reklama
dorisday2512
Fanka BB :)
happybeti problem w tym ,zo on nie chce za bardzo sie przenosic do nowej szkoly. Tylko ze tak jak piszesz za dwa lata i tak gimnazjum wiec i tak zmiana , a tu w tej szkole co jest blisko jest i podstawówka i gimnazjum. sama nie wiem ,czy go przeniesc juz teraz czy dopiero jak pójdzie do gimnazjum i moze zbieglo bys ie to z przeprowadzką , a teraz jeszcze pomęczyc sie z tymi dojazdami?!
a ta herbatka jabłkowa to z jakiej firmy?
a ta herbatka jabłkowa to z jakiej firmy?
To ja moje dziecie musze pochwalic bo tak jak Lenka Monimoni zasypia sam w łóżeczku. Od początku tak uczony więc pewnie dlatego. Kąpiel o 19:00, ok 19:30 butelka i o 20:00 już zazwyczaj chrapie jak suseł. Potem ok 23:00 przebudzi sie na jedzenie ale bez płaczu tylko mruczy pod nosem, nawet oczu nie otwiera, zjada na półśpiocha i śpi ładnie do ok 6:00. Powoli będziemy godzine kąpieli przesuwać, żeby docelowo była ok 20:00 i tak postaramy sie utrzymać, żeby mały był wyspany a my mamy wtedy czas dla siebie, znajomych itp.
JOLI77
Popieram Loliszka -my tak starsza nauczyliśmy że o 20 już słodko śpi i Gabrysię też tak uczymy.Wtedy mamy wieczór dla siebie.A nie że dziecko rządzi do 23.To ja moje dziecie musze pochwalic bo tak jak Lenka Monimoni zasypia sam w łóżeczku. Od początku tak uczony więc pewnie dlatego. Kąpiel o 19:00, ok 19:30 butelka i o 20:00 już zazwyczaj chrapie jak suseł. Potem ok 23:00 przebudzi sie na jedzenie ale bez płaczu tylko mruczy pod nosem, nawet oczu nie otwiera, zjada na półśpiocha i śpi ładnie do ok 6:00. Powoli będziemy godzine kąpieli przesuwać, żeby docelowo była ok 20:00 i tak postaramy sie utrzymać, żeby mały był wyspany a my mamy wtedy czas dla siebie, znajomych itp.
my tak starsza nauczyliśmy że o 20 już słodko śpi i Gabrysię też tak uczymy.Wtedy mamy wieczór dla siebie.A nie że dziecko rządzi do 23.
Właśnie o to mi chodzi bo jak widze dzieciaki moich znajomych włażące na głowe i wrzeszczące o 22 ze nie idą spać to wymiękam. ostatnio własnie byli u nas znajomi i zdziwieni że Franek śpi i olewa temat a ich syn trzyletni szalał skakał krzyczał i nic Franka nie obudziło. Mam nadzieje że tak mu zostanie. Teraz jest kolejność kąpiel, jedzenie, ale jak pojawia sie ząbki chciałabym to odwrócić, najpierw kolacja ok 19:00 (tak jak bajeczka - to z myślą o przyszłości żeby juz sie przyzwyczajał) a po kolacji kąpiel, ząbki i do łózeczka.
W ogóle to Franek sie już tak ślini że te zęby to chyba faktycznie tak jak pediatra mówi niedługo mogą się pojawiać. No i będzie następna zabawa - mycie szczoteczką
JOLI77
Kurcze coś nie ma MAGNOLI-czy ktoś coś wie jak tam jej Karola?
Tak samo znowu gdzieś zniknęła SUGAR.
Tak samo znowu gdzieś zniknęła SUGAR.
stripMYmind
mała mi pytałam cioci i u nas w szpitalu przy zakładaniu cewnika nie dają znieczulenia. ale podbno jak lekarz zrobi to dobrze to nie boli. wiadomo, że u dzieci stara się też być bardziej delikatny. ale ja np cewnika podczas CC nie wspominam bolesnie..... nic mnie nie bolalo
reklama
Roxannka
Pracująca mama!
Witam :-) Ja dopiero teraz bo pracowity dzień dzisiaj miałam i od rana na nogach, a normalnie to do 12 przynajmniej w pidżamce w łóżeczku z synkiem się lenimy ;-)
Popłaciłam rachunki, zrobiłam pranie, umówiłam siebie i małego na wszystkie wizyty kontrolne do lekarzy i najważniejsze poszłam wkońcu do żłobka! Chciałam tylko zapytać co i jak z zapisami a oni odrazu wpisali nas na liste i mamy zaszczytne 417 miejsce
Miła pani która nas przyjmowała powiedziała że może za 2 lata się dostaniemy
no więc przyjemna perspektywa ...
Efa ciesze się, że Oluś już troszke grzeczniejszy
Patryczek zasypia sam w łóżeczku i spi w nim całą noc :-) tylko przez pierwszy miesiąc po wyjściu ze szpitala spał z nami bo takie maleństwo wolałam mieć przy sobie, a teraz jak się dobrze rozłoży to zajmuje 3/4 łóżka i my byśmy się nie wyspali
ulisia, przykro mi że twoje maleństwo tak płacze na tej rehabilitacji, ale wierze że bedzie tylko lepiej
My we wtorek idziemy do neurologa i bardzo jestem ciekawa czy też nas skieruje na rehabilitacje :-( Chociaż wydaje mi się, że mały odkąd podnosi główke na brzuszku to już lepiej nią porusza w obydwie strony a nie tak jak do tej pory głównie na prawo, ale widze że nie tylko u nas taki problem :/
Chciałam coś jeszcze napisać, ale padam na twarz po dzisiejszym dniu, a tak wogóle to wczoraj się pochwaliłam przesypaniem nocek i dzisiaj moje dziecko się "popsuło" (jak to dorisday mówi ;-)) i obudził się o 3, a właściwie obudziła go mega kupka wrrr ... i ani myślał spać, tylko gadać chciał, chyba myślał że już rano jest
więc już się nie chwale bo dzisiaj nie wyspana chodze 
A jutro wybieram się na szkolenie, które potrwa pół dnia :-) ciekawa jestem jak moi panowie sobie poradzą
Popłaciłam rachunki, zrobiłam pranie, umówiłam siebie i małego na wszystkie wizyty kontrolne do lekarzy i najważniejsze poszłam wkońcu do żłobka! Chciałam tylko zapytać co i jak z zapisami a oni odrazu wpisali nas na liste i mamy zaszczytne 417 miejsce

Efa ciesze się, że Oluś już troszke grzeczniejszy
Patryczek zasypia sam w łóżeczku i spi w nim całą noc :-) tylko przez pierwszy miesiąc po wyjściu ze szpitala spał z nami bo takie maleństwo wolałam mieć przy sobie, a teraz jak się dobrze rozłoży to zajmuje 3/4 łóżka i my byśmy się nie wyspali

ulisia, przykro mi że twoje maleństwo tak płacze na tej rehabilitacji, ale wierze że bedzie tylko lepiej
Chciałam coś jeszcze napisać, ale padam na twarz po dzisiejszym dniu, a tak wogóle to wczoraj się pochwaliłam przesypaniem nocek i dzisiaj moje dziecko się "popsuło" (jak to dorisday mówi ;-)) i obudził się o 3, a właściwie obudziła go mega kupka wrrr ... i ani myślał spać, tylko gadać chciał, chyba myślał że już rano jest

A jutro wybieram się na szkolenie, które potrwa pół dnia :-) ciekawa jestem jak moi panowie sobie poradzą