reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
zrobilam test i wyszla ta druga kreska badzo blada:eek:wydaje mi sie ze za wczesnie test zrobilam:-(
Jak prawie kazda z nas test zrobilas szybciutko :tak: Ale to nieszkodzi.Ja testy robilam co tydzien przez trzy miesiace starania sie. Ten pozytywny byl slabiutki i ledwo widoczny a juz nastepnego dnia nowy test byl ciemniejszy i bardziej wyrazny! Dzis kreska jest slaba a za kilka dni bedzie mocniejsza. Gratuluje!!!

dziewczyny powiedzcie mi w ktorym tyg zaczelyscie miej jakies objawy ciazy? :-)
Wydaje mi sie ze osobny watek sobie zrobimy na nasze pierwsze objawy co i kiedy :tak: Czesto sie zdaza ze nowe mamusie sie o to pytaja a w naszym gaszczu watka glownego jest cieszko cos znalesc :-D

Muminka już sie boje tego mojego rozmiaru brzuszka, ciekawe czy zdołam go unieść w 9 miesiącu :-)
Moja szwagierka miala blizniaki i pamietam ten jej brzchol :tak: Pamietam tez ze pod koniec ciazy spala na plecach tylko jedno kladlo sie na lewa a drugie na prawa srone :-) No i Justyna urodzila sama! Niechciala cesarki i udalo jej sie!

witam można dołączyć:-)
Mam już synka 6 miesięcymam obawy ale co tam ciesze się.
Moja siostra zaszla w ciaze jak Patryk mial 7 msc i dobze tak wyszlo.Chlopaki to najlepsze kuple! jak blizniaki! Julia na poczatku sie martwila czy wszystko bedzie okey czy da rady z malym dzieckiem i wielkim brzuchem ale okazalo sie ze niebylo sensu sie martwic bo tak wszystko jakos samo sie ukladalo! Tego zycze i tobie!

Ulisia widze pracuje i zmeczona pada na twarz w domku. Biedactwo!!!

A mi troche lepiej. Nadal mam mdlosci ale juz nie tak czesto. Za to Filip ma grype zoladkowa. Zaraz Gin do mnie zadzwoni i powie czy mam na cos uwage zwracac i czy mi to moze zagrozic czy cos. Ma jednak nadzieje ze nie!

WITAM !
u mnie bez zmian :(
na nic nie mam ochoty - najchetniej spalabym caly dzien! i pewnie by tak bylo gdyby nie Amelka, ktora mobilizuje mnie to jakiegokolwiek dzialania;-)
pozdrawiam!!!!

Witajcie!!!!
Ja dzisiaj nadal się kuruję czosnkiem i gorącą herbatą. Ale oprócz tego trzeba obiad przygotować, jak mąż wróci z pracy. Mojego Jakuba (jak wróci z przedszkola), ciocia zabiera na sanki, więc będę miała czas na zrobienie obiadu. :tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie!!!!
Ja dzisiaj nadal się kuruję czosnkiem i gorącą herbatą. Ale oprócz tego trzeba obiad przygotować, jak mąż wróci z pracy. Mojego Jakuba (jak wróci z przedszkola), ciocia zabiera na sanki, więc będę miała czas na zrobienie obiadu. :tak:

w jaki spob jesz czosnek? surowy na kanapce? Bo moja jedyna kuracja wczoraj i dizsaj jest ciagłe picie herbatki z cytrynka. Troszke mi mija bo nagle mam przypływ energi albo moze to adrelina bo przed chwila wkurzyła mnie jedna baba w pracy i prawie sobie skoczyłysmy do gardeł.

Dokładnie tak, jem czosnek na kanapce. Najpierw chciałam, żeby mąż mi zrobił masło czosnkowe (robi najlepsze na świecie), ale potem stwierdziłam, że jadłabym tylko chleb z tym masłem. Niezbyt dobrze....;-)

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak, jem czosnek na kanapce. Najpierw chciałam, żeby mąż mi zrobił masło czosnkowe (robi najlepsze na świecie), ale potem stwierdziłam, że jadłabym tylko chleb z tym masłem. Niezbyt dobrze....;-)
lubie i czosnek i cebule. Jednak cebula do rana jest niewyczuwalna natomiast z czoskiem ialabym obawe czy w pracy ludzie nie padna

witam można dołączyć:-)
Ja również spodziewam się dzieciątka w październiku, z moich wyliczeń 12. Ale mam trochę obaw jak sobie poradzę. Mam już synka 6 miesięcy na czwartek będzie miał :) tak, że już wiecie czemu mam obawy ale co tam ciesze się. Odchowa się dwójkę na raz i będzie spokój:) A mam pytanie orientujecie się jak jest z karmieniem w ciąży, bo ja mojego synka dalej karmie piersią i teraz mam pewny mętlik w głowie co dalej robić. Myślałam karmić synka do maj ai chyba tak zrobię, a wy co o tym myślicie?

Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej odstawić malego od piersi. Glowny przyklad moja mama karmila brata jak byla w ciązy z drugim . Ginekolog powiedzial że można ,robili z nią ankiety bo wtedy zaczynał się szal na karmienie naturalne . Efekt był taki że mlodszy mimo ze urodzil sie prawie o terminie był w stanie skrajnego niedożywienia i lezał kilka dni w inkubatorze bo byl taki slaby. Lekarze powiedzieli że wlaśnie przez to .poza tym póżniej nawet nie chcial piersi . Zdania sa podzielone ,sama zdecydujesz.

Ja się tylko witam i pokazuje że żyje , witam nowe mamusie ,postaram sie nadrobic wieczorem.

reklama
dziękuję za miłe przyjęcie. jak się czujecie dziewczyny ? ja nie mam apetytu w ogóle i zero energii do czegokolwiek. martwię się że przed zajściem nie brałam kwasu foliowego tylko dopiero jak się dowiedziałam a to podobno bardzo ważne żeby brać przed. Wiedziałam o tym że się powinno brać przed i na początku starań brałam ale jak jeden miesiąc nic, drugi nic itd to sobie dałam spokój a tu nagle dwie kreski:-)

Do góry