Roxannka
Pracująca mama!
niestety jestem pewna :/ ale tak jak ktoś już napisał, jeśli masz fajnego pracodawce to może ci pójść na ręke i udać że wniosku o urlop nie było i wtedy wypisujesz nowyRoxannka jesteś pewna, że zwolnienie na dziecko nie przerywa urlopu? Trochę mnie to martwi, bo myślałam, że przeciągnę sobie urlop właśnie zwolnieniami na dziecko :-(
opieka na dziecko zdrowe to nie jest taka prosta, tzn nie można poprostu chcieć z niej korzystać bo każdy by wtedy brał zamiast bezpłatnego wychowawczego. Musi być uzasadniona przyczyna, jak np. nagłe zamknięcie żłobka.Niby najlepiej, ale po pierwsze musiałabym zacząć zwolnienie w niedzielę, bo tak mi się kończy macierzyński, a po drugie musiałabym mieć ok. 6 tygodni tego zwolnienia co jest nierealne.
Myślałam też o opiece na dziecko. Przysługuje nam 60 dni w roku na dziecko nieważne czy chore czy zdrowe. Czy można to wykorzystać na zdrowe dziecko zamiast wychowawczego? Jeżeli maluch ma do 2 lat, to ponoć nieważne czy ktoś mu może zapewnić opiekę czy nie i tak się należy. Tylko jak to załatwić? Napisać prośbę do pracodawcy zamiast wychowawczego?
tak naprawde od każdego lekarza można mieć zwolnienie lekarskie, kwestia co może Ci dolegać, a jest tego troche np. sprawy kobiece, infekcje etc.kasia to od gina też mogę mieć zwolnienie? Na co on mi może wystawić?
doris, wszystkiego najlepszego z okazji imienin
efa, no to trzymam kciuki za rodzeństwo dla Olusia
dzisiaj mieliśmy gości i Patryk tradycyjnie przespał wizytę hehe czy gdzieś jedziemy czy ktoś do nas przychodzi to moje dziecko zapada w tak głęboki sen że prawie nie można go dobudzić
a ja lubie jak jest porządek tylko sprzątać nie lubieO proszę ile bałaganiar się ujawniło. :-) Ja już w kompleksy wpadałam jak czytałam o tym jak to część z Was świetnie sobie radzi godząc dom i studia.
co do podziału obowiązków to ja musze męża pochwalić, odkąd mały się urodził to mąż robi praktycznie wszystko i przy nim i w domu tj sprząta, zmywa, gotuje obiadki, kąpie małego i jeszcze do tego chodzi do pracy