reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dziulka mieszkanko cudo!!

monimoni gratulacje :-D !

natolin super! My tez musimy spróbować :tak: wczoraj i dziś usypia w gondoli wózka położonej na ziemi (coby mnie nie kusiło wozić :-p) hmmm...może jutro spróbujemy

JOLI77 współczuję! w razie czego jakby już było bardzo źle to dodaje propozycje co zrobić z dziećmi kiedy już będziesz miała dość :-);-)

Ostatnia edycja:
A ja popijam meliskę,bo coś mi cierpliwości dzis brakuje.Czuję sie jak kiedyś przed okresem...hmm może dostanę,bo głowa mnie też boli i wogole chodzę jakaś podenerwowana.Mąż mnie rano zdenerwował,może tez dlatego.NIe karmię już od miesiąca prawie więc okres chyba już blisko...

melduję, że się ubrałam i zjadłam śniadanie ;-) mały znowu na chwilę usnął w łóżeczku, więc zdążę poczytać trochę ;-)

mój teżdziś w łożeczku, ale po pierwszej drzemce ok 13 usnął i tez na krotko bo na niecale 40 minut. najpierw zmula się na cycku, a potem siup do wyrka i ze dwa razy zrobi uuuuuuuu uuuuuuuuuuu buuuuuuuu potrze oczka i pokreci glowa i spi.
wasze brzdace tez tak szybko kreca glowka na boki jak zasypiaja?

melduję, że się ubrałam i zjadłam śniadanie ;-) mały znowu na chwilę usnął w łóżeczku, więc zdążę poczytać trochę ;-)
Gratuluję;-). Dobra decyzja;-)
wasze brzdace tez tak szybko kreca glowka na boki jak zasypiaja?

Nie zauważyłam,bo Franek sam zasypia w łóżeczku i,jak do niego idę to albo jeszcze się śmieje,albo już śpi:tak:

JOLI77 współczuję.... Przytulaski...

kocham go strasznie, ale jestem bez sił czasem
StripMYmind ja Cię bardzo podziwiam za to że tak dajesz radę z tym karmieniem, i jednocześnie chciałabym bardzo aby z tymi waszymi kupkami się w końcu zmieniło!

dobranocka, ja nie miałam jeszcze okresu. I mie zabezpieczam się. Z premedytacją!
Podobno- co ma być to będzie :-)

A tu ranking imion najczęściej nadawanych w Polsce w 2010 roku (od 20 miejsca do 1 - czyli do najbardziej popularnego);
Na liście nie ma imienia mojego synka, może tym o to sposobem kiedyś w szkole nie będzie pełno Łukaszków:D

VIOLIS mnie ciagnelo najbardziej 3 dni a potem w 5 dzien jak wyszlam ze szpitala to w domu podloge mylam pranie wieszalam itp. ciagnelo mnie tylko w dwoch sytuacjach: jak sie kladlam -przejscie do pozycji lezacej, i przejscie do siedzacej z lezenia. jeeeeezzzzzzzuuuuu jak to ciagnelo neiraz! albo musialam szybko wstac do mlodej a tu akurat jak pociagnie to auuuuuuuuuu
Dziewczyny a mnie rana po CC bardzo często nadal ciągnie, do tego ostatnio mnie bardzo zaczęła szczypać... chyba powinnam iść do lekarza z tym, ale coś nie po drodze mi.

Super plan, powodzenia.

mala mi, ika - gratki z okazji 4 m-cy :-)
Dziękuje w imieniu Łukaszka;-)
A co do planów to bardzo a to bardzo chciałabym aby się one spełniły!!

Mała_mi,Ika wszystkiego najlepszego dla waszych dzieciaczków z okazji ukończenia 4 miesięcy:-)
Dziękuję!!

mała mi, większość z nas się tu "wymarudza", więc nie miej skrupułów jak cię przypili;))) no i przytulaski, bo takie cięższe chwile to chyba żadnej z nas nie odpuściły...
Tylko,że ja ostatnio mam już wyrzuty sumienia, że ciągle zadręczam Was tutaj swoimi smutami, marudzeniem.. na temat męża, teściowej i w ogóle eh...

Mała_mi, ika gratuluję ukończenia 4 miesięcy przez wasze dzieciaczki
Dziękujemy emilab i życzmy zdrówka!:)

witam poniedziałkowo

No Aleksowi się też coś poprzestawiało - bo drugą noc pobudka o 4ej. Potem do 6.30 pospał w łóżeczku no i potem już ze mną w łóżku do 8ej.

jakoś tak chyba przez pogode nic a nic mi się nie chce:/
Mam nadzieję że Aleksowi przejdzie i znowu będzie dobrze spał i da mamusi się wysypiać :)

Dziewczyny, zdałam egzamin:) Jeszcze jeden w tej sesji i zabieram się dalej za pisanie mgr. Mam nadzieję, że w czerwcu, lipcu się obronię i koniec nauki na jakiś czas :)
Gratuluje! I wiem jaka to ogromna radość jak się coś zaliczy, szczególnie jak mamy teraz już nie tylko obowiązki edukacyjne ale i macierzyńskie :)

mala mi, ika - gratki z okazji 4 miesięcy!
Dziękujemy! I dobrze że już powróciłaś do nas:)

nie wiem na którym wątku wczoraj o tym rozmawiałyśmy, ale w każdym razie włożyłam dzisiaj Piotrusia do łóżeczka z godzinę temu myśląc, że chce spać (od baaardzooo dawna w dzień nie wkładałam go do łóżeczka) i tak z godzinę był wszystkim zainteresowany co wokół niego, a przed chwilą usnął! no normalnie jestem w szoku! :-) dzięki Wam dziewczyny, bo ja myślałam,że już się nie da, żeby w dzień w łóżeczku usnął. oczywiście u niego sen to max.30 minut, ale zawsze coś...
a ja oczywiście nadal w piżamie,żeby nie było wątpliwości ;-)
Ja tak za każdym razem robię, jak widzę że Łukaszowi przymykają się oczy i zaczyna być albo marudny albo trze sobie oczka to wkładam go do łóżeczka, puszczam karuzelę ( czasem nawet nie trzeba) i odlot :):)

Bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków- jestescie the best :-)
To ogromnie się cieszę że po usg główki wszystko dobrze!!!

A ja popijam meliskę,bo coś mi cierpliwości dzis brakuje.Czuję sie jak kiedyś przed okresem...hmm może dostanę,bo głowa mnie też boli i wogole chodzę jakaś podenerwowana.Mąż mnie rano zdenerwował,może tez dlatego.NIe karmię już od miesiąca prawie więc okres chyba już blisko...
A mnie też coś dzisiaj cierpliwości mało, ogólnie chodzę rozdrażniona i nosi mnie kąta w kąt.

No a teraz witam się z Wami!!
Piszę dopiero teraz bo dziś miałam dzień sprzątania, potem coś internetu nie było chwilkę no a teraz Was nadrabiam :)
My dzisiaj po raz pierwszy skosztowaliśmy jabłka. Mój synek to nieźle się krzywił, w ogóle mam wrażenie że patrzył na mnie jakby mu podawała coś trującego. W pewnym momencie tak jakby miał odruch wymiotny? Czy to normalne?!
No ale zjadł trzy 3-4 łyżeczki i jutro dalsza część jabłka :)

Mała_mi, ika- gratuluję suwaczków!!!
Dziękuję!! :*

Natolin ja to Ci powiem że czasami cały dzień jestem w piżamie, w zasadzie to chyba zawsze :) U mnie pizama to strój w zasadzie galowy, do spaceru w piżamie, na spacer sie przebieram, wracam i znów piżama, pizam mam pół garderoby i wszyscy znajomi wiedzą co mi kupować - piżame :) Opcjonalnie szlafrok lub dziwaczne grubaśne skarpety bo ja sie w takich ciuchch snuje po domu cały dzień :) A dzisiejszy zaczęłam od kawy z ciastkiem ok godz. 14:00 bo o sniadaniu zapomniałam...

Bylismy już na jednym 2 godz spacerze i zaraz spadamy na następny, żeby mały łaskawie zasnłą bo znów mi zrobi sajgon o 18 jak sie nie prześpi, a na to jest szansa tylko na spacerze...

reklama
a mała wczoraj zjadła ponad 800ml!!!!:-) i śniadanie do łóżka miałam od męża:-) wspaniały poranek:-)

wow! te 800 to z całej doby czy tylko dzienne karmienia? ja tez zaczęłam zapisywać i u nas dobowo tak to wygląda: czwartek 390, piatek 510, sobota 480, niedziela 500. daleko nam do was:( jest juz zdrowsza wiec i apetyt powinien byc lepszy, ale niestety nie jest, musze jej badania zrobic. zazdroszcze śniadanka:)

Dorisday super ze usg główki wyszło dobrze!
Joli77 łączę się w bólu, moja córka jest tez popsuta i najlepiej jej sie czas spedza na rekach, ale broń boże w jednym miejscu dłużej niz 3 minuty bo zaraz mnie opiernicza.

Do góry