reklama
dorisday2512
Fanka BB :)
E-lonaTo faktycznie u Ciebie to praktycznie na same urodzinki :-) u mnie to prawie miesiąc.
sugar_and_spice
matka Króla
A ja mam dziś myśliciela...
Najpierw o 10 pojechałam z kolesiem od wyceny nieruchomości na naszą działkę- żeby zrobił operat szacunkowy. Wkurzył mnie strasznie, bo zaczął uprawiac jakieś idiotyczne i nieproszone filozofie na temat tego, że zapłacę krocie za podłączenie mediów do tej działki, że ona jest w większości na spadzie, itd, itd. Specjalnie szukaliśmy działki pod lasem, w głuszy z wypłaszczoną górą i spadem- bo tak nam się podoba, ale on mi każe za te same pieniądze kupic 750 m, ale uzbrojonych. A ja tam wole swoje 3200 bez uzbrojenia i uzbrojenie za 20 tyś. Co za palant, no!
Poza tym mam niedługo wrocic do pracy. L4 mam do 10 maja. Mąż wyjeżdża właśnie 10 maja na 2 miesiące. Nie wiem co miałabym robic sama w domu przez ten czas. Nie mam tu ani rodziny, ani znajomych... Do rodziny jechac nie chcę, bo wiem, że więcej niż tydzień nie wysiedzę. Więc wymyśliłam, że wrócę na ten czas do pracy, ale... i tu jest problem. Będąc na L4 dostaję około .... wypłaty- średnia z ostatnich 12 miesięcy. Idąc na L4 dostanę ...- sama podstawa. Do października chciałam odkładac na Dzidzię ... miesięcznie... Szkoda mi kasy, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie siedzenia w domu... no i złapałam doła, bo nie wiem co robic.
Najpierw o 10 pojechałam z kolesiem od wyceny nieruchomości na naszą działkę- żeby zrobił operat szacunkowy. Wkurzył mnie strasznie, bo zaczął uprawiac jakieś idiotyczne i nieproszone filozofie na temat tego, że zapłacę krocie za podłączenie mediów do tej działki, że ona jest w większości na spadzie, itd, itd. Specjalnie szukaliśmy działki pod lasem, w głuszy z wypłaszczoną górą i spadem- bo tak nam się podoba, ale on mi każe za te same pieniądze kupic 750 m, ale uzbrojonych. A ja tam wole swoje 3200 bez uzbrojenia i uzbrojenie za 20 tyś. Co za palant, no!
Poza tym mam niedługo wrocic do pracy. L4 mam do 10 maja. Mąż wyjeżdża właśnie 10 maja na 2 miesiące. Nie wiem co miałabym robic sama w domu przez ten czas. Nie mam tu ani rodziny, ani znajomych... Do rodziny jechac nie chcę, bo wiem, że więcej niż tydzień nie wysiedzę. Więc wymyśliłam, że wrócę na ten czas do pracy, ale... i tu jest problem. Będąc na L4 dostaję około .... wypłaty- średnia z ostatnich 12 miesięcy. Idąc na L4 dostanę ...- sama podstawa. Do października chciałam odkładac na Dzidzię ... miesięcznie... Szkoda mi kasy, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie siedzenia w domu... no i złapałam doła, bo nie wiem co robic.
Ostatnia edycja:
dorisday2512
sugar&spice ile???? pozazdrościc.... ja nawet polowy z tego nie mam
:-(
A mozna wiedzieć czym sie zajmujesz?
:-(
A mozna wiedzieć czym sie zajmujesz?
Ostatnia edycja:
sugar&spice wiem że wcześniej już pisałaś coś o waszych planach kupna-sprzedaży nieruchomości ale nie mogę znaleść tego posta a wczoraj byłam za bardzo dobita i nie mogłam myśleć o niczym innym jak o problemach z logopedą, dzisiaj podobnie ale wolę skupić się na tym co lubię czyli nieruchomościach wytłumacz mi poszłaś wycenić działkę przed zakupem, tak? I jaki dalszy ruch? Budowa domu?
Efa
A ja mam dziś myśliciela...
Poza tym mam niedługo wrocic do pracy. L4 mam do 10 maja. Mąż wyjeżdża właśnie 10 maja na 2 miesiące. Nie wiem co miałabym robic sama w domu przez ten czas. Nie mam tu ani rodziny, ani znajomych... Do rodziny jechac nie chcę, bo wiem, że więcej niż tydzień nie wysiedzę. Więc wymyśliłam, że wrócę na ten czas do pracy, ale... i tu jest problem. Będąc na L4 dostaję około .... wypłaty- średnia z ostatnich 12 miesięcy. Idąc na L4 dostanę ...- sama podstawa. Do października chciałam odkładac na Dzidzię ... miesięcznie... Szkoda mi kasy, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie siedzenia w domu... no i złapałam doła, bo nie wiem co robic. .
Niestety, u mnie pensja nigdy nie szła w parze z umiejętnościami i wykształceniem. Pomimo że mam 30 latek, nieco już doświadczenia zawodowego i skończony wydział ekonomii na politechnice, najwięcej w życiu zarobiłam jakieś 1800 zł na rękę. Za jakiś roczek, półtora będę jednak szukała lepiej płatnej pracy. A póki co, zasilam szeregi bezrobotnych i liczę na męża, który też zresztą kokosów nie przynosi do domciu. No ale on ma dopiero 24 lata i kariera zawodowa to u niego dopiero się rozkręca.
Ostatnia edycja:
Sugar_and_spice ja bym się nie przejmowała co mówił ten koleś. Najważniejsze, żebyś Ty tam była szczęśliwa. A jak daleko musisz media ciągnąć do tej działki? My też kupiliśmy ostatnio działkę i próbowaliśmy się zorientować jakie koszty przyłączenia wody będą, ale nie potrafili nam odpowiedzieć w wodociągach. Działkę mamy jakieś 40m od drogi z mediami i tak mnie te media prześladują ile za nie zapłacimy.
Karen zawodowo nieruchomościami się zajmujesz czy to hobby?
Karen zawodowo nieruchomościami się zajmujesz czy to hobby?
Ostatnia edycja:
reklama
e-lona nieruchomości to moja wielka pasja, konik. Uwielbiam o tym czytać dowiadywać się, nie tylko co się dzieje na rynku nieruchomości ale i kredytowym. Czasem znajomi mnie angażują na poszukiwania lub sprzedaż nieruchomości. Mąż mnie namawia żebym to hobby przekuła w sposób na życie ale założenie biura nieruchomości nie jest prostą sprawą. Może kiedyś...