reklama

Październikowe Mamy 2010

kania, obydwoje rodzice mogą korzystać ale razem nie mogą wykorzystać więcej niż 60 dni. I jesli dziecko nie ukończyło 2 roku życia to może być inna osoba która może się opiekować dzieckiem ale mama może spokojnie wziąć zwolnienie bo w innym przypadku tylko pod warunkiem że nie ma kto się zająć dzieckiem w tym czasie.

Lajcik lajcikiem ale chyba musze się do roboty wziąć :baffled::rolleyes2:

reklama
Sarisa, Emiliab, niestety plac zabaw może dostarczyć wielu dowodów ludzkiej nieodpowiedzialności i wręcz głupoty... Wiadomo, że dziecku trzeba pozwolić na trochę swobody, ale po to się tam z nim jest, by je pilnować...

sariska ja mam takich sąsiadów co to ''stare barany'' mają i oni już gotowi na posiadanie potomstwa a tak to dzieci w bloku u mnie nie ma więc się z nikim nie zadaję z bloku,bo nie mam o czym z nimi rozmawiać.
emilia biedne dziecko,ta babura to powinna w łeb dostać.

Ikaa a no posiedzialam wczoraj do 2 :szok: A zaspalam bo mi tel nie zadwonil:szok: o 7 juz na dworze byliscie wow chociaz jak w pl mieszkalam to z bartkiem tez wczesniej wychodzilam z domu

Ragna dzieki za przypomnienie ze teraz dzien ojca:zawstydzona/y:
kaniu jednak antybiotyk zdrowka dla oliwci!
alicja co tak dligo sie tam szorujesz?;-)
Emis bardzo dobrze ze jej zwrocilas uwage!

Juz naprawde ide ten obiad robic 12 a u mnie wszystko w lesie wrrr

Emiliab faktycznie babcia przegięła ale czemu mnie to nie dziwi, jak wszędzie podobne sytuacje się widzi, dziecko biega, lata po tym placu a mamuśki zaoferowane rozmową mają gdzieś pilnowanie. Nie raz ratowałam dziecko, by nie wpadło pod huśtawkę, gdy Oliwia się bujała...
Ragna, Sarisa widzisz, niektóre matki to mają daleko, co ich dziecko w tym czasie wyprawia...Ale jak kiedyś coś się stanie (choć żadnej z nich tego nie życzę) to może zaczną myśleć !!!
Roxannka dzięki za wyjaśnienie :-)
Wioli obiad nie zając nie ucieknie ;-)
Ponawiam pytanie, gdzie zdjęcie kuchni ????????

Się należałam, panna się budzi...Buziaki dla Was :-)
Miłego popołudnia.

Ostatnia edycja:
Kania....Wioli coś tajemnicza w kwesti kuchni, ale skoro gotuje obiad to kurcze musi ją mieć ;-)... no cóż nic nie zrobisz, ja myślę, że nawet jakby się dziecku coś stało to i tak nie zwracali by nadal uwagi. JA rozumiem samodzielność samiedzielnością, ale czuwać trzeba i fajnie by było jakby Ci rodzice po pracy na placu zabaw choć tym dzieciakom czas poświecali, a nie w rozmowy z innymi się wdawali. Zresztą można z dzieckiem się bawić i z innymi rodzicami rozmawiać, ale trzeba chcieć ehhh.
Emiś a ta Babcia to lekkie przegięcie. Pewnie ta dziewczynke zapamiętałaś, to jak bedzie kiedyś z rodzicami to im powiedz co babcia wyczynia z ich dzieckiem. Ja bym tak zrobiła....chyba mały donosiciel się ze mnie zrobił ;-) heheh. Ja jak widze taki brak odpowiedzialności to komoetuje do M. a on się na mnie wkurza i mówi mi, że świata nie zbawię i żebym nie zwracała uwagi bo i tak nic z tym nie zrobię.
Aliś a Ty się czasem nie zropuściłaś już ;-)
Ika, ale Ty chyba narazie z mama mieszkasz co? Oj to napewno swoje gniazdko gdzies uwiniecie to życzę Ci fajnych sąsiadów tam :-). A z tym chodzeniem bez butów, to mój M jak był wcozraj rano na placu to mi fotkę przysłał jak bąk bez butów latał heheh ;-)

EDIT: A TAK wogóle to ja TWÓRCZOŚCI UMIESZCZAM rzeczy jakie porobiłam....oczywiście usprawiedliwiając tym moją nieobecność i co i kilka z Was tylko widziała....już się chwalić nie będę ;p

reklama
aaaaaaaaaaaa :-D widze na wspominki czasów podlotkowych Wam sie zebrało :-) Co tam K.Familly, Co tam M. Jackson, laski Just 5 i Kolorowe sny lalalaaaaaalaaaa :-D :-D :rofl: to było coś :-D :-D :-D

Dziulka o nie ten za bardzo wymuskany :-p mi blizej do tego makuciowego mena :-) ja sie ślinie na widok takich supermęskich nieogolonych z potarganymi włosami outsiderów mmmm......

dorisku fajnie ze jesteś :-)

makuc u nas też dziś upalnie :/ tęskniłam za ciepełkiem ale to już jest przesada :/

kaniu czyli jednak antybiotyk :-( mam nadzieje ze pomoże i szybciutko wrócicie do zdrówka :* a może faktycznie dobrze byś zrobiła gdyby ją obejrzał inny lekarz, bo szkoda zeby niunia tak sie męczyła co chwile :-(

my też już podjęliśmy decyzję o zmianie lekarki, bo ta zwyczajnie nie ma podejścia do niuni, Iś widzi ją i zaczyna płakać (z tamtą wcześniejsza nigdy tak nie było) czytamy książeczki o lekarzu, kupiłam jej słuchawki, którymi osłu****e mnie, tate, zabawki. Do przychodni chodzi chętnie, do pielęgniarek sie uśmiecha, nawet do tej która jej zastrzyki robi, ale jak widzi lekarkę to od razu bródka lata. A ta zamiast ja uspokoić to rzuca tekstem "no niech ją pani przytrzyma przecież jakoś ją musze zbadać" :/ no i podejście ma takie że w ogóle Isi w sumie nie bada, ostatnio jej zwrócilam uwage na stópki małej bo takie lekko koślawe są to nawet nie spojrzała tylko rzuciła "jak pani zależy to moge wypisać skierowanie ja ich oglądac nie bede bo nie od tego jestem" :/ cudowna kobieta mówie Wam :/

sariska
o czyli we dwie jesteście :-) fajnie, zawsze bedziecie mogły sie razem na spacerki wybierać :-) i dziecki bedą się razem bawić...
Ja sie bardzo ciesze z tego że w okolicy cioci która zajmuje się Isią jest aż czwórka maluszków w podobnym co niunia wieku więc wszyscy sie razem spotykają i bawią, ciesze sie ze mają dzięki temu już kontakt ze sobą i kto wie za parę lat pewnie będą razem spędzać całe dnie :-)

Basiu
jak sie na kanii zupkę nie załapiesz to ja na swoją z soczewicy zapraszam :-p a co do menów to mi sie mój wciąż podoba, pewnie dlatego ze właśnie zarośnięty i potargany jest :-D

ragna my pewnie kupimy coś co M. bardzo lubi, jakiś drobiazg który sprawi mu frajdę.

emiś wcale Ci sie nie dziwie, mnie zawsze denerwują takie osoby i od razu mi sie ciśnienie podnosi :no: traktują wyjście z dzieckiem, jak spacer z psem - niech sobie pobiega a ja odpocznę :/ nosz kurde :/

roxi to miłej pracy Ci życze :*

wioli
:-D szorowałam szorowałam :-D może w końcu będę znów czysta i niewinna :-D

a i mała mi - rilax nie stresuj sie jutro bedzie wspaniały dzień! ja już teraz ścikam mocno kciuki!!!!

kurdeeeeee jakie Wy płodne jestescie :-D :rofl:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry