reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dorisiu, jaki pościk! Hamuj się, toż to dopiero się Adwent zaczął a nie Wielki Post! ;-)

Justyna dalej ma 39 stopni gorączki - ten ibuprofen nie działa czy co?! Piątkę wtrąbiła.. A wypieki ma jak lala malowana.

Hej dziewczyny,
U nas nocka w porządku. Hania pospała do 8:00, ale co by nie było za dobrze, bardzo dziś marudna. Przed chwilą położyłam ją na drzemkę. Może obudzi się w lepszym humorku. Ona z tych 'małozębnych', bo ma dopiero 4 ząbki i wydaje mi się, że idą jej następne, bo non stop wkłada coś do buzi...
Kania, współczuję :(
Dobranocka, mam nadzieję, że Justysia szybko poczuje się lepiej po szczepieniu. My planujemy Priorix pod koniec grudnia, ale zastanawiam się, czy jeszcze tego szczepienia nie odwlec. Może spróbuję najpierw zaszczepić Hanię na meningokoki, choć pielęgniarka już ostatnio kręciła nosem, że szczepiliśmy się na pneumokoki a nie Priorixem właśnie...

ragna,krecenie nosem pielęgniarki miej w głębokim...:-p.To Twoje dziecko,nie jej i to Ty za jej zdrowie odpowiadasz.Możesz podac przykład od Alicji ​z przychodni,gdzie standardowo przesunięto wszystkim dzieciaczkom to szczepienie na 15 mc,aby uniknąć powikłań poszczepiennych,bo im dziecko starsze,tym lżej je znosi.

Dobranocka, Happy macie rację. Rzeczywiście spróbuję najpierw te meningokoki załatwić. Zobaczymy, co się da zrobić. Z ciekawości sprawdziłam, jak szczepią w Norwegii i tam priorix jest zalecany od 15 miesiąca. Jakoś tak wierzę w ten norweski system szczepień, bo oni są tam bardziej zdroworozsądkowi jeśli chodzi o zdrowie niż polscy lekarze.

dobranocka a ja Jusia się zachowuje ?Normalnie?biega.,wesola,czy ospała?bo jak normalnie,to zbijaj goraczkę nawet letnią kąpielą czy przecieraniem skóry zwilżoną myjką,jak jeszcze brakuje do podania drugiej dawki tabletki.A jak z zachowaniem coś nie tak,to bym zadzwoniła do jakiegoś lekarza...

Doris szkoda w ogóle na ten temat pisać, ale dzięki że pytasz :***
Sheeney o rany julek czujesz już ruchy, na samą myśl to aż ciepło mi się na serduchu robi.
Dobranocka może czopka zapodaj...
Ragna szczepisz tak jak Ty uważasz a nie tak jak Ci w przychodni powiedzą, a nosem niech sobie kręcą...a ząbki Hani niech szybko wychodzą.
Dawidowe Laura dalej wysypana???
Ida to teściowa ma niezłą zajawkę na wróża heh.
Makuc miłej i spokojnej pracy.
Happy a jak Ty się trzymasz???
Alicja wracaj z obiadem :-)
Mamaagusi, Doris cieszę się że nocka u Was lepsiejsza.
Rysia szkoda, że u Ciebie znów w nocy przeboje, tulam mocno :***
CzarodziejkaM jak dietka??? Wczoraj silna wola wygrała jak u Rysi, super !!!
Mała_mi Ciebie też tulam, bo nastrój też nie halo dziś u Ciebie, przykro mi.
A może to jest zaraźliwe???

Wstecz się już nie cofnę bo czasu mi brakuje, będę na bieżąco pisać, przynajmniej się postaram to zaległości nie będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Beti, ona wygląda jakby płakała dwa dni! Oczka czerwone, załzawione, podpuchnięte, buzia z wypiekami, marudzi non-stop, teraz leży w łóżeczku i coś tam cicho gada do siebie. Nie ma siły się bawić... Jeszcze ten katar :-( A ja nie mam jak iść po kropelki do nosa (akurat musiały się skończyć, wrrr...) Chyba rzeczywiscie wjadę z czopkiem.

Do góry