reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

co do tesciowej to moja mi kazała mowic mama maz tez. A ja zawsze "twoja mama to czy tamto" ale wkoncu mowie do niej zdrobniałym imieniem takim jak mowie wszytkie jej dzieci i wnuki " Szuszu". Raz mowia mamo albo babciu albo własnie Szuszu.

A co na ten katar skoro on raczej nie jest zatykajacy tylko taki wodnisty?

reklama
Mala_mi to ja teraz hita walne - miałam w ogólniaku laske, która do swoch rodziców mówiła "Panie Ojcze", "Pani Matko" autentycznie!!! Jak ja to usłyszałam po raz pierwszy to prawie na drugi świat powędrowałam, tak lałam że aż odychać zapomniałam.

Ida dzięki, że przypomniałaś o tantum rosa, mam gdzieś jeszcze to sobie zużyję ;-)
po co ci tantum rosa? coś nie teges?
Ida zazdroszczę pizzy! uwielbiam! ale z tymi pogniecionymi ciuszkami to my alter ego nie jesteśmy ;-)
dawidowe czemu kolega obrażony?
a ja mimo iż alkohol lubię, nie powiem ;-) to whisky mi jakoś nie wchodzi:no:
z pogniecionymi ciuszkami i whisky - ja uwielbiam:-D zanim zafasolkowałam to w barku zawsze był jakiś Johnie albo Ballantine's;-)
magnolia, nie musisz dziekować osobno, wystarczy że klikniesz pod takim postem "dzięki!";-);-);-)
sugar, ospowa obsesja:-Da na miejscu kuzyna yyyy też bym nie zrozumiała;-);-);-)
aniawa, ja też na pewno zaszczepię Inkę na ospę... przechodziłam i wiem jak to jest:cool:
emiś, zgadnij co właśnie piję? i to pierwszy raz w życiu:-D:-D:-D
frogg, ja się nie gniewam - mnie jest bardzo miło:-):-):-)
mała mi, ja do swoich teściów zaczęłam mówić "mamo, "tato" na Boże Narodzenie a ślub był w sierpniu, wiec poczekać musieli, ale ja musiałam sie oswoić z tym "nazewnictwem":-)no ale moi zasługuja na to, jakby byli tacy jak twoi to bym nawet w ich stronę nie patrzyła a co dopiero zwracać się tak ładnie... nawet "pan/pani" jak dla nich za ładnie:cool:
Dziulka, niezłe imprezy:-D a ja właśnie późno zaczęłam bo miałam wrażenie że zdradzę własną mamę, kiedy zacznę tak mówić do innej kobiety. no ale po rozmowie z mamą się przełamałam, bo wytłumaczyła mi że nie ma żadnego "ale". co więcej z własnego doświadczenia radzi przełamać się jak najwcześniej...
Alicja, masakra!!! wymiękłam po pół minucie:cool:jak mi szkoda tego dziecka!!!!!!!!!!!!!

a ja się dzisiaj dowiedziałam ze moja kumpela leży w szpitalu... słuchajcie po kolei. przeziebiła się, ale że nie przechodziło to poszła do lekarza, zrobiła zdjęcia rtg: zapalenie oskrzeli, dostała antybiotyk i do domciu. ale dalej nie przechodziło. poszła do innego lekarza, zobaczył zdj i skierował do specjalisty. a specjalista... był w szoku że kumpela jeszcze chodzi, bo miała już zapadnięte płuco!!! lekarz był w szoku, ze jej serce dało radę!!! no i leży z podłączonym drenem, jeśli to nie pomoże to będzie musiała mieć operację...

ALICJA u nas panienski byl boski... we FR jest zwyczaj ze banda mlodej przebiera mloda w cos i tak ida na ulice i ma zadania do wykonania, np obcalowac 20 facetow albo inne typu wejsc do renomowanej knajpy i wdrzec sie " czy ktos ma prezerwatywe dla panny mlodej?". Mnie przebrali za zakonnice, ale...czerwona peruka, gwizdek w ksztalcie fiutka, wargi na wsciekly czerwien i paznokcie, i tak musialam wykonwyac walniete zadania. Meza przebrali za babe- za kelnerke, czarna sukieneczka, fartuszek podwiazka szczotka do kurzu i np chlopy kazali mu robic pompki przed radiowozem na czerwonym swietle:))) jaja doslownie i kszana ale ludzie tu wchodza w ta gre i np jak mi kazali lapac auta na skrzyzowaniu i obcalowywac facetow przez okna to mslalam ze jajo zniose.... i takie zabawy trwaja pol dnia az wieczorem towarzycho razem sie laczy i pozniej np tak jak my -dyskoteka.ale zanim ekipa meza sciagnela do swiadkowej to my juz zesmy sie upily bo gralysmy w glupia gre ze jak sie podrzuci paczke fajek ktora pol lezy na stole pol poza nim i ona spadnie to musi pic drinka jesli upadnie nie na bok tylko na plasko. jak przyjechali to poszlismy na ta dyskoteke i tak do 5h o godzinie5h nie bylo czym wracac do domu. w Lyonie sa takei rowery miejskie ze wrzuca sie iles euro i mozna se Lyon objechac. specjalne parkingi sa nato. i tym sposobem po 5h rano kompletnie ubzdryngolona jechalam w srodku rowerkiem zygzaczkiem lub tropem weza jak wolicie, z przodu maz a za mna tesciu w razie jakbym glebnela.normalnie bosko bylo:))

a ja się dzisiaj dowiedziałam ze moja kumpela leży w szpitalu... słuchajcie po kolei. przeziebiła się, ale że nie przechodziło to poszła do lekarza, zrobiła zdjęcia rtg: zapalenie oskrzeli, dostała antybiotyk i do domciu. ale dalej nie przechodziło. poszła do innego lekarza, zobaczył zdj i skierował do specjalisty. a specjalista... był w szoku że kumpela jeszcze chodzi, bo miała już zapadnięte płuco!!! lekarz był w szoku, ze jej serce dało radę!!! no i leży z podłączonym drenem, jeśli to nie pomoże to będzie musiała mieć operację...
Jeszcze trochę takich lekarzy to na pewno przestanę do nich chodzić i zaczne się sama leczyć w domu. Najlepiej chyba iść do 3 i jak ich diagnozy się nie pokryją to iść do kolejnego. Gorzej niż w Totolotku (trafisz na dobrego albo nie). Mam nadzieję że wszystko się skończy dobrze i nie będzie potrzebna operacja.

Cicha witaj, napisz coś o sobie.:-)

Pomocy!
Jutro ma zostać młody z tatą w nocy,musi, nie ma wyjścia, ja przed kimatą zdążę go nakarmić, ale potem on się obudzi i znowu będzie głodny i tu pojawia się problem: młody cały czas na cycku, mm jest be i w ogóle kicha, z butelki pije ale tylko jak jest moje a ja długo już nie ściągam, bo mi lekarka powiedziała,żeby nie ściągać i teraz mam tyle mleka ile młody zjada..próbowałam ściągnąć teraz a wyszło ledwo 30ml..nie wiem co teraz-a teraz pytanie: co zrobić,żeby do wieczora ściągnąć wystarczająco pokarmu? czytałam,że mam dużo pić, ale czy jest coś jeszcze? Za każdym razem jak zje ściągać?

Help :-(

Film-szok!!!!! Pół minuty oglądania-wyłączyłam.... Biednie dziecko....

Ida i co? Smakuje?
Co do koleżanki-kurczę,jak ważna jest prawidłowa diagnoza! Oby jak najszybciej doszła do zdrowia

Kurka wodna,chyba nie nadrobię tych wątków pobocznych-co chwilę coś nowego:szok:. A jeszcze bawię się w kucharza na NK i farmera na FB-normalnie ciężka praca... Szkoda tylko,że kasy za to nie ma...

reklama
Mila,no to gratki dla "kluseczki":).szkoda,że płakał...
Dawidowe,ja na You Tube właśnie z młodymi Turkami namietne dyskusje o kwestii Armeńskiej prowadziłam:)- ale po angielsku:).
Natolin no to ze mnie taki "alkoholik" jak Ty- whisky błeee.
Sugar ,ten twój kuzyn niewdzięczny jakis- tyś mu życie uratowała,a on...A co do sveowania mężów,to mój,niestety sam się zasejwował(;)) 2000km ode mnie,więc wolę zasejwować dziecko:))).Ale jak pójdziemy na te laski,to zdaj sie na mnie,bo ja juz wiem,która gustuje w winie,która w biżuterii,a której zwykły badylek wystarczy:))
cicha,witaj,napisz coś więcej o sobie:)
Mała Mi,kciuki zaciśnięte:)
dziulka,ty to wyrodna córka jestes:)- tak rodzonego ojca załatwić:)))
Alicja no,ja też nie mogłam obejrzec do końca ...Ech,idioci zawsze sie znajdą...

Do góry