reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Efa trzymam kciuki, żeby @ jak najdłużej nie było :)i żeby następny teścik był 2-kreskowy, musisz wziąść męża w porządne obroty następnym razem.

Ostatnia edycja:
reklama
EFA podziwiam cie ze masz chec na drugie tak od razu! ja pierdziuuuu...chociaz w sumie.... nie jest to zle ...jedynie nie wyobrazam sobie dwoch szkrabkow w tym momencie jak momentami nie mogie okielznac jednego:)

dobry wieczór

wpadłam tylko życzyc wszystkim milej i przespanej nocy. Nie mogłam dzis byc z Wami , bo z okazji swoich imienin , spędzam czas z moją familią :-)

co do chrzcin - my mamy za tydzien i tez dalismy stefkę:-)
alicja fajnie ze mialas taki udany dzien , no i gorący wieczór :-)
dziulka fajnie ,ze wszystko wyszlo tak jak chcialas wczoraj.

Dobra uciekam . Spijcie dobrze i dłuuuugo :-)

Aniawa nie wiem w jakich stosunkach jesteś ze Swoim pracodawcom, ale jeśli wzięłabyś jedno zwolnienie to na Twoją prośbę mógłby przesunąć Ci urlop na inny termin, bo jeśli więcej to pewnie się nie zgodzi. A najlepiej zacząć zwolnienie jeszcze przed urlopem :)

Niby najlepiej, ale po pierwsze musiałabym zacząć zwolnienie w niedzielę, bo tak mi się kończy macierzyński, a po drugie musiałabym mieć ok. 6 tygodni tego zwolnienia co jest nierealne.
Myślałam też o opiece na dziecko. Przysługuje nam 60 dni w roku na dziecko nieważne czy chore czy zdrowe. Czy można to wykorzystać na zdrowe dziecko zamiast wychowawczego? Jeżeli maluch ma do 2 lat, to ponoć nieważne czy ktoś mu może zapewnić opiekę czy nie i tak się należy. Tylko jak to załatwić? Napisać prośbę do pracodawcy zamiast wychowawczego?

sorrka rypnelo mi sie! pierwsze czytanie bedzie moje:ppp po francusku, a chrzestna po polsku drugie czytanie. cale chrzciny bede w dwoch jezykach wiec obie rodziny beda zadowolone:p
dziulka super! i jak tu zaglądałam wcześniej to się zastanawiałam co u Ciebie:-)
Alicja no dokładnie o to mi chodziło, żeby chłopa nie odzwyczajać od obowiązków całkiem, super, że się pogodziliście i ekstra tekst z wejściem na bb ;-)
e-lona o wreszcie ktoś kto rozumuje tak jak ja na temat porządku :-)
Iduś trzymam kciuki za szczepienie
happybeti pytałam Cię jeszcze kiedyś o Twoich starszych synów, ale chyba przeoczyłaś
doris kochana najlepsze życzenia! dużo uśmiechu, zdrówka i miłości i marzeń spełnienia i pociechy z Twoich mężczyzn

Dawidowe jak pójdziesz prywatnie do lekarza to myślę, że z wystawieniem L4 problemu nie będzie. Przecież zawsze można złapać jakieś zatrucie pokarmowe, bóle kręgosłupa, ... ;-)
Efa trzymam kciuki za 2 kreseczki i chyba Dobranocka ma jutro test robić (no chyba, że o coś innego chodzi) to też trzymam kciuki.
Dorisday wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Myślałam też o opiece na dziecko. Przysługuje nam 60 dni w roku na dziecko nieważne czy chore czy zdrowe. Czy można to wykorzystać na zdrowe dziecko zamiast wychowawczego? Jeżeli maluch ma do 2 lat, to ponoć nieważne czy ktoś mu może zapewnić opiekę czy nie i tak się należy. Tylko jak to załatwić? Napisać prośbę do pracodawcy zamiast wychowawczego?
Też się nad tym zastanawiam.
e-lona o wreszcie ktoś kto rozumuje tak jak ja na temat porządku :-)
A już myślałam, że będę tu jedyną bałaganiarą jak czytam jak to niektóre dbają o ład i porządek. Ale to dobrze, bo w kupie raźniej. :-)

Nie napisałam Wam, że dziś spróbowałam dać Laurusi trochę jabłuszka. Ale się krzywiła. Dobrze, że nie pluła tylko wysuwała językiem. Jutro może spróbuję dać, ale ze słoiczka.

Doris Wszystkiego Najlepszego :-)
Aniawa nie wiem dokładnie jak to jest z tą opieką, ponoć nie tak prosto, wiem tylko, że nie przysługuje ona w okresie urlopu wychowawczego, więc trzeba się szybko wywiedzieć, bo jak już zaczniemy wychowawczy to d...:no:
Ja już podgaduje mojego gina o zwolnienie, Pawełka pediatry na razie nie podgaduję, bo nie chcę choroby z lasu wywołać;-)

NATOLIN nie martw sie bo jak mnie nie ma to zawsze komus sms pisze co ze mna:)) milusio z twojej strony ze myslisz o mnie:)
moje dziecie wlasnie obudzila sie z takim ryyyyyyyykiem ze masakra! i cala awantura byla o 150ml mleka z kaszka warzywna... ciekawe do ktorej pospi... pewnei sie obudzi w jakims ciekawym momencie z wielka kupka w pieluszce...
DORIS wszystkiego najpiekniejszego z okazji imienin!!!!!!! :******

reklama
Do góry