reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Wieczorem tak mi mały główką na szyjke naciskał że myslałam że wylezie normalnie, cóż za dziwne uczucie, smieszne jest to że kłucie w szyjce mam bardzo często, czasami zaraz jak wstane i kilka kroków zrobie a twardnień brzucha zupełnie nic. Jakies cuda normalnie sie dzieją.

też mam te uczucie kłucia a i brzuch i twardnieje .. oj różne teraz będą uczucia i odczucia i boję się najbardziej przenoszenia - nie chcę leżeć w szpitalu po terminie itp .. to mnie przerażało ostatnim razem i teraz też o tym myślę.
AlicjazKrainyCzarów oczywiście kawa INKA :D uwieeeelbiam ją ostatnio ... z mleczkiem mmmm .. bez cukru ... mmmmm dzięki za smakołyk do tego.

Lolisza i emiliabteraz mam smaka na kanapki z jajkiem a jaj w domu nima !!

Chcę już 14go żeby było !! Ciekawa jestem ile moja "kruszynka" mierzy ......no i co tam się dzieje z szyjką bo te kłucia to chyba coś znaczy ..hmmm:dry::rolleyes2::oo2::oo::hmm:

boję się najbardziej przenoszenia - nie chcę leżeć w szpitalu po terminie itp .. to mnie przerażało ostatnim razem i teraz też o tym myślę.

No to masakra jest, moja przyjaciółka lezała tak 3 tygodnie, byłam u niej codziennie i widziałam jak miała tego dość a ja razem z nią, kobitki przychodziły i wracały z maluchami do domu a ona jeszcze nie i jeszcze nie i to KTG do znudzenia i kroplówka z oxy wreszcie, jednego dnia, drugiego, trzeciego i nic... Strasznie się namęczyła.

no dokładnie ... także my już powoli nie mamy się co bać wcześniejszego porodu - niech się już zacznie !! :D ale takie po terminie to ...
łudze się że będzie ok bo przy pierwszej ciąży termin miałam na 26 lub 29 czerwca z późniejszego usg i w końcu zaczęło się 29go wieczorem a rodziłam 30 już
Także liczę że i tym razem zacznie się między 29 września a 2października jak wynika z terminów .... bardzo bardzo chcę.. z resztą każda z nas marzy o tym żeby wszystko było wg terminu a podobno to tylko 5% kobiet tak rodzi.

witajcie o poranku:):) wstalam dzis z dziwnym uczuciem tzn tak jakby chce mi sie do kibelka z drugim daniem ale ide siadam i nic i nie chodzi tu raczej o zaparcia bo jest tak troszke inaczej a druga sprawa to zauwazyłam po sikaniu duza ilosc przezroczystego śluzu takiego czystego bez krwi czy to cos oznacza??

witam sie porannie pieknym slonkiem na niebku a mnie z nerwow lapy zamrozilo ze mam sztywne palce jakbym sie wsciekla doslownie... ALICJA- chyba wprowadzimy nowy przepis do relugaminu forum: NIE DRAZNIC CIEZARNYCH FOTKAMI z ZARCIEM:))) noz kurcze odpalam kompa atu widze takie cus... no nic tylko po dupsku sprac...
biodra tzn kosci biodrowe mnei tak nawalaja jakbym pol nocy na "pieska" ten tego jechala :ppp a nic nie bylo w nocy-bez podejrzen prosze:)))
dzieki za slowa otuchy dziewczynki:)) boje sie najbardziej tego ze mloda bedzie chciala dzisiaj sie urodzic albo ze zostawia mnie na jakas durna obserwacje a wtedy bede ryczec jak poryta... W kazdym razie nei dam se krzywdy zrobic ani mnie ani mlodej.

Poza tym moja mala chyba w tydzien przybrala z 500gram!! mowie serio, taki klocek ciezki sie robi ze masakra... polozylam sie na plecach to mialam wrazenie ze mi zaraz kregoslup rozwali na pol a do tego wiercila sie bo tatus do niej rozmawial, gadal po imieniu, gilal po stopkach (chyba to byly stopki-bo jak pogilal to na dole z kolei dostawalam wstrzasow brzucha hihi). pozniej powiedzialam do cory: kochanie tatus cie wkurza-przywal mu raz a dobrze! a ta sie napiela po lewej stronie brzucha i bum! jak na zawolanie... smialismy sie oboje tylko ze ja mialam wrazenie ze mi zaraz brzuch peknie na kawaleczki. ogolnie fajna wymiana byla: samo imie tylko powiedzialam ja albo moj a ona odpowiadala ruchami ...strasznie to lubie:)))

no i zas wczoraj siedzialam z nochalem w krzyzowkach do prawie 2h i az zaczely mi sie przestawiac literki hihi:))

ANTENKA- ja tak nieraz mialam... to ze nam sie chce "klocka strzelic" to chyba wina nacisku bo wczoraj bylam ze 3 razy po nic, a po siusianiu tez mialam sporo sluzu, jak sie podtarlam to w szoku bylam bo na papierze zobaczylam cos w rodzaju galaretki takiej sluzowatej przezroczystej.... a to z kolei nei wiem skad sie bierze...

Ostatnia edycja:
witajcie o poranku:):) wstalam dzis z dziwnym uczuciem tzn tak jakby chce mi sie do kibelka z drugim daniem ale ide siadam i nic i nie chodzi tu raczej o zaparcia bo jest tak troszke inaczej a druga sprawa to zauwazyłam po sikaniu duza ilosc przezroczystego śluzu takiego czystego bez krwi czy to cos oznacza??
Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.
zwiększa się wydzielina z pochwy, występuje również uczucie pełności w okolicy sromu.

DZIULKA, wózeczek fajowy, ja też celuję w niebieskości, ale ostatecznie chyba kupię fioletowy :)
A dniem dzisiejszym Ty się nie martw kochanie i melduj nam się tutaj wieczorkiem z niunią w położeniu główkowym :-*

Co do bolesnych historii z brzuszkiem w roli głównej, to ja się do moich już zaczęłam przyzwyczajać ;P

Aaaaa, no i najważniejsze: u mnie stał się przeprawdziwy cud i po weekendzie będę miała w Bydzi nowy komputer, więc wcale nie zniknę z forum. Chyba, że na porodówce będę, to tam grata nie zatacham ze sobą ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Dziulka no to jest czop śluzowy nie musi ci cały od razu wypaść a powoli śluz uchodzi ...

A ty weź daj znać jak byś faktycznie miała zostać w szpitalu - co myślę że nie nastąpi jeszcze :D
Czekam na wieści

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry