reklama

Październikowe Mamy 2010

no bede macac tykac az wyczuje czy to mi sie zdawalo czy rzeczywiscie fiknela glowa w dol... kurde oszczedziloby mi to sporo stresu....ide sie w koncu ubrac bo wygladam jak postrach dzielnicy w tej koszulce co mam na sobie -poplamiona, stara ale ulubiona:)))

reklama
Dziewczyny weźcie mnie oświećcie bo całkiem zgłupiałam.zrobiłam suwaczka mam do wklejenia te adresy niby ale szukam wszędzie w ustawieniach profilu i nieeeee wiem gdzie mam wstawić ten link. :baffled: Moje dziecko chyba mi podkrada szare komórki bo gapowata się zrobiłam na maxa ostatnio.No więc pytanie - gdzie wstawić link utworzonego suwaczka ? :zawstydzona/y:

czarodziejkaM wchodzisz w ustawienia i wtedy po lewej stronie masz dużo takich zakładek i w Twój profil jest coś takiego jak edytuj sygnaturę i tam wklejasz suwaczek i dajesz zapisz - o to cała filozofia :):):)

Dziewczynki jak wcześniej pisałam mam fobię na pająki. Zaraz wydaje mi się że po mnie łażą i trzęsę się cała ale co zrobić. To mój balkon i nie pozwolę żeby rządziły na nim pająki. Dlatego wytoczyłam im wojnę i będę codziennie niszczyła nowe pajęczyny i eksmitowała lokatorów. Brrr. Wokół jest pełno drzew więc pewnie będą ciągle się pojawiały więc trzeba się przyzwyczaić. Dobrze że chociaż miasto zgodziło się na moją prośbę i wycieli 2 choinki rosnące pod oknem małego. I tak są pająki ale jak te drzewa stały w oknie to dopiero masakra była.
Co do wanny to właśnie pomyślałam że dziecku fajniej będzie pluskać się w wannie i tylko ze względu na małego zdecydowałam się na nią.
Ten parawan nawannowy to super sprawa i pewnie sobie coś takiego sprawimy jak trochę staniemy z kasą na nogi. Na razie trzeba będzie skupić się na rzeczach dla dziecka :)
Mały mi się strasznie w brzuchu rozpycha. Nogi teraz z boku wystawia. Czuję jakby dziurę chciał mi w brzuchu zrobić.
Zjadłam 3 jabłka i 4 pierniki z Lidla takie duże i chyba jeszcze wciągnę kilka. Wy też macie taki apetyt? Ja ciągle bym coś żuła pomimo że nie jestem głodna. Grrr

ja też mam ciągle apetyt... ale u mnie to standard ;)
a jeśli chodzi o nospe to ja jeszcze ani jednej nie wzięłam i nawet w domu nie mam ;) a brzuch twardy stale prawie

Mały mi się strasznie w brzuchu rozpycha. Nogi teraz z boku wystawia. Czuję jakby dziurę chciał mi w brzuchu zrobić.
Zjadłam 3 jabłka i 4 pierniki z Lidla takie duże i chyba jeszcze wciągnę kilka. Wy też macie taki apetyt? Ja ciągle bym coś żuła pomimo że nie jestem głodna. Grrr

malutka mam to samo od mniej więcej dwóch tygodni. Ciągle coś jem. Teraz odpoczywam od słonecznika(który zaczęlłam jeść po śniadaniu) i zaraz podgrzeję sobie obiad...:zawstydzona/y:A potem znowu coś. Aż się boję wizyty w czwartek,jak stanę na wadze-jak nic będzie ze 3 kg do przodu:no::angry:

malutka to mi ochotę narobiłaś na tą pizzę! Zjadłabym taką hm.. kebabową, no ale pewnie małż nie będzie chciał iść ze mną i wymyśli sto powodów na NIE (ostatnio mi pepsi nie chciał dać bo powiedział że wypłukuje wapń z kości i to zaszkodzi małemu :P no myślałam że go walnę patelnią w głowę jak nic :P on mi tu nie będzie mówił co mam jeść i pić :D) ,a po drugie nie chce mi się ubierać, malować aby wychodzić specjalnie dziś z domu na pizzę. Tyle że na samą myśl czuję ten zapach pizzy pod nosem! aaa!

malutka Ty chociaż masz siłę stawić pająkom czoła. Ja jestem sparaliżowana jak widzę pająki i nie mam siły nawet wyciągnąć ręki po kapcia. Zawsze krzyczę na cały dom aż ktoś przyjdzie i zabije. To jest po prostu silniejsze ode mnie. Na samą myśl mi się słabo robi.

A co do jedzenia to ja wręcz odwrotnie. Miałam apetyt do tej pory a teraz wcale nie chce mi się jeść. Czasem zjem jakąś gruszkę poza śniadaniem i obiadem.

reklama
Agrafa jak te „kopniaczki” miarowe to czkawka, i może się nieść po całym brzuchu, u mnie to zalezy jak mały ułożony bo albo czuje tylko delikatne pukanie na dole albo rytmicznie mi cały brzuch podskakuje :)
Dagisu lepiej się upewnij czy to co się sączy to nie wody (mocz poznasz choćby po zapachu, wody są bezzapachowe i powinny być bezbarwne) bo jeśli to one to warto skonsultowac czy nie sączy się ich zbyt dużo.
Mala-mi temp 36,2 jest ok.
Dziulka mi tez się dziś śniło że mi wody odeszły, ale to pewnie dlatego, że wczoraj się śmieliśmy bo znajomi zapytali czy już śpimy na ceratce
Oby Twoje przeczucie się sprawdziło i mała była już główka w dół - trzymam kciuki.
Ewelw ja nospe brałam 20-22 tc jak miałam twardnienia brzucha ale gin mnie nastraszył że potem noworodki maja słabe napięcie mięśniowe a jeszcze później problemy z wymową jakieś logopedyczne i określa się je mianem „dzieci ponospowych” i nie wiem czy twardnienia przeszły po zaleconej mega dawce magnezu czy same bo się tak nakręciłam że więcej ich mieć nie mogę bo nospy nie wezme :)

Co do ułożenia dziecka to ja już nie wiem jak Franek leży. Najpierw cały czas był podłuznie główkowo, potem nagle sie mu zapragnęło poprzecznie - widać było w USG a 3 dni potem na kolejnym USG znów główkowo. Teraz nie mam pojęcia bo szaleje po całym brzuchu tak ze ciężko się w tym połapać, a że łożysko mam na przedniej ścianie to kiepsko wyczuwam części jego ciałka.

A apetyt...lepiej nie mówić, mogłabym jeść cały czas, a ostatnio koleżanka mi mówiła że ten apetyt w ciąży to nic w porównaniu z tym podczas karmienia, więc jak to ma być prawdą to my zbankrutujemy na żarciu dla mnie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry