... Nie wiem w ogóle jak teściowa może się tak wpie***lać. Wasze dziecko, wasze chrzciny... A z tym wyskoczeniem na Was to już jakaś paranoja... Głowa do góry kochana! Nie daj się przegadać i zgnębić, niech wiedzą że to Ty masz najważniejsze zdanie w decydowaniu o swoim dziecku :*

Asionek, kasiadz Wy to jesteście ambitne... Ja się jeszcze dobrze po jednym otrząsnąć nie moge:-D

Elifit czekamy na efekty produkcji :D Dużo cierpliwości mamuśka i mało bolesnego ząbkowania :-)

Myślicie, ze dziecko może gorzej spać przez ząbkowanie?... Ale tak poważnie? Mój fajnie mi spał do 3-4 nad ranem... A od dwóch tygodni 23.30-1.30 i pospane... Krzyk, noszenie, festyn po prostu. No i pobudki co godzinke...

A wczoraj cały dzień jadłam! Dosłownie! A co mi tam :D Nie śpie to sie chociaż najem :-D

Mamy trzy miesiące:surprised::surprised::surprised:!:-D

nie rozumiem ztymi zebami, mowi sie ,ze zeby jak dziecko ma pol roku, tzn ze "ida" juz od 3 miesiaca?? ja oczywiscie poszlam za tlumem i zaczelam malemu zagladac do paszczy, ale jest to nierealne i oczywiscie nic nie widze..czy ja wiem, wolalabym ,zeby nie zabkowal juz..

u nas psanie do du.py. zasnal o 21 a pobudka o 22, 1, 3, 5, 6, 7..kupa..o 10 MEGAKUPA i juz pobudka bo trzba bylo sie myc az po brode.. kurde budzil sie sliptajac to nie wiem czy jakies leki mial, bo tak sie wtulal a cyca to nie za bardzo ale chyba po to ,zeby sie uspokoic i ululac(smoczkiem nie moglam go zbyc i trzymaniem za reke, zreszta po 15 min to juz mi kregoslup wysiada od pochylania sie nad lozeczkiem).. czy moze brzuch bolal,ale nie jadlam nic nowego wczoraj... eh te dylematy

reklama
cześć
U mnie też pobudki na karmienie nocne się zagęściły ale ja małą karmię jak przez sen i nawet nie wiem o której godzinie. Coś mi się świta, że z 2-3 razy w nocy jeść jej dawałam.
Ząbków u nas nie widać i raczej nic nie zapowiada, żeby miała je mieć wcześniej za to ślini się na potęgę, szczególnie jak na brzuszku leży.
Zastanawiam się czy nie kupić maty edukacyjnej. Zosia nie miała ale jej by to nie zainteresowało a myślę, że Marysi to sprawi frajdę. Muszę się nad jakąś zastanowić w razie czego poproszę was o poradę ale to na zakupowym wątku

Kingolinka
ja mam wypożyczony laktator elektryczny i łatwiej ściąga się nim pokarm niż zwykłym ręcznym. Szczególnie podczas karmienia, nie trzeba się tyle ręką namachać wystarczy przyłożyć i wio samo leci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry