reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Dostaliśmy właśnie badania nasienia, morfologia 0%
Jestem załamana 😭😭😭
Da się to jakoś polepszyć?
Smutna wiadomość, ale wiesz że i z takim wynikami można uzyskać ciążę. Najlepszym na to dowodem jest @Ice41. Niestety nie wiem jak możecie polepszyć wynik, ale wierzę że dziewczyny pomogą.

reklama
Dostaliśmy właśnie badania nasienia, morfologia 0%
Jestem załamana 😭😭😭
Da się to jakoś polepszyć?
Chcesz nam pokazać te wyniki? Na szczęście parametry nasienia da się (najczęściej) poprawić dietą, suplami i aktywnością fizyczną, a morfologia 0% nie musi oznaczać końca świata (wszystko zależy od pozostałych parametrów badania) - jeśli dobrze pamietam u @Ice41 był ten problem, i mimo morfologii 0% aktualnie grzeje tyłek na czerwcowych mamusiach, wiec głowa do góry ☺️

Chcesz nam pokazać te wyniki? Na szczęście parametry nasienia da się (najczęściej) poprawić dietą, suplami i aktywnością fizyczną, a morfologia 0% nie musi oznaczać końca świata (wszystko zależy od pozostałych parametrów badania) - jeśli dobrze pamietam u @Ice41 był ten problem, i mimo morfologii 0% aktualnie grzeje tyłek na czerwcowych mamusiach, wiec głowa do góry ☺️
Całościowo są złe..
Poza morfologią 0% to wzmożona lepkość, bakterie i ponad 80% nie ruchomych plemników

Całościowo są złe..
Poza morfologią 0% to wzmożona lepkość, bakterie i ponad 80% nie ruchomych plemników
Bakterie w nasieniu mogą być spowodowane nawet brakiem zachowania zasad higieny podczas oddania materiału do badania (mogą to być bakterie z rąk, z ujścia cewki moczowej etc.) - możecie albo powtórzyć badanie albo zrobić posiew nasienia i wymaz z cewki moczowej. Jeśli okaże się, że to bakteriospermia (która ma wpływ na pozostałe parametry nasienia - obniżenie ruchliwości, czy morfologię, co by się u Was zgadzało), wówczas zostanie wdrożona antybiotykoterapia.

Na poprawę jakości nasienia działają selen, cynk, witamina e, antyoksydanty, omega 3. Mój mąż bierze solgar male multiple + omega 3 + likopen + wit d + magnez.

Załączniki

• Screenshot_20231003_125851_OneDrive.jpg
    Screenshot_20231003_125851_OneDrive.jpg
    52,5 KB · Wyświetleń: 129
  • Screenshot_20231003_125903_OneDrive.jpg
    Screenshot_20231003_125903_OneDrive.jpg
    102,3 KB · Wyświetleń: 128
Hmm no nie najlepsze te wyniki 😐 ale trzeba działać 💪🏻 Na pewno wykluczyć infekcję-może one są winne takim wynikom i potrzebna będzie antybiotykoterapia. Potem suple, zdrowy styl życia i po 3miesiącach wyniki powinny ulec poprawie i oczywiście dalej się kochać, bo nigdy nie wiadomo 😁 Acc na lepkość, Acetyl l-karnityna, wit. C na ruch. Mój dodatkowo bierze Wit. D3, E, L-arginina, ubiquinol, cynk, selen, kwas foliowy DHA i jeszcze parę innych 🙈 Będzie dobrze tylko trochę czasu będzie trzeba. 💪🏻

Witam dziewczyny ja już zamówiłam pudełka na tabletki i wreszcie nie będę się zastanawiać wzięłam, czy nie wzięłam 😁😁

reklama
Dziewczyny,
A są jakieś wytyczne co do badania progesteronu 7dpo?

Tsh bardzo chwiejne, chociażby od zarwanej nocki- dowiedziałam się ostatnio :p wiec wole się upewnić niż znowu wyrzucić hajsy w błoto 🤣

Do góry