• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Wieczorem tak mi mały główką na szyjke naciskał że myslałam że wylezie normalnie, cóż za dziwne uczucie, smieszne jest to że kłucie w szyjce mam bardzo często, czasami zaraz jak wstane i kilka kroków zrobie a twardnień brzucha zupełnie nic. Jakies cuda normalnie sie dzieją.

też mam te uczucie kłucia a i brzuch i twardnieje .. oj różne teraz będą uczucia i odczucia i boję się najbardziej przenoszenia - nie chcę leżeć w szpitalu po terminie itp .. to mnie przerażało ostatnim razem i teraz też o tym myślę.
AlicjazKrainyCzarów oczywiście kawa INKA :D uwieeeelbiam ją ostatnio ... z mleczkiem mmmm .. bez cukru ... mmmmm dzięki za smakołyk do tego.

Lolisza i emiliabteraz mam smaka na kanapki z jajkiem a jaj w domu nima !!

Chcę już 14go żeby było !! Ciekawa jestem ile moja "kruszynka" mierzy ......no i co tam się dzieje z szyjką bo te kłucia to chyba coś znaczy ..hmmm:dry::rolleyes2::oo2::oo::hmm:

boję się najbardziej przenoszenia - nie chcę leżeć w szpitalu po terminie itp .. to mnie przerażało ostatnim razem i teraz też o tym myślę.

No to masakra jest, moja przyjaciółka lezała tak 3 tygodnie, byłam u niej codziennie i widziałam jak miała tego dość a ja razem z nią, kobitki przychodziły i wracały z maluchami do domu a ona jeszcze nie i jeszcze nie i to KTG do znudzenia i kroplówka z oxy wreszcie, jednego dnia, drugiego, trzeciego i nic... Strasznie się namęczyła.

no dokładnie ... także my już powoli nie mamy się co bać wcześniejszego porodu - niech się już zacznie !! :D ale takie po terminie to ...
łudze się że będzie ok bo przy pierwszej ciąży termin miałam na 26 lub 29 czerwca z późniejszego usg i w końcu zaczęło się 29go wieczorem a rodziłam 30 już
Także liczę że i tym razem zacznie się między 29 września a 2października jak wynika z terminów .... bardzo bardzo chcę.. z resztą każda z nas marzy o tym żeby wszystko było wg terminu a podobno to tylko 5% kobiet tak rodzi.

witajcie o poranku:):) wstalam dzis z dziwnym uczuciem tzn tak jakby chce mi sie do kibelka z drugim daniem ale ide siadam i nic i nie chodzi tu raczej o zaparcia bo jest tak troszke inaczej a druga sprawa to zauwazyłam po sikaniu duza ilosc przezroczystego śluzu takiego czystego bez krwi czy to cos oznacza??

witam sie porannie pieknym slonkiem na niebku a mnie z nerwow lapy zamrozilo ze mam sztywne palce jakbym sie wsciekla doslownie... ALICJA- chyba wprowadzimy nowy przepis do relugaminu forum: NIE DRAZNIC CIEZARNYCH FOTKAMI z ZARCIEM:))) noz kurcze odpalam kompa atu widze takie cus... no nic tylko po dupsku sprac...
biodra tzn kosci biodrowe mnei tak nawalaja jakbym pol nocy na "pieska" ten tego jechala :ppp a nic nie bylo w nocy-bez podejrzen prosze:)))
dzieki za slowa otuchy dziewczynki:)) boje sie najbardziej tego ze mloda bedzie chciala dzisiaj sie urodzic albo ze zostawia mnie na jakas durna obserwacje a wtedy bede ryczec jak poryta... W kazdym razie nei dam se krzywdy zrobic ani mnie ani mlodej.

Poza tym moja mala chyba w tydzien przybrala z 500gram!! mowie serio, taki klocek ciezki sie robi ze masakra... polozylam sie na plecach to mialam wrazenie ze mi zaraz kregoslup rozwali na pol a do tego wiercila sie bo tatus do niej rozmawial, gadal po imieniu, gilal po stopkach (chyba to byly stopki-bo jak pogilal to na dole z kolei dostawalam wstrzasow brzucha hihi). pozniej powiedzialam do cory: kochanie tatus cie wkurza-przywal mu raz a dobrze! a ta sie napiela po lewej stronie brzucha i bum! jak na zawolanie... smialismy sie oboje tylko ze ja mialam wrazenie ze mi zaraz brzuch peknie na kawaleczki. ogolnie fajna wymiana byla: samo imie tylko powiedzialam ja albo moj a ona odpowiadala ruchami ...strasznie to lubie:)))

no i zas wczoraj siedzialam z nochalem w krzyzowkach do prawie 2h i az zaczely mi sie przestawiac literki hihi:))

ANTENKA- ja tak nieraz mialam... to ze nam sie chce "klocka strzelic" to chyba wina nacisku bo wczoraj bylam ze 3 razy po nic, a po siusianiu tez mialam sporo sluzu, jak sie podtarlam to w szoku bylam bo na papierze zobaczylam cos w rodzaju galaretki takiej sluzowatej przezroczystej.... a to z kolei nei wiem skad sie bierze...

Ostatnia edycja:
witajcie o poranku:):) wstalam dzis z dziwnym uczuciem tzn tak jakby chce mi sie do kibelka z drugim daniem ale ide siadam i nic i nie chodzi tu raczej o zaparcia bo jest tak troszke inaczej a druga sprawa to zauwazyłam po sikaniu duza ilosc przezroczystego śluzu takiego czystego bez krwi czy to cos oznacza??
Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.
zwiększa się wydzielina z pochwy, występuje również uczucie pełności w okolicy sromu.

DZIULKA, wózeczek fajowy, ja też celuję w niebieskości, ale ostatecznie chyba kupię fioletowy :)
A dniem dzisiejszym Ty się nie martw kochanie i melduj nam się tutaj wieczorkiem z niunią w położeniu główkowym :-*

Co do bolesnych historii z brzuszkiem w roli głównej, to ja się do moich już zaczęłam przyzwyczajać ;P

Aaaaa, no i najważniejsze: u mnie stał się przeprawdziwy cud i po weekendzie będę miała w Bydzi nowy komputer, więc wcale nie zniknę z forum. Chyba, że na porodówce będę, to tam grata nie zatacham ze sobą ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Dziulka no to jest czop śluzowy nie musi ci cały od razu wypaść a powoli śluz uchodzi ...

A ty weź daj znać jak byś faktycznie miała zostać w szpitalu - co myślę że nie nastąpi jeszcze :D
Czekam na wieści

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry