reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
tzn do wątku "Listy Październikówek" kiedy masz termin, ile lat.

A jak chcesz do grupy dołączyć Grupa Październikówek to tylko, że chcesz dołączyć

Nawet nie wiedziałam że Wy jakąś grupę tu macie :) to ja też poproszę ulisię o zaproszenie to tam można by powpisywać nasze kontakty

Bo jeszcze Ciebie z Nami nie było wtedy :) Dlatego niektóre z Was nie wiedzą. Ale to wystarczy napisać do moderatorki prywatną wiadomość.

Byłam tu jeszcze wtedy kiedy nawet wątku nie było październik 2010 a ja już wiedziałam że jestem w ciąży ale czekałam aż się zawiąrze i rozkręci żeby mieć tak zwane wejście :) ale o "grupie" to mi umknęło mimo iż podczytywałam wątek od samego początku.

Witam się znów wcześnie rano :)
Co do objawów, to Karen mam dokładnie tak samo jak Ty, zgagę mam co wieczór i to tak potworną jak wcześniej nigdy w życiu, nie mogę przez nią zasnąć i nie bardzo wiem co z nią zrobić, może dietę zmienić na bardziej lekkostrawną bo na razie jem "zachciankowo", czyli sporo ostrego i niezbyt lekkostrawnie - wczoraj np pierogi z kapustą i grzybami, odbijało mi się potem tak, że myślałam że zwątpię... Swoją drogą muszę się w ten temat zgagi zagłębić bo strasznie mnie intryguje, dlaczego w ciąży bywa tak duża. Gdyby wierzyć zabobonom z wątku "z przymrużeniem oka" to wychodzi na to, że będziemy mieć kudłate dzieci :)
Co do rwy kulszowej to nie mam jeszcze pewności że to jest to, ale od kilku dni, najczęściej jak idę łapie mnie taki przeszywająco-kujący ból promieniujący po prawej stronie od pośladka w dół nogi, aż stanąć na tej nodze się nie da. Nigdy wcześniej takiego objawu nie miałam i najbardziej mi się wydaje prawdopodobne, że to rwa kulszowa.

Odebrałam wyniki: mocz i morfologia ok, co prawda hemoglobina w dolnej granicy ale ja 13 chyba nigdy nie przekroczyłam. Mam też wyniki wymazów: żadnych bakterii ani tlenowych ani beztlenowych, mycoplasma, chlamydia i ureaplasma też ujemne :)
Dziś ostatni dzień do pracy, za to niedziela i poniedziałek wolne :)
Czekam na wieści od Sivej i troche sie martwie, że się nie odzywa...

Witam tego słonecznego poranka.
Ja juz dopisałam swój numer tel.

Co do zgagi to ja tez mam wieczorami, nie jest specjalnie uciążliwa ale wcześniej nigdy jej nie miałam.
Jeśli chodzi o wyniki, to odebrałam reszte i są ok. Cytomegalię przechodziłam i teraz nie choruję,z różyczką to samo o czym wiedziałam:-) Najbardziej się martwię toxo bo nigdy nie chorowałam i chyba zaczynam wpadać w paranoję z uważaniem na wszystko. Hemoglobina u mnie też blisko dolnej granicy bo 12,2 ale jakos się tego spodziewałam. Miłego dnia mamuśki.

Ja mam zgagę co wieczór ale wpływ na jej intensywność ma nasza dieta i tak nic pikantnego, kwaśnego, zero kawy, pepsi, gazowanych napoji, czekolady itp jak się zstosuję do tych zasad jest lepiej, z tego co pamiętam pomagało picie mlekana to ustrojstwo.
Co do rwy to przez ostatnie dwa dni miałam jakiś atak, ból straszny i podobnie jak u ciebie lolisza po prawej stronie od krzyża do kolana.
Do tego zaczęły łapać mnie skurcze mimo łykania 2xmagnes. Morfologię mam też na dolnej granicy a hemoglobinę mam 12 ale już łykam Tardyferon ponieważ anemia jest bardzo niebezpieczna w ciąży a miałam ją w pierwszej więc zapobiegawczo łykam już teraz.
Nie wiem czy to możliwe że anemia mogła wywołać skracanie się szyjki i regularne skurcze bo to się akurat u mnie zbiegło w poprzedniej ciąży lolisza mogło tak być? Czy przyczyny są jednak gdzie indziej?

reklama
Kurcze, zadziwia mnie to, że niektore znają już płec, przed 16 tc? Moi lekarze nawet nei chcieli ze mną na ten temat rozmawiac, powiedzieli, że to za szybko i nie będą robic spekulacji...
Zazdroszczę tym, którym już widac brzuszki :-) U mnie teren nizinny ;-)

Powiem szczerze, że od wczoraj mam doła, po wiadomościach od shivej ;-( Jakieś czarnowidzctwo mnie dopadło...

Do góry