reklama

Październikowe Mamy 2010

Sarisa 5 rano??? :szok: nie zazdroszczę bo u Nas tą godzinę niestety znam doskonale.
Co prawda nie codziennie ale często się zdarza.
Jak Zuu na drzemkę pójdzie to Ty z Fasolinką koniecznie też.

Agula może zajrzyj na wątek o "Rozwoju..." tam opisujemy umiejętności naszych dzieci :-)

Kroma miłego :-)

reklama
Sarisa, kroma, kania, jeszcze jedno słowo o włosach i z zazdrości przez okno wyskoczę:angry::-p;-)
Agula, moja strasznie dużo, a najwiecej to "yyy" UuU" i "AAAAAAAAA" jak jej czegoś nie dam :-D:-pa na serio to dawaj na wspomniany wątek;-)
sariska, no dokładnie to ten problem... bo ja mam gdzieś tą chwilę dla siebie! znowu nic nie przybędzie do domowego budżetu:-(mieliśmy isć w tym tyg do ortopedy i jak tak dalej pójdzie to nici z wizyty będą:zawstydzona/y:

Ida chcesz to Ci oddam trochę moich kudłów, bo czasami czuję że mam ich stanowczo za dużo. Choć nie powiem, miałam ich więcej jak nie rozjaśniałam pasemkami.
Nie udało się umówić nikogo na lekcję???
A do ortopedy to na kontrolę???

Hello,

po przeczytaniu tego co tutaj się działo od piątku nie jestem w stanie nic sensownego napisać, gdyż po prostu jestem w szoku co tutaj miało miejsce. Nie jestem sędzią żeby kogoś oceniać, wystawiać wyroki ale myślę sobie że sprawa ta tak daleko zaszła że określenie kto był ofiarą a kto oprawcą - ciężko stwierdzić, gdyż sytuacja zmieniała się tutaj z minuty na minutę. Najbardziej boli mnie to że przez to wszystko odeszło tyle wspaniałych mam, podochodziło do konfliktów między nawet tymi mamami które wcześniej żyły w dużej sympatii do siebie. Uważam że jak w każdym konflikcie każda ze stron ma swoje racje jak i zarazem jest winna tej całej sytuacji. Każdy kij ma dwa końce. Nikogo nie potępiam jak i nie staje w nikogo obronie.
Wierzę tylko w to że cała ta sytuacja czegoś nas nauczy ,że wyciągniemy z niej wnioski i sprawiamy że będzie się nam tutaj w tej naszej małej rodzinie żyło dobrze. Apeluję również do tych mam które odeszły żeby odpoczęły, odetchnęły od tego wszystkiego ale potem powróciły do nas.
Proszę nie odbierajcie tego jak kolejne odgrzewanie kotletów przeze mnie ja po prostu nie miałam okazji nic napisać odnośnie tej sprawy dlatego piszę teraz. I tym kończę.

Cieszę się z jednej strony że nie brałam udziału na żywo w tym całym sporze weekendowym, bo dzięki temu spędziłam superowy weekend w gronie rodziny.
Łukaszek wybawił się z 6-letnią ciocią pełną parą. Ja spotkałam się z tatą, moja "jakby" siostrą i jej rodziną, moją prababcią i innymi ludźmi którzy sprawili że było tak fajnie. W sobotę wieczorem sobie trochę po drinkowałam z mężem mojej niby siostry a dokładnie piłam sobie malibu z mlekiem;-). Oczywiście przyjechaliśmy bardziej obładowani niż wyjechaliśmy, bo wszyscy obdarowali Łukaszka jakimiś prezentami.

Moje chłopaki teraz śpią a ja czekam aż wstaną, nakarmimy młodego i musimy wybrać się na zakupy bo Tylko światło u nad w lodówce.
Do tego mam w sobotę ostatni egzamin a tak mi się uczyć nie chce, dobrze że to chociaż jest test wyboru.

Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Hej,
Mała Mi, fajnie, że miałaś udany weekend. Ja też mam nadzieję, że mamy, które postanowiły odejść, jednak tutaj wrócą, ale i tak zostało całkiem miłe grono, a że mniejsze, trudno. Miejmy nadzieję, że wkrótce się zwiększy.
Sarisa, współczuję pobudki o nieludzkiej porze.
Ida, a bardzo krótko chcesz włosy ściąć? O ile w ogóle się zdecydujesz?
Kania, dzięki za kciuki. Ekipę już wybraliśmy. Pan przyjechał, łazienkę obejrzał. Wydaje się sensowny. No wszystko na umowę, gwarancja, zniżka na płytki, więc mam nadzieję, że będzie OK. Choć trochę się zdziwił, że chcemy łazienkę robić, bo obecna tragedii nie przedstawia, ale wiem, że jak teraz nie zrobimy, to za rok czy dwa będzie problem. Teraz siedzę w domu, więc nie muszę brać urlopu, by się z Hanką ewakuować.
Kroma, jest tak, jak pisze Sarisa. W wielu salonach płytek projekt robią gratis.
A my poszłyśmy na spacerek po długiej przerwie i jak wyszłyśmy, to zaczęło wiać i zawiewać śniegiem... Normalnie pech. Nockę miałyśmy kiepską. Do 1:00 były już cztery pobudki i postanowiłam, że wezmę Hanię do siebie. No ale Hanka coś usnąć nie chciała, wierciła się, siadała, pojękiwała. Dostała pić i Ibum, no i wreszcie zasnęła, ale długo spałyśmy obie bardzo niespokojnie... Cały czas myślałam, że to zęby, ale mąż mi mówi, że przeczytał, że dzieci w tym wieku mają już lęki nocne. Może to to? Jeśli to się dziś powtórzy, to już jej nie dam IBUMu, bo ostatnio za często to chyba dostaje...

Ida chcesz to Ci oddam trochę moich kudłów, bo czasami czuję że mam ich stanowczo za dużo. Choć nie powiem, miałam ich więcej jak nie rozjaśniałam pasemkami.
Nie udało się umówić nikogo na lekcję???
A do ortopedy to na kontrolę???
Kania, jakby sie tak dało to jeszcze bym ci zapłaciła!!!:tak::tak::tak::-)ale dzieki za dobre chęci;-)a z lekcjami to tak: dwie chore, jedna na wyjeździe, dwie się jeszcze nie odezwały (nie mogę dzwonić bo one maja teraz w szkole lekcje, więc smsowo sie porozumiewamy). zawsze mam jedną w zapasie, jest najbardziej zmobilizowana i praktycznie zawsze pasuje jej termin który podaję.
a do ortopedy na tą kontrol, bo powinniśmy pójść w styczniu, ale facet miał urlop. a teraz portfel świeci pustkami:zawstydzona/y:

ehhh, doła mam... skończy sie na tym, czego bym jeszcze nie chciała, ale chyba bedę musiała:zawstydzona/y:

ragna, bo zapomniałabym, sama nie wiem jak, ale twoja króciutka fryzura mnie natchnęła ;) mój fryzjer ostatnio stwierdził, ze nie widzi sensu ścinać moich piórek na boba jak kiedys, bo mam ich za mało, żeby to jakoś wyglądało, normalnie...ale że ściąłby je na króciutko i "stroszyłabym" sobie tył :-pjakoś sie boje takiej fryzurki.. a raczej odrastania włosów potem:baffled:a teraz to kitka, opaska i heja - no ale pięknie to to nie wygląda:sorry2:

no to drugi edit: lęki nocne???:szok:no to ibum nie pomoże... a co sie z tym robi??? pewnie przeczekuje???moja też jakieś takie dziwne napady płaczu ma nocami już od jakiegoś czasu (grudnia?)

Ostatnia edycja:
Ragna ja tez się na spacer wybieram, ale jak widzę co za oknem to mi się nie chce :-(. Mówisz, że nocka kiepska to łaczę się w bólu. I piszesz, że lęki nocne?To przydałoby się coś o tym przeczytać ....bo ja jak zwykle uświadomiona. I fajnie, że ekpia wybrana.
Mała mi no to super, że weekend udany.

No i co i jednak Holland oscara nie otrzymała a tak mocno kciukasy trzymałam

reklama
Idek nie martw się....my jakoś przędziemy, tzn. przędliśmy na 1 wypłacie....i od stycznia 2013 znowu tak będzie różnica 1 miś więcej ;-)... A czemu do otropedy iść mieliscie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry